Speelgoed Trends & Hypes

Pokémon TCG Battle Decks en Sets uitgelegd

De Nijhofjes

Voor de duidelijkheid: TCG staat voor Trading Card Game. Het is dus niet een nieuwe game. Sterker nog, het bestaat al sinds 1999. Er is dus een grote kans dat dat jij als ouder er al mee in aanraking bent gekomen toen je zelf nog kind was. Het was namelijk al megapopulair toen het uit kwam en zodoende heb ik zelf ook vele malen in de pauze op de basisschool kaarten geruild met schoolgenoten. Benieuwd wat er vernieuwd is na al die jaren? Lees snel verder…

Pokémon: de start

Zoals je kon lezen bestaat Pokémon TCG al sinds 1999. Sinds die tijd zijn er natuurlijk wat meer kaarten bij gekomen en hebben ze het kaartspel wat je er mee kan spelen een groot aantal updates gegeven. Het zijn er te veel om individueel te noemen, maar het zijn 88(!) in totaal. De kans is dus groot dat er honderden nieuwe kaarten bij zijn gekomen sinds de laatste keer dat jij met deze kaarten in aanraking bent geweest. Misschien heb je zelfs nog wel een paar bewaard in een doosje of mapje op zolder.

Big money

De duurste Pokémonkaart ooit legaal gekocht was de Blastiose #009/165R Commissioned presentation Galaxy star hologram. Deze werd voor 360.000 dollar geveild. Maar ook een zeldzame Charizard kan tussen de 50.000 en 100.000 opleveren. Toch maar even naar zolder om te zoeken…. Of naar die van opa en oma…. Er is dus niet alleen een spel met de kaarten te spelen. Er is een megahandel omheen ontstaan.

Een nieuwe manier van spelen met Pokémonkaarten

Om het allemaal iets duidelijker te maken hebben ze 3 play levels gemaakt die aangegeven staan op het doosje of deck, waarbij play level 1 het instap niveau is, niveau 2 voor gevorderde en niveau 3 voor de ervaren spelers. Vanaf wanneer deze play levels zijn toegevoegd kon ik niet vinden, maar het maakt het kopen van nieuwe kaarten wel een stukje overzichtelijker.

Voor de duidelijkheid: TCG staat voor Trading Card Game. Review van Pokémon TCG My First Battle en meer battle decks en sets.

Pokémon: My First Battle

Om het allereerste stapje te maken binnen het kaartspel hebben ze bij Pokémon My First Battle uitgebracht. Dit is een losstaand kaartspelletje waarbij 2 spelers een minideck van 17 kaarten krijgen en ze met vereenvoudigde regels de basis van het grote kaartspel kunnen leren. Dit is dus voor de allerkleinsten! Je krijgt 2 speelmatten om je kaarten, op de goede plek, neer te leggen. Een boekje met de regels, een Pokémonmunt, een aantal schademuntjes en 6 overwinningsmunten. Belangrijk om te benoemen is dat de kaarten in dit spel niet te gebruiken zijn in het echte spel.

Dit spel heb ik mogen testen met mijn 7-jarige en hij vond het erg leuk. Ook samen met zijn broer van 11 jaar doet hij dit af en toe en het grote voordeel bij dit spel is dat beide spelers kunnen winnen. (Je kan zelfs je kind laten winnen mocht je dat willen doen)

Voor de duidelijkheid: TCG staat voor Trading Card Game. Review van Pokémon TCG My First Battle en meer battle decks en sets.

