10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar Boeken

{ Recensie } | Vleugels van Vuur deel 5: De helderste nacht

Linda - Go or No Go

Vleugels van Vuur – De Helderste Nacht is het spectaculaire vijfde deel in de fantasy serie geschreven door Tui T. Sutherland. Dit boek is speciaal geschreven voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar oud en belooft een avontuur vol draken, actie en vriendschap. Wij schreven al eens eerder over deze fantastische boekenreeks waarin je hebt kunnen lezen dat wij fan zijn.

Vleugels van Vuur serie

De serie is razend populair onder lezers over de hele wereld. De boeken zijn oorspronkelijk uitgegeven in Amerika en in meer dan 50 landen uitgegeven. De serie is nu eindelijk in Nederland en ik kan verklappen dat deel 5 zeker niet het laatste deel, het is wel het laatste deel van deze saga. In de drakenprofetie serie staan 5 verschillende jonge draken centraal. De 5 verschillende draken zijn allemaal van een andere stam: de Zeevleugels, Nachtvleugels, Luchtvleugels, Leemvleugels en Zandvleugels. Al deze stammen bevatten ieder hun eigen unieke krachten. In de drakenprofetie staat dat deze 5 jonge draken oorlogsgeweld kunnen inperken en in de duisternis van oorlog, het licht weer laten stromen.

De Helderste Nacht

Zonnetje en haar profetie in De Helderste Nacht

In De Helderste Nacht volgen we een kleine, maar moedige draak, zonnetje die tot de zandvleugels behoort.  Haar vurige karakter en vastberadenheid maken haar een draak die je snel in je hart sluit.

“Zonnetje” is een draak die rotsvast vertrouwen heeft in de profetie. Ze is ervan overtuigd dat dit haar lot is en daar leeft ze mee en naar. Ze weet zeker dat ze met haar 4 vrienden en mede uitverkorenen, de oorlog die er al jaren woedt, kan beëindigen. Samen hebben ze alle krachten gekregen om met goed samenwerken de drakenstammen weer in harmonie te brengen, maar als er vreselijk nieuws gebracht wordt door draak Morgenziener, gaat ze ernstig twijfelen aan alles waar ze voor staat. Pas echt spannend gaat het boek “de helderste nacht” worden als de 5 draken ontdekken dat er een belangrijk voorwerp is gestolen uit de mysterieuze bibliotheek in de koninklijke stad. In hun zoektocht naar de waarheid belanden ze in een wereld vol gevaarlijke situaties en raadselachtige personages. Ook worden de verhalen en personages ontrafeld uit de andere delen en leren we steeds meer over deze drakenprofetie en wat er nu eigenlijk is gebeurd in het verleden.  Vriendschap en loyaliteit staat centraal in het boek, Zonnetje en haar vrienden moeten op elkaar kunnen vertrouwen om de uitdagingen te overwinnen die hun te wachten staan. Waar kiest Zonnetje voor?  Het lot, of kan het drakenjong een andere weg kiezen om de oorlog tot een goed einde te brengen?

“In dit boek worden we opnieuw ondergedompeld in de adembenemende wereld van de verschillende drakenstammen”

Het boek

Het verhaal begint, waar het vorige boek eindigde en volgt de spannende avonturen van vijf draken die proberen een profetie te vervullen. Terwijl het conflict tussen de drakenstammen toeneemt, moeten onze helden moeilijke keuzes maken om hun wereld te redden.

Deze boeken zijn deels zo aantrekkelijk vanwege de levendige wereldopbouw. De drakenrijken die zijn gecreëerd en de karakters van alle draken zijn geweldig.  Het boek bevat geen toegevoegde illustraties en is best dik voor een jonge lezer. Voor in het boek zijn er wel kaarten (het drakenrijk) uitgewerkt en worden alle stammen en hun karakters en vijanden nog eens verteld. Leuk detail is dat er alleen koninginnen draken zijn en ook veel vrouwelijke sterke karakters. De boeken voelen daarom zeer unisex en inclusief wat bij een drakenthema niet altijd het geval is. Daarnaast worden de personages net zo uitgewerkt dat je ze beter leert kennen, maar net zo dat je weet dat het verhaal nog niet is afgelopen. Dat lijkt ook te kloppen want het boekt eindigt met de woorden: Einde..(voorlopig).

Naast het spannende avontuur is het duidelijk dat dit deel, De helderste nacht, gaat over vriendschap en samenwerken. Hoe kan je elkaar ondanks de verschillen die je hebt toch vinden? Een hele fijne positieve boodschap die in dit boek wordt meegeven.

 Vleugels van Vuur - De Helderste Nacht is het spectaculaire vijfde deel in de fantasy serie geschreven door Tui T. Sutherland.

Go or No Go

Vleugels van Vuur – Deel 5: De Helderste Nacht is een geweldig boek voor kinderen van 10 jaar oud die dol zijn op fantasieverhalen en draken. Het zit vol met actie, mysterie en leuke karakters die je goed leert kennen. Tui T. Sutherland weet je mee te nemen naar een magische wereld die echt lijkt te bestaan en waar je meer van wil lezen. Wederom een goed deel waarvan ik persoonlijk zou zeggen: ga eerst de andere 4 delen lezen, omdat het de moeite waard is om ook de ander karakters te kennen.

Vleugels van Vuur – de helderste nacht – Facts

 • Auteur: Tui T Sutherland
 • Nederlandse vertaling door Sofia Engelsman
 • ISBN: 9789025777500
 • Verschijningsdatum: september 2023
 • Uitgeverij: Gottmer
 • Aantal pagina’s: 314
 • Uitvoering: paperback
 • Geschikt vanaf 10 jaar
 • Adviesprijs: 17,99 te koop via bol.com
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.