5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Attractieparken Evenementen Festivals Halloween Herfstvakantie

{ Uittip } | Walibi Holland – Spooky Days 2023

De Nijhofjes

Vorig jaar introduceerde Walibi Holland Spooky days (lees onze review van vorig jaar hier). Een familievriendelijk editie van Halloween Fright Nights. Nu een jaar later staat Walibi Holland overdag weer in het teken van Spooky Days en ook dit jaar waren we er bij! We bezochten Walibi Holland dit keer op een combi-dag van Spooky Days en Fright Nights, tijdens het openings weekend van Nederlands bekendste Halloween event.

Walibi en Halloween

Het is Nederlands bekendste Halloweenevent: Halloween Fright Nights! Dit jaar wordt het event alweer voor de 24e keer georganiseerd. In het jaar 2000 maakte Nederland kennis met Halloween Fright Nights. Maar waar kwam dit bekende event nou ineens vandaan? Walibi Flevo werd in 1998 overgenomen door een Amerikaans bedrijf. Naast meerdere nieuwe attracties brachten de Amerikanen ook ‘hun’ Halloween feest mee naar Nederland. Het was een groot succes want sindsdien wordt Halloween Fright Night elk jaar georganiseerd. Inmiddels is de Halloween Fright Nights een van de populairste Halloween evenementen van de Benelux. Met inmiddels 23 jaar ervaring op zak mag je ook wel wat verwachten van het Halloween Event.

Event voor de kleine monstertjes: Spooky Days

Precies een jaar geleden verwelkomde Walibi Spooky Days. Een Halloweenfeest dat ook families moest aantrekken. Wij waren er vorig jaar bij en werden aangenaam verrast door dit event. Spooky Days is kindvriendelijk en het zag er, zoals je van Walibi mag verwachten tijdens Halloween, erg goed uit. Met zoveel jaren ervaring op zak, richt het park zich nu op de kleine monstertjes onder ons. Wij waren er ook dit jaar weer bij. Wij bezochten, in tegenstelling tot vorig jaar, het park dit keer op een combi-dag. Dat wil zeggen, op een dag wanneer Walibi overdag in het teken staat van het kindvriendelijke Spooky Days en waar het park in de avond zich transformeert tot een horror park. Benieuwd hoe deze overgang verloopt en of je op een dag als deze het park met je gezin kan bezoeken? Je leest het in deze blog! Maar eerst vertellen we je meer over het Event Spooky Days!

Gezellig griezelen

Het lijkt wel of de kinderen vandaag de dag veel meer durven dan vroeger. Daar waar ik vroeger sommige tekenfilms al spannend vond, vinden mijn kinderen het heerlijk om tijdens Halloween te griezelen. Oke, griezelen, geen horror. En juist dat griezelen met kinderen komt tijdens Spookydays perfect tot zijn recht. Spookydays is een kindvriendelijk event waarbij de focus ligt op het basisschool kind. Natuurlijk is het kind-afhankelijk, maar ook als je helemaal niet van griezelen houdt is Spooky Days erg leuk om te bezoeken. Het is natuurlijk niet allemaal eng. De focus ligt hem op mooie kostuums, een sprookjes-achtige sfeer die een zich een beetje komisch vreemd aanvoelt. Benieuwd wat er allemaal te beleven is? Lees dan snel verder.

Daysee

Halloween Fright Night heeft Eddie de Clown en Spooky Days heeft Freak Daysee! Daysee is een circus freak van het themagebied Festival of Freaks. Maar echt freaky is Daysee niet. Daysee is een leuke, vriendelijke, grappige en vooral een mooie Freak. Je kan haar ontmoeten, je kan haar terugzien in de shows en ze heeft een eigen speurtocht; Daysee’s Monsterkist. Daysee heeft namelijk een schatkist gevonden en ze heeft de hulp van de kinderen nodig om de code te kraken. Als je dit lukt wordt je beloond met een leuke verrassing!

