Game reviews

Pokémon Go Tips en Trucs – Beginner tot pro tips

Linda - Go or No Go

Team Valor it is! Of Team Red, hoe je het ook noemen wil. Enkele dagen nadat ik de app gedownload heb ben ik alweer een stuk wijzer. Van Pokégyms tot een Pokéstop en van Pokémon eieren tot evolueren. Hoog tijd om mijn tips en trucs met jullie te delen.

Eerder deze week vertelde ik jullie dat ook wij ons hebben laten meesleuren door de Pokémon Go gekte. En we spelen het dan ook vol plezier! Tijd voor wat info voor jullie, zodat jullie ook lekker mee kunnen doen 😉

Sta je op het punt om te starten met Pokémon Go? READ THIS!

Ja, dit is echt DE beste tip voor als je nog niet gestart bent! Je kunt namelijk als eerste Pokémon een Pikachu krijgen! Hoe gaaf! Iedereen wil Pikachu natuurlijk vangen en hij is best een beetje zeldzaam in het spel, maar als je het goed aanpakt, krijg je hem gewoon cadeau. Ook Ash begon in de serie met een Pikachu, dus erg grappig dat dit ook in het spel zit. Wat je moet doen: Als je begint met Pokémon Go krijg je de keuze uit 3 Pokémon. Jouw taak: Kies ze niet, maar loop weg. Ja, gewoon letterlijk weglopen. Dan krijg je nog een keer of twee de keuze uit deze 3 Pokémon. Weer loop je gewoon weg. En wat denk je: Deze keer huppelt Pikachu vrolijk in je schermpje rond!

Hoe kun je je accu besparen tijdens het spelen van Pokémon Go

De beste manier om je batterij te sparen is de battery saver aanzetten in Pokémon Go zelf. Deze kun je vinden onder instellingen. Als je die inschakelt, schakelt je scherm over op zwart als je je telefoon op z’n kop houdt. Kom je in de buurt van een Pokémon, dan trilt hij. Ideaal!

Er gaat een tip rond om een deel van Google Maps te downloaden, maar dit is helaas onzin. Dat werkt niet, zo is bevestigd door een Google-medewerker.
Wat je wel nog kunt doen om je batterij te sparen: Het geluid uitzetten, je scherm minder fel instellen, andere achtergrond apps uitschakelen en natuurlijk kun je een powerbank aanschaffen, zodat je tijdens je Pokémon jacht nog iets langer vooruit kunt.

Wat moet je doen bij een Pokéstop?

Als je in de buurt van een Pokéstop bent, kun je het rondje swipen. Dan krijg je pokéballs en soms wat extra’s zoals power-upps en eieren. Je kunt de Pokéstop al aanklikken, ook al is hij nog te ver weg. Als je er naar toe gaat en je bent dichtbij genoeg, dan verdwijnd de knop dat de Pokéstop ‘to far away’ is, en kun je je cadeaus in ontvangst nemen. Iedere Pokéstop kun je om de 5 minuten gebruiken, dus ben je in een speeltuin met een Pokéstop, heb je binnen no time een haffeltje Pokéballs.

Ook Go or No Go heeft zich laten meesleuren door de Pokémon Go gekte. En we spelen het dan ook vol plezier! Lees onze tips en trucs!

Pokémon vangen

Als je een Pokémon tegen komt, hoef je alleen je Pokéball tegen het beestje aan te gooien en hup, hij vliegt je Pokéball in. In de meeste gevallen blijft hij lekker zitten en zit jouw taak erop. Maar in sommige gevallen, bij de hogere level Pokémon, werkt dat niet. Dan gaat-ie er in, maar springt-ie er net zo vrolijk ook weer uit. De kunst is om de Pokéball zo goed mogelijk te mikken en met een zo klein mogelijk cirkeltje. Als je de Pokéball inhoudt, wordt de cirkel (of ring, whatever) namelijk kleiner en kun je meer punten verdienen als je raak gooit. Mijn ervaring is dat je met een middelgrote cirkel nog goed raak kan gooien en redelijk wat kans hebt dat je de Pokémon vangt. Wel opgelet; iedere Pokéball die je mis gooit, ben je kwijt. Nu kun je genoeg Pokéballs bij de Pokéstops halen, maar toch…wel handig om te weten. Ik kwam erachter toen mijn kids 10 ballen mis gegooid hadden. Niet erg, maar zoals gezegd: handig om te weten. Sommigen zeggen dat je je Pokéball niet kwijt raakt als je er op tik wanneer je mis gegooid hebt, maar bij mij werkt dat in ieder geval niet.

