1 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaar Boeken

{ Recensie } | Britannica – Mijn eerste encyclopedie

Linda D

Samen lezen vinden wij fijn! Het verzamelen van mooie, leuke, leerzame boekjes ook. Zo hebben we in de loop der jaren al heel wat bij elkaar gesprokkeld. Een nieuw exemplaar op de plank vinden wij dan ook een waar feest, dus we waren heel blij toen we horen dat we Britannica – Mijn eerste encyclopedie mochten reviewen.

Interesse in boeken

Per kind verschilt het natuurlijk enorm of er een natuurlijke interesse is voor het lezen van boeken of niet. Maar toch denk ik ook, dat vaste (voor)leesmomentjes of er ieder geval met regelmaat een boekje bij pakken helpend is. Uiteraard is het van groot belang dat het boek aansluit bij de leeftijd en interesse van het kind. Siem (8) vond het heerlijk om samen op de bank een stapel boekjes te lezen. Inmiddels leest hij vaak en graag zelf. Hij heeft hier vaste momenten voor en verslindt zo echt heel wat leesvoer.
Sofie (2) is een kei in rollenspelletjes, is creatief en actief in haar spel. Lezen is echter niet iets waar ze van nature een grote interesse in had. Nu ze steeds meer leert en weet, merk ik dat ook lezen een fijn en rustig moment wordt. Dat is zo gezellig, maar vraagt nog steeds wel initiatief vanuit ons, haar ouders.

Britannica - Mijn eerste encyclopedie is groot van formaat en heeft een harde kaft en harde stevige bladzijdes. Super geschikt voor peuters.

Encyclopedie

Siem was al een trotse bezitter van een aantal encyclopedieën (Brittania Listopedia en Brittania Kinderancyclopedie) en vindt dit soort boeken geweldig. Hoe meer weetjes, hoe beter! Sofie heeft al aardig wat ‘oude’ boekjes van Siem op haar plank, maar hier stond tot kort geleden nog geen encyclopedie. En nu.. dus wel! En oh, wat is dit een mooi en leerzaam boek.

Britannica - Mijn eerste encyclopedie is groot van formaat en heeft een harde kaft en harde stevige bladzijdes. Super geschikt voor peuters.

Britannica – Mijn eerste encyclopedie

Het boek is groot van formaat en heeft een harde kaft en harde stevige bladzijdes. Super geschikt voor de kleinste lezers dus. In het boek staan hele duidelijke illustraties in heldere kleuren. Deze zijn gemaakt door Hanako Clulow.
In de inleiding van het boek beschrijft een ontwikkelingsconsulent, genaamd Amanda Gummer waarom het boek zo veel goeds kan bieden aan jongere kinderen. Zij vertelt hier onder andere dat de hersenen van kinderen in de eerste drie jaar meer groeien dan in de rest van hun verdere leven. Zo zou het dus het perfecte moment zijn om juist op jonge leeftijden de thema’s in de encyclopedie te bespreken. In totaal zijn er acht thema’s te bewonderen!
Leren over dieren, planten, het lichaam, eten en machines. Maar ook samen kunst en muziek ontdekken en vormen en getallen. Super veel leerzame onderwerpen!

Het sluit hier thuis op een aantal thema’s perfect aan op de huidige leeftijd van Sofie! Niet alle thema’s hebben haar interesse, maar dat kan over een aantal weken of maanden zomaar anders zijn. Ideaal dus zo’n interessant verzamelboek!

Go or No Go

De mooie, duidelijke, heldere afbeeldingen en de geringe tekst passen perfect bij de aangegeven adviesleeftijd van 0 tot 5 jaar. Dit is een brede doelgroep, maar door de stevige bladzijdes en grote illustraties kan ik het wel plaatsen. Hoe ouder je kindje, hoe meer je in kunt gaan op de daadwerkelijke inhoud. Momenteel zitten we hier volop in het thema muziek, kleuren en getallen. Heerlijk wanneer je dit kunt ondersteunen met een boek als deze.
Wij zijn erg blij met deze nieuwe aanwinst op de boekenplank en vinden het oprecht een aanrader en geven het dus een GO

Britannica - Mijn eerste encyclopedie is groot van formaat en heeft een harde kaft en harde stevige bladzijdes. Super geschikt voor peuters.

Facts Britannica – Mijn eerste encyclopedie

 • Schrijver: Sally Simes
 • Illustrator: Hanako Clulow
 • Titel: Mijn eerste encyclopedie
 • Uitgever: Lannoo
 • Aantal bladzijdes: 72
 • Type: Hardcover, idem bladzijdes.
 • Prijs: 22,99 en hier te koop
 • ISBN: 9789401491662
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.