Festival of Freaks

Toch wel het mooiste thema gebied van het park is Festival of Freaks. Een circus thema, waarbij diverse artiesten (freaks) de show voeren. Van leuke, grappige acts, tot serieuze denkspelletjes. Kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven. De Freaks zien er geweldig mooi uit en maken de hele thematisering van het gebied af. Af en toe gedragen ze zich wat raar, maar goed, het zijn en blijven natuurlijk Freaks.

In Festival of Freaks kunnen kinderen ook knutselen, zich laten schminken, stoepkrijten en zijn er diverse buiten speel spelletjes te doen.

Camp of Curiosities

Tijdens Spooky Days kun je een bezoekje met je gezin brengen aan de walktrough; ‘Camp of Curiosities’. Geen enge bedoeling, maar zeker een aanrader voor alle nieuwsgierige kindertjes onder ons. Het speelt zich af in het verloren gebied van het circusterrein. Mogelijk is dit de plek waar de freaks ook overnachten, want aan caravans geen gebrek. Je treft hier vele freaks, die vooral nog in de leerschool moeten om ‘eng’ te zijn. Een super leuke ervaring voor het hele gezin. Let op, je mag dit camp betreden tot en met een leeftijd van 12 jaar. Iedereen boven de 12 jaar wordt niet toegelaten. Dit geldt natuurlijk niet voor de nieuwsgierige (begeleidende) ouders.

Griezel zones en de Monster Button

Ook overdag kun je genieten van de 5 griezelzones. De griezelzones zijn erg mooi en hebben allen hun eigen thema en de daarbij horende griezels. Deze griezelzones kunnen voor sommige kinderen misschien nog wat spannend zijn, maar hiervoor zijn speciale monster buttons. Griezels en Freaks houden helemaal niet van deze button, komt dat even mooi uit! Als je de button zichtbaar draagt, heb jij de controle en jaag je alle griezels binnen no time weg! Je kan deze button gratis ophalen bij de Guestservice voorin het park.

Ghostly Graveyard

Een spookachtige griezelzone, welke zich afspeelt in en rondom het kerkhof. Het lijkt misschien een dode bedoeling, maar kijk maar uit, want hier komt ook meer tot leven dan je lief is. Uiteraard zijn de geesten erg vriendelijk en hebben ze een ietwat komische gedachtengang. Wellicht komt dit door hun wederkeer op het kerkhof?

Pirates Cove

Piratenmuziek? Waterbubbels? Gestrande schepen? Doodskoppen en vechtende piraten? Check! In de Pirates Cove kan je er niet om heen. Je belandt in de wereld van de zeerovers waarbij de zeerovers zich voor je uitsloven om te laten zien wie de beste strijder is. Een prachtige sfeer, welke mede door de muziek en de zeepbellen zorgen voor de perfecte scary piraten beleving.

Tangled Twigs

Tangeld Twigs staat in het teken van een wonderland vol trollen. Een bizarre wonderlijke wereld waarbij de trollen de hoofdrol spelen, zou je denken ? Niemand minder dan Alice in Wonderland bevindt zich hier namelijk ook. En wat dacht je van de Hartenkoningin en haar wachters? Die mogen ook niet ontbreken. Zou jij een kopje thee durven drinken in deze wonderlijke wereld? Het theekransje staat in ieder geval klaar en iedereen is welkom!

Road Kill

Geheel nieuw dit jaar is Road Kill. Road Kill speelt zich af in het nieuwe familie themagebied Speedzone. Begin dit jaar opende Speedzone – Off Road, welke in het teken staat van een werkplaats voor oa. auto-onderdelen, quads en fietsen. Het is dan ook geen verrassing dat tijdens Halloween de automonteurs als freaks naar voren komen. De nog al klungelige monteurs ( een bijna uitgestorven bevolkingsgroep) zijn opzoek naar hulpjes die hun kunnen helpen hun vervoersmiddel weer aan de praat te krijgen. Echt goed praten kunnen ze niet en erg handig zijn ze ook weer niet. Wel zijn ze erg snel tevreden. Dit zorgt voor een geweldig stukje vermaak. Het is niet absoluut niet de meest Spooky Zone van Spooky Days, maar zeker een van de grappigste! Wat is dit leuk gedaan!

