10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Exploding Kittens Good vs. Evil

Linda - Go or No Go

Hier in huis vinden wij Exploding Kittens altijd een heerlijk spel om even tussendoor te spelen. Het duurt niet te lang, er zit humor in en ook een flinke portie tactiek en geluk. Tot nu toe speelden we altijd de eerste versie van Exploding Kittens met een aantal uitbreidingen, maar inmiddels is er een nieuwe versie op de markt en deze hebben wij ontvangen voor een review: Exploding Kittens Good vs. Evil. Hier lees je hoe dit spel werkt en wat wij er van vinden!

De regels van Exploding Kittens Good vs. Evil wijken ietsjes af van de normale versie. Lees hier onze review en de speluitleg.

Exploding Kittens Good vs. Evil

De regels van Exploding Kittens Good vs. Evil wijken ietsjes af van de normale versie. Het is dus handig om even te spelregels door te neuzen, ook al is dat volgens de Exploding Kittens handleiding niet nodig. Hoewel, ze geven in de handleiding van Exploding Kittens Good vs. Evil aan dat je even de speciale combinaties moet bekijken nadat je je eerste spel gespeeld hebt. Als je dat niet doet en je gaat spelen zoals je het spel kent, dan kan het zijn dat je sommige regels net even anders doet. Zo veranderen de regels bij Exploding Kittens Good vs. Evil rondom de kattenkaarten én alle andere kaarten die je twee keer hebt. Je mag nu namelijk altijd, wanneer je twee dezelfde kaarten hebt, een kaart bij een andere speler stelen. Verder mag je bij drie dezelfde kaarten een kaart opnoemen. Heeft de andere speler deze kaart in zijn bezit, dan krijg jij hem. Een ideale manier om een ontmantelkaart te pikken dus!
De ‘5 verschillende kattenkaarten combinatie’ doet niet mee in deze versie van Exploding Kittens.

Nieuwe kaarten Exploding Kittens Good vs. Evil

Er zijn ook een aantal nieuwe kaarten in Exploding Kittens Good vs. Evil. Zo is er Helse Heibel, waarbij je de onderste kaart van de stapel neemt en deze óf zelf houdt, óf bovenop de stapel legt.
Daarnaast is de toekomst-kaart verandert. Je moet nu, wanneer je een Toon de Toekomst kaart krijgt, de drie bovenste kaarten van de stapel aan alle spelers laten zien.

Armageddon met de Godkat en Duivelkat

En dan de grootste aanpassing: Armageddon met de Godkat en Duivelkat. Er is 1 Godkat en 1 Duivelkat kaart. Deze twee kaarten leg je voorafgaande aan het spel naast de afpakstapel op de speciale speelmat. Wanneer iemand de Armageddon kaart trekt en speelt, wordt Armageddon gespeeld. Diegene die de kaart uitspeelt, mag de Godkat en Duivelkat pakken. Vervolgens kiest hij bij welke speler hij 1 van de kaarten gedekt neerlegt. Daarna komt de mindfuck, want de speler bij wie de kaart neergelegd is, maar 1 keer ruilen met de kaarten. Dus….ligt de Godkat of de Duivelkat nu voor je neus?!

Na het eventuele wisselen van de twee kaarten is het tijd om bekend te maken welke kaart er bij wie ligt. Krijg je de Godkat, dan mag je deze kaart aan je hand toevoegen. De Godkat kan voor iedere willekeurige kaart gespeeld worden, behalve als een Nope kaart.
Ligt de Duivelkat voor je, dan ontploft hij en moet je een ontmantelkaart afleggen als je deze hebt. Heb je deze niet, dan ben je af.

De Duivelkat wordt altijd direct teruggelegd op de speelmat. Zodra de Godkat gespeeld wordt, gaat deze ook terug op de speelmat. Nu kan er weer een nieuwe Armageddon gespeeld worden! De Armageddon kaart zit drie keer in het spel.

De regels van Exploding Kittens Good vs. Evil wijken ietsjes af van de normale versie. Lees hier onze review en de speluitleg.

Go or No Go

Deze nieuwe versie van Exploding Kittens draait natuurlijk om Armageddon met de Godkat en Duivelkat, dit is de grootste verandering in deze versie van het spel. Wij vinden de klassieke versie erg leuk, maar deze nieuwe versie geeft weer een nieuwe dimensie aan het spel. Zeker als je het spel al vaker hebt gespeeld en je het leuk vindt dat er een nieuw spelelement in zit. Exploding Kittens Good vs. Evil krijgt een Go!

Exploding Kittens Good vs. Evil Facts

  • Aantal spelers: 2-5 spelers
  • Speelduur: 15 minuten
  • Adviesleeftijd: 7 jaar en ouder
  • Soort spel: party spel / kaartspel
  • Adviesprijs: 24,99 en online te koop bij bol.
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.