Nog een mooie vang-tip: Als je je vinger op de Pokéball houdt en je draait er rondjes mee, komen er sterretjes rondom de bal. Hierdoor wordt je Pokéball sterker en heb je meer kans om een sterke Pokémon te vangen. Maar het mikken wordt natuurlijk ook moeilijker.

Zodra je level 12 bereikt hebt, krijg je 20x great balls. Met deze ballen kun je makkelijker Pokémon met een hoog CP vangen.

Pokemon vangen

Waar blijven de gevonden eieren bij Pokémon Go?

Ik had inmiddels al drie Pokémon eieren gekregen, maar geen idee waar die eieren nou eigenlijk bleven. Bleek dat ik gewoon te snel had gekeken, want eigenlijk zijn ze nogal simpel te vinden. Ga naar je Pokémon verzameling. Links bovenin zie je het aantal Pokémon staan dat je al hebt. Rechts bovenin staan dan de eieren dat je gevonden hebt.

Wat moet je doen met de Pokémon Go Eggs?

Dan heb je je eieren gevonden, maar wat moet je er dan mee? Iedere speler krijgt een ‘incubater’ cadeau. Deze mag je voor altijd houden. Je kunt extra incubaters kopen of verdienen, bijvoorbeeld bij het halen van een bepaalde level. Je ei doe je in de incubater. Onder het ei staat een aantal kilometers. Dit is het aantal kilometers dat je moet lopen om het ei uit te laten komen. Je leest het goed: Lopen. Je kunt namelijk niet vals spelen door in de auto te stappen met de Pokémon Go app aan: dat heeft je telefoon door. Fietsen lukt bij mij overigens wel, want met de telefoon in mijn jaszak ging ik op de fiets naar school en die kilometers werden gewoon geteld. Wel 10 punten voor de bedenker van deze kilometer-eieren, want zo zet Pokémon Go even heel Nederland in beweging.

PS: Met je telefoon gaan schudden en meer van dat soort bijzondere moves: Niet doen. Dat helpt niet, aangezien hij je GPS trackt en niet de beweging. Het is geen stappenteller jongens!

Pokégym Battle Tips

Battlen in een Pokégym spreekt redelijk voor zich, maar nog wel een tip: Tijdens je gevecht loopt een meter op. Die zie je al gauw over het hoofd door de hectiek van de battle. Als de meter vol is, kun je hem activeren door op je tegenstander te duwen en even vast te houden. Hierdoor krijg je een hele krachtige aanval, waardoor je kans op winst wordt vergoot.

Revive en Potion, wat is het?

Is je Pokémon na een battle bijna of helemaal door zijn power heen, dan kun je hem weer herstellen.
Er zijn 2 opties:
Potion: Is je Pokémon deels verzwakt, kun je dit geven. Dat zorgt ervoor dat hij weer (deels) herstelt.
Revive: Is je Pokémon helemaal uitgeschakeld, dan kun je hem hiermee weer tot leven toveren.
Deze ga je beide waarschijnlijk veel nodig hebben, tenminste als je gaat battlen met anderen. Bij Pokéstops of bij level-ups krijg je ze soms cadeau.