Nightmares

De Spookyzone Nightmares heeft vorig jaar wat commentaar van ons gekregen. En dat zat hem niet in het thema, de scare-actors of in de vormgeving. Het zat hem voor ons vooral in de locatie. Walibi, die in 2022 het enige kindergebied dat ze hadden, weg gezet hadden als Scare Zone, was voor onze kleintjes to much. Hoewel we het zeker begrepen, want de locatie leent zich ook geweldig voor rookmachines, (niet) kindvriendelijke poppen, enge knuffeldieren en andere nachtmerrie freaks. De kindvriendelijke attracties werden door onze kinderen hierdoor helaas overgeslagen.

Inmiddels heeft Walibi er een familiegebied bij en hebben ze jouw wilde nachtmerrie verplaatst. Nightmares is verplaatst naar het gebied voor de kinderzone. Hier is meer ruimte, wat voor een open plek zorgt. Je loopt er met kinderen makkelijk sneller doorheen en de kinderattracties zijn zonder toegevoegde Halloween decors bereikbaar. Voor Spooky Days kwam dit wel beter tot zijn recht. Hoewel wij nog steeds begrijpen dat het in de avond misschien minder Horror is.

Spooky Days meets influencers

Tijdens Spookydays kan je oog in oog staan met vele artiesten en influencers. Je vindt optredens van diverse artiesten in de Festival of Freaks. Ook kan je hier terecht voor een Meet & Greet met jouw idool!

Kom verkleed!

Het leuke is dat kinderen t/m 12 jaar ook zelf verkleed naar Spooky Days mogen komen. Wie wie wil er nou niet een dag in de huid van een superheld kruipen. En wat dacht je ervan dat je als prinses in een achtbaan kan stappen? Of lekker een frietje eten als een clown! Of letterlijk een aapje zijn in de speeltuin. Hoe leuk is dat?

Wanneer genieten van Spooky days?

Halloween Spooky Days vindt plaats tijdens de Herfstvakantie. Je kan nu nog griezelen van 14 t/m 29 oktober van 10:00 uur tot 18:00 uur. Op de combi-dagen (7, 8, 14, 15, 19, 20, 21, 22, 26, 27, 28 en 29 oktober) is er ook Halloween Fright Nights. Halloween Fright Nights begint om 18:00 uur.

Combi-dagen Spooky Days en Fright Nights

Wij waren te gast in Walibi tijdens 1 van de combidagen. Dat betekent, overdag genieten van Spooky Days en in de avond Halloween Fright Nights. Spooky Days is tot 18.00 uur en geheel familieproof! Daarna transformeert het park in een event wat niet geschikt is voor kinderen onder de 16 jaar. De transformatie gaat op deze dagen goed. Al vroegtijdig wordt meermaals omgeroepen dat Spooky Days ten einde loopt en hoe lang het nog duurt voordat het horrorevent gaat starten.

Wat wel een dingetje is van Spooky Days op combi-dagen, is de drukte. Op deze dagen kan het extreem druk worden en deze drukte begint al in de namiddag. Dit betekent niet alleen langere wachttijden, maar ook een andere soort publiek. Voor de rest merk je overdag weinig van het idee dat het park zich in de avond transformeert tot een horrorevent. Spooky Days is echt tot 18.00 uur geschikt voor het hele gezin.

Halloween Fright Nights: echt voor 16+

We willen toch even van de gelegenheid gebruik maken om te vermelden dat Halloween Fright Nights echt niet geschikt is voor kleine kinderen. Het is een event met een advies leeftijd van 16+. Dit is ook terecht. Wij hadden de luxe dat we overdag met de kleintjes konden genieten en in de avond achterbleven met de 16-plussers, terwijl de kleintjes het park verlieten met papa, maar als dit geen optie is, zorg dan dat je om 18 uur ook weg bent.

