Reistips

Vakantie met een budget: zo regel je dat

Gelukkig zijn er mogelijkheden om op reis te gaan met een smallere beurs. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel: vakantie met een budget

Alles is duurder geworden in de afgelopen jaren. Denk aan de boodschappen, de maandelijkse energierekening, benzine en olie om in te bakken. De meeste lonen zijn gelijk gebleven, dus het valt niet mee om de eindjes nog aan elkaar te knopen. Wil je toch op vakantie, dan wordt dat voor veel mensen nu een vakantie met een kleiner budget. Gelukkig zijn er mogelijkheden om op reis te gaan met een smallere beurs. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

Zoek het dicht bij huis

Hoe verder je reist, hoe duurder het wordt. Vliegtickets zijn tegenwoordig ook niet meer zo goedkoop. Je kan dus flink besparen als je de auto pakt en een bestemming dicht bij huis zoekt. Als gezin kun je een vakantiehuis huren in bijvoorbeeld België of Duitsland. Tegenwoordig is een vakantiehuis Oostenrijk ook heel populair, want in dit land is het nog een stuk rustiger dan in bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk. Het grootste voordeel is dat je niet ver hoeft te rijden, zodat je bespaart op de reis.

Regel een last minute deal

Heb je een bepaald budget dat je aan de vakantie wil uitgeven? Kijk dan bij de last minute deals op de grote vakantiesites. Op de slimme sites kun je zelfs selecteren hoeveel je maximaal wil uitgeven. Deze manier van vakantie boeken kan een beetje als een veiling lijken. Hoe dichter je bij de datum wordt, hoe goedkoper het wordt. Maar je kunt ook niet te lang wachten, want dan boekt iemand anders die voordelige reis. Wat wel zeker is, dat als je die reis maakt, je flink bespaart met een last minute deal.

Koop je eten in de supermarkt

Als je vakantie hebt, dan is het verleidelijk om elke dag uit eten te gaan. Maar je kan natuurlijk net zo goed zelf een paar keer koken op vakantie. Wat maakt het uit als je lang in de keuken staat? Je hebt in die periode toch alle tijd? Deze oplossing is ideaal voor als je een budget hebt, want eten uit de supermarkt is veel goedkoper dan een restaurant. Kijk maar eens hoeveel je kan besparen met een simpele pannenkoek, een pizza of een barbecue die je zelf aansteekt.

Sla de grote steden over 

In de grote steden zoals Madrid, Rome en Parijs vind je de mooiste monumenten, die echte toeristische trekpleisters zijn. Alleen is het niet goedkoop om op die plekken een drankje te doen of te lunchen op het terras. Als je een klein budget hebt, bezoek dan leuke pittoreske dorpjes. Dat is kleiner, vaak nog gezelliger en geschikt voor mensen met een vakantiebudget.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.