3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Opvoeding & Ouderschap

{ Review } | Slaaptrainer Sam van Zazu

Is je kindje vaak wakker midden in de nacht en benieuwd of hij al uit bed mag? Of ‘s ochtends om 6 uur klaar om de dag te beginnen? Dat was hier wel zo, en ik vond het tijd voor een oplossing!

Op zoek naar…

Ik vroeg maar weer eens raad aan mijn grootste vriend, Google. Ik zocht op slaaptrainer en al gauw zag ik een paar vrolijke plaatjes van verschillende slaaptrainers. Maar het schattige schaapje had ik al eens gezien, dus klikte ik daar op verder.
Al gauw kwam ik uit op de site van Zazu en zag ik dat mijn oog was gevallen op Sam. Slaaptrainer Sam.

Slaaptrainer Sam

Jesse en Daan hadden slaaptrainer Sam inmiddels ook al op de computer bekeken en de vreugde was dan ook groot toen hij een paar dagen later werd bezorgd. Jesse en Daan vinden het namelijk ook wel erg handig om ‘s ochtends te weten hoe laat het is. Nu worden ze wakker, en vertel ik ze dat het echt nog te vroeg is en dat ze echt nog even een dutje moeten doen. Vervolgens roepen ze 5 minuten later nog eens, hoe lang ‘een dutje‘ duurt. Als ik dan zeg ‘een kwartiertje’ is het nog steeds erg lastig. Want hoelang liggen duurt een kwartiertje. Dus we waren allemaal blij toen Sam kwam! 🙂

IMG_8956

Slaaptrainer Sam werkt als volgt: Je stelt ‘s avonds voor het slapen gaan de tijd in waarop je kindje de volgende ochtend uit bed mag komen. Bijvoorbeeld 7.00u.
Sam doet vervolgens zijn oogjes dicht en gaat slapen. Het lampje van het klokje gaat uit en je kind gaat slapen. Er komen op het scherm, naast de wijzers van de klok, 12 sterretjes te staan
Wordt je kindje ‘s nachts wakker, kan hij zien dat de oogjes van Sam nog dicht zijn. Als hij op een willekeurige knop duwt, ziet hij op het scherm alle 12 sterretjes nog staan. Nog geen tijd om op te staan!
Een half uur voor de ingestelde tijd, in dit geval om 6.30u, krijgt het scherm een groene kleur. In dit half uur gaan de 12 sterretjes 1 voor 1 weg. Iedere twee en een halve minuut verdwijnt er een sterretje.
Zodra de 30 minuten om zijn, krijgt het scherm een lichtblauwe kleur en doet Sam zijn oogjes open.

IMG_8958

Go or No Go

Voor Jesse en Daan werkt het perfect. Ik kan jullie vertellen dat ze vanaf dag 1 netjes letten op Sam. Ze blijven gewoon lekker liggen. Soms vallen ze weer in slaap, soms liggen ze te wachten op Sam.
Soms slapen ze nog, als Sam wakker wordt. De oogjes gaan met een zacht geluidje open, maar gelukkig worden Jesse en Daan daar niet wakker van.
Vanaf het moment dat Sam op de slaapkamer van Daan en Jesse staat, zijn ze niet 1x meer om 6 uur ‘s ochtends gaan roepen met de vraag hoe laat het is. Wij zijn dus heel erg blij met Sam!

IMG_8962

Feitjes

* Sam kan aan een adapter in een stopcontact, of gewoon op een willekeurige plek zonder stopcontact, werkend op batterijen.

* Een nadeel vind ik dat, zodra Sam wakker is, het lampje van de klok na ongeveer 5 minuten uit gaat. Als je kindje dus een kwartier na Sam wakker geworden is, zelf wakker wordt, kan hij in een donkere kamer niet zien of Sam’s oogjes open zijn of niet.
Aangezien Sam bij ons in het midden van de slaapkamer staat, zodat de jongens hem beide kunnen zien, kunnen ze niet even makkelijk en snel op een knopje duwen, om te kijken of er nog sterretjes staan. Dan moeten ze eerst uit hun bed komen. Maar goed, daar zijn ze inmiddels aan gewend, dus dat is prima, maar bij je kindje, naast het bed op een nachtkastje is ideaal.

* Sam heeft een toetsvergrendeling. Je kindje kan dus niet zelf zomaar Sam in- en uitschakelen. Je moet hiervoor 2 toetsen tegelijk induwen. Zolang je je kindje niet uitlegt hoe dat moet, zal hij hem er ook niet zomaar afkrijgen, dus! Daan en Jesse kunnen het in ieder geval niet 🙂

Adviesprijs: 42,-  en je shopt hem hier.

Wat denk jij, is slaaptrainer Sam voor jullie ook DE oplossing?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 6 Comments

 • Reply
  Winactie: Slaaptrainer Sam - Go or No Go
  2 februari 2016 at 07:42

  […] Mijn bericht over Slaaptrainer Sam bereikte in 1 week ruim 10.000 mensen en werd ontzettend vaak gelezen. Uit de reacties bleek veel herkenning bij mama’s die Sam ook in huis hebben voor hun kindje. Daarnaast kwamen er veel reacties van ouders die Sam wel eens zouden willen proberen. Erg gaaf, want dat is ook precies de reden waarom ik dit blog begonnen ben. Ouders vertellen over mijn/onze ervaringen met onder andere producten en speelgoed voor kinderen, om zo de keuze voor een product wellicht wat makkelijker te maken. […]

 • Reply
  Esmeralda
  30 januari 2016 at 16:55

  Wat handig! Had ik dit maar toen mijn kids klein waren.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  22 januari 2016 at 10:58

  Klinkt als een heel handig product! Ik kan me ook best voorstellen dat dit goed werkt!

 • Reply
  Lisette van Dijk
  22 januari 2016 at 10:07

  Misschien een oplossing voor onze mannen ! Bij sem gaat het al goed, die slaapt prima. Maar Daan slaapt slecht of is om 06.00 wakker. Zal er eens over nadenken 🙂 thnx ieder geval voor de review!

 • Reply
  Alyt
  22 januari 2016 at 09:19

  Mijn dochtertje van 3 staat nu bijna elke ochtend om 6:00 op haar kamertje te spelen. Of begint in de hal te dwalen….
  Misschien SAM de oplossing kunnen zijn, maar ik denk eerlijk gezegd dat ze daar nog te jong voor is…

  • Reply
   Go or No Go
   22 januari 2016 at 09:24

   Een vriendin van me heeft naar aanleiding van mijn goede ervaringen ook Sam gekocht, voor haar zoontje van net 2 jaar oud.
   Hij begrijpt het perfect! Ze heeft hem alleen uitgelegd dat hij op de oogjes moet letten. Oogjes open = opstaan. Oogjes dicht = slapen.
   De sterretjes en de kleuren hoeft hij dus niet te onthouden, en daarmee werkt Sam dus ook perfect voor de allerkleinsten!
   Ik verwacht dat Dominique haar ervaringen hier of onder het Facebook bericht nog wel zal delen, dus hou het in de gaten en als je vragen hebt aan haar, stel ze vooral! 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.