Pokemon TCG Battle Academy

Ook op play level 1 bevindt zich de Battle Academy. Hierbij leer het echte kaartspel. In deze doos zitten 3 decks (60 kaarten per deck) om mee te spelen. In elk deck zit een speciale V kaart (speciale editie van een Pokemon) die bij het deck hoort. Ook krijg je een 2 speler game board om je kaarten op te kunnen leggen, een regel boekje, 2 boekjes om te leren spelen, een grote Pokémonmunt, een set met damage counters en een codecard voor Pokemon TCG Live. (Voor het spel, maar dan digitaal)
Dit is de set die wij het meest gebruiken. Voor al mijn kids is dit overzichtelijk en makkelijk te spelen. 1 van mijn kids kiest een deck en ik kies vervolgens een 2e deck om tegen hem te spelen. Hier komt al iets meer tactiek bij kijken, dus het blijft goed opletten. Op de doos staat dat de set vanaf 6 jaar is, maar ik merkte wel dat mijn 7-jarige soms het allemaal niet helemaal meer overzag. Het blijft een tactisch spel natuurlijk en daar komt ook een beetje keuzestress bij kijken af en toe.

Voor de duidelijkheid: TCG staat voor Trading Card Game. Review van Pokémon TCG My First Battle en meer battle decks en sets.

Pokémon Build & Battle box

Ook hierbij hebben we het geluk gehad om deze te mogen testen. Je krijgt bij elke Battle Box een deck van 40 kaarten plus 4 expansion packs. (een expansion pack zijn 10 willekeurige kaarten van de uitbreiding waar je de pack van koopt) Het is de bedoeling dat je dus de 40 kaarten die je krijgt, aanvult met de andere kaarten uit je verzameling tot een 60 kaarten deck om zo het spel te kunnen spelen. Of je haalt er de zeldzame kaarten uit voor een ander deck of om je verzameling aan te vullen. Dat kan natuurlijk ook.

Deluxe Battle Deck

Bij een Deluxe Battle Deck set krijg je 2 decks die direct speelbaar zijn (60 kaarten per stuk) en die goed in balans is. Elk deck heeft een bepaalde strategie en op deze manier leer je om te gaan met de verschillende tactieken binnen het Pokemon TCG universum. Een goede manier om een deck te kopen wat al werkt en makkelijk te aanpassen is om het nog beter te maken. Deze hebben wij nog niet getest, maar ik ga ervan uit dat er bij elke set een goede balans is tussen de 2 decks om het zo spannend mogelijk te houden.

League Battle Decks

Op het hoogste niveau (Player level 3) bevinden zich de League Battle Decks. Dit zijn krachtige decks die direct speelbaar zijn uit de doos. Wij mochten de Origin Forme Palkia VSTAR testen en we waren gelijk onder de indruk van deze set. Als eerste ziet het er geweldig uit. Supermooie kaarten op de voorkant van de set. Ook het spelen van dit deck voelt erg goed aan. Wij hebben een paar beginner-decks en dan deze en dat voelt soms een beetje als valsspelen. Dit deck is zo sterk. Misschien dat een ander League Battle Deck hier tegenop kan, want het verschil is enorm. Wanneer wij thuis een spel starten en dit deck behoort tot 1 van de opties om mee te spelen is het vooraf eigenlijk al bekend wie er gaat winnen. Voor nu doet dit deck maar heel soms mee dus… Tot de 2 andere League decks binnen komen met de post. Want ik heb gelijk 2 erbij besteld. Laat de strijd beginnen!

Go or No Go

Als eerste wil ik het team van Media Tornado en Pokémon enorm bedanken voor het opsturen van deze uitgebreide set van Pokemon TCG producten. Wat een geweldige verzameling aan kaarten en spellen hebben we mogen testen. Dit zorgde er ook voor dat wij een uitgebreide blog konden schrijven van het brede assortiment aan Sets en Decks. Het leuke is natuurlijk dat je nooit genoeg Pokémon kaarten hebt (of is dat juist het probleem ;-).
Zoals je hierboven kon lezen heb ik gelijk meer besteld en daar ligt ook de kracht van het product. Voor verjaardagen en feestjes heb je altijd iets om te vragen of om te geven wanneer je eigen kids dit sparen. Dit product krijgt van ons een dikke GO. Of je nu van het spel houdt of van verzamelen, je kunt je eindeloos vermaken met Pokémonkaarten.

Enorm belangrijk om nog te benoemen is dat alles in het Engels is! Het spel is snel te leren voor de kids en de begrippen hebben ze snel door wanneer je het kan uitleggen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.