Hoewel wij meerdere kinderen in de avond gezien hebben, zagen we ook dat het niet geschikt was voor hun leeftijd (huilen). Het is niet alleen het horrorevent wat het niet geschikt maakt voor kleine kinderen. Het is een druk bezocht event, harde muziek en de gasten in de avond zijn niet te vergelijken met de gasten van overdag.

Fast Lane Pass: wachtrijen overslaan

Wij willen Walibi Holland bedanken voor de uitnodiging en het genot dat wij mochten ervaren door ons te voorzien van een Fast Lane Pass. Met een fastlane pas kun je wachttijden overslaan en meer uit je dag halen. Je hebt verschillende soorten passen die je HIER kunt vinden. Wij maakten gebruik van de Fast Lane Silver. Hierbij konden wij virtueel in de wachtrij gaan staan. Deze wachtrij werd ook nog eens met 50% gehalveerd. Hoe werkt dat nou precies?

Wij zaten rond 18 uur een Bloody (Halloween) Wrap te eten in Cock a Doodle Do. Daar haalde ik de digitale Fastlane Silver te voorschijn op mijn telefoon en zag dat de Goliath op 30 minuten wachten stond (ipv 60 minuten, want we kregen 50% tijd eraf). Top, daar willen we wel in! Dan klik je op ‘aansluiten in de wachtrij’ en telt de timer af vanaf 30 minuten. Na 30 minuten komt er een QR code waarmee je in de attractie kan. Wij konden dus lekker genieten van ons eten en toen we klaar waren schoven we gelijk aan in de achtbaan! (ja er zijn mensen die gelijk na het eten in de achtbaan gaan). De hele dag hebben we kunnen genieten van deze service en op deze manier konden we echt veel meer uit onze dag halen.

Fast Lane : Go or No Go?

Nog nooit eerder hebben wij gebruik gemaakt van een service als deze en vooraf dachten we: dat heb je toch niet echt nodig, wachtrijen horen er nu eenmaal bij. Maar eerlijk? Wij zijn inmiddels dankzij deze ervaring van gedachte veranderd! Wat een genot is dit. Ja, je betaalt meer, maar je haalt ook echt meer uit je dag. Als je ver van te voren weet dat je gaat, is dit ook iets waar je voor kunt sparen, want het genot is ongekend! Zeker op druk bezochte dagen als deze. De Fast lane is een GO!

Vakantiepark Walibi

Wil je nou echt meer uit je Walibi bezoek halen, of krijg je nou echt geen genoeg van Spooky Days? Dan kan je in Walibi ook overnachten. Naast het park bevindt zich Walibi Village. Wij zijn hier nog niet geweest, maar wij kunnen ons voorstellen dat wanneer je een gezin hebt met kinderen met verschillende leeftijden, zoals wij, dat dit tijdens de combidagen ideaal is! Overdag met de kleintjes in het park en in de avond kunnen de oudsten genieten van Fright Nights. De rest van het gezin hoeft niet naar huis, want ze blijven slapen op het park. Dit gaan we in de toekomst nog eens uitpluizen of dit wat is voor ons gezin. Voor nu genoten we vooral van een leuke dag en avond!

Food Trucks en pinnen

Tijdens Spooky Days zijn er diverse Food Trucks waar je heerlijk kunt genieten van veel lekkers. Er is alleen een kleine maar, je kan er alleen maar pinnen. Contant betalen lijkt in Walibi geen optie meer. Persoonlijk vonden wij dit jammer, gezien onze kinderen graag hun zakgeld mee nemen tijdens een dagje uit om iets te kunnen kopen. Even je kind met 5 euro naar de ijssalon sturen kan dus niet meer…helaas.

Go or No Go

Een bezoek aan Spooky Days is zeker een GO. Het is een leuk event en de thematisering ziet er goed uit. Je merkt dat Walibi al jaren ervaring heeft in het organiseren van events. Ook voor het gezin doen ze dit goed. Met de komst van het familiegebied ‘Speedzone’ is het park nog meer aantrekkelijker geworden voor het gezin. Een event als dit is echt een bezoek waard!!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.