1 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar Boeken

{ Recensie } | Vos en Haas: “Waar is het cadeau?”

Iris

We hebben verschillende soorten boeken thuis. Van voorleesboeken tot aan zoekboeken. Vooral deze laatste is natuurlijk erg leuk! Vaak beginnen we met een leuk zoekboek en daarna lezen we nog een gewoon verhaaltje voor. Dan hebben we nog even een klein spelletje gedaan voor het slapen gaan en sluiten we de dag af met een rustgevend verhaal. Het nieuwe boek van Vos en Haas is een combinatie van beide.

Vos en Haas: “Waar is het cadeau?”

Het boek Vos en Haas: Waar is het cadeau is geschreven door Sylvia van den Heede en Thé Tjong-Khing en is namelijk een voorlees- en zoekboek. Superleuk! We vinden de verhalen van Vos en Haas vaak erg leuk. Daarnaast vind ik de illustraties ook erg mooi. Ze zijn schattig en er is gebruik gemaakt van mooie kleuren. Het boek is vrij groot, waardoor het een heel fijn boek is om samen te lezen. We pakten het mooie, voorlees- en zoekboek erbij en gingen samen lekker tegen elkaar aankruipen.

Een voorlees- en zoekboek

Het boek “Vos en Haas: Waar is het cadeau?” gaat over een verjaardagsfeest van Vos, Haas en Uil. Iedereen komt op het grote verjaardagsfeest. Alles is versierd, er is taart en iedereen neemt cadeautjes mee. Pluim geeft Uil een prachtige Zilveren taartschep. Uil is er enorm blij mee, maar wanneer het verjaardagsfeest voorbij is, blijkt de Zilveren taartschep verdwenen te zijn. Was er een dief op het verjaardagsfeest van Vos, Haas en Uil? Vos en Haas besluiten op zoek te gaan naar de dief én natuurlijk naar de taartschep. Zullen ze hem terug vinden?

Wat vinden wij ervan?

De boeken van Vos en Haas zijn altijd erg leuk om te lezen. Ze zijn gemakkelijk voor te lezen en ook de illustraties zijn erg mooi. Doordat er op televisie een tekenserie is van Vos en Haas, gaan de verhalen in de boeken nog meer leven. Ook omdat je hierdoor de karakters in de boeken van Vos en Haas goed leert kennen. Zowel Nora (4 jaar) als Tim (3 jaar) konden niet wachten om het verhaal te horen. Met volle aandacht zaten ze naar het verhaal te luisteren. Het avontuur ging steeds verder en je werd steeds nieuwsgieriger naar waar het cadeau zou zijn. Ook ik werd toch een beetje in het verhaal getrokken, omdat ik ook wel erg benieuwd werd waar de Zilveren taartschep uiteindelijk zou zijn. Zou iemand het hebben gestolen? Of ligt de taartschep gewoon ergens?

Go or No Go

Het verhaal heeft een leuk einde. Ik had eigenlijk een beetje verwacht dat de taartschep verstopt zou zitten in het boek, maar dit bleek niet het geval. De reden dat dit boek een voorlees- en zoekboek genoemd wordt is, omdat je na het verhaal de volgende vragen kunt beantwoorden.

 • Welke ballon nemen de gasten mee naar huis?
 • Waar wonen Ping Wing, Bever en Pluim?
 • En hou Jak goed in de gaten!

Daarnaast is de laatste illustratie in het boek een illustratie van Jak die een aantal spullen heeft gestolen en die je terug kunt vinden in het boek. Het is niet heel gemakkelijk om te vinden, maar mocht jouw kind een goede speurneus zijn, dan is het erg leuk om alle gestolen spullen te achterhalen. Wij zijn weg van het boek en daarom krijgt Vos en Haas Waar is het cadeau? een “Go”!

Vos en Haas: “Waar is het cadeau?” Facts

 • Acteur: Sylvia van den Heede en Thé Tjong-Khin
 • Uitgever: Lannoo
 • Aantal pagina’s: 28
 • Verkoopprijs: 16,99 en te koop via Bol.
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.