Evolueren (evolve) en Power up

Je kunt je Pokémon een power up geven, waardoor hij meer CP (combatpoints) en HP (hitpoints) krijgt. CP zegt iets over de kracht van je aanval tijdens een battle. Hoe hoger je CP, hoe harder je klappen aankomen. HP zijn tijdens het battlen de klappen die je kunt incasseren.
Daarnaast kun je je Pokémon laten evolueren. Zo wordt je Pikachu bijvoorbeeld een Raichu. Daarvoor heb je wel veel snoepjes nodig. Deze snoepjes verdien je bijvoorbeeld door eieren uit te laten komen, bij level ups of door Pokémon te vangen of te transferren naar de professor.

Pokémon verzamelen en evolueren

Er zijn een aantal Pokémon waar we allemal mee doodgegooid worden. Er zijn in heel Nederland Weedles en Pidgey’s in overvloed. Dan denk je: Geen probleem, want als ik die vang, transfer ik ze gezellig naar de Professor. Daar krijg je een candie per transfer voor. Niet veel, maar het is iets. Toch kun je er ook iets anders mee doen.
Je kunt met deze Pokémon namelijk snel omhoog gaan in je level. De Pidgey, Caterpie en Weedle hebben allemaal maar 12 candies nodig om te evolueren. Een Rattata heeft er 25 nodig.
Als je een Pokémon laat evolueren krijg je 500XP. Deze XP’s heb je nodig om te levelen. Het is dus heel handig om deze Pokémon niet meteen te transferren, maar te sparen om later te evolueren.
En dan kun je natuurlijk alsnog, zodra je Pokémon geëvolueerd is, hem doorsturen naar de Professor, zodat je er alsnog een candie voor krijgt. Twee vliegen in één klap!

Evolueren pokemon go

Evolueren kun je natuurlijk altijd doen, máár je kunt ook even wachten en het ook op een slim moment doen! Namelijk als je een Lucky Egg hebt gevonden. Deze Lucky Eggs krijg je soms bij het levelen cadeau, bijvoorbeeld als je naar level 9 of 10 gaat. Een Lucky Egg kun je activeren en vervolgens krijg je 30 minuten lang dubbele XP’s.
Bij het evolueren van een Weedle krijg je dus niet 500 maar 1000XP’s. Dat loopt lekker op!

Een Pokémon vangen en het cirkeltje

Als je een Pokémon gaat vangen, komt er een cirkel. De kleur van de cirkel zegt iets over de Pokémon die je voor je hebt. Een groene cirkel betekent dat je een makkelijke Pokémon hebt, die makkelijk te vangen is. Vervolgens kun je een gele, oranje of rode cirkel krijgen. Geel kan soms al wel lastig zijn, waardoor je meerdere pogingen nodig zult hebben om de Pokémon te vangen. Hoe kleiner de cirkel is als je de bal gooit, hoe groter de kans is dat je de Pokémon vangt.
Het is overigens niet zo dat de Pokémon vangen makkelijker wordt als je er meerdere Pokéballs naar hebt gegooid. Hij blijft op hetzelfde niveau en het gaat er dus echt om hoe goed je mikt en hoe klein je cirkel is.

Ook Go or No Go heeft zich laten meesleuren door de Pokémon Go gekte. En we spelen het dan ook vol plezier! Lees onze tips en trucs!

Je zult soms wilde Pokémon tegenkomen die al behoorlijk sterk zijn omdat ze bijvoorbeeld al geëvolueerd zijn. Vangen gaat dan natuurlijk nog lastiger. Hiervoor zijn ook weer meerdere trucjes.
Zo heb je bijvoorbeeld een Greatball. Met deze Pokéball zal de cirkel die oranje was bijvoorbeeld groen kleuren. Het vangen wordt dus makkelijker, omdat deze Greatball sterker is.
Een andere manier om het vangen van Pokémon makkelijker te maken is het gebruiken van razz berry. De Pokémon gaat hier van eten en dat maakt het voor jou makkelijker om hem te vangen.

Augmented Reality (AR) uitzetten

Met AR ziet het vangen van Pokémon er natuurlijk super leuk uit, maar het vangt een stuk lastiger. Korte tip daarom: zet AR uit. Dat vangt makkelijker én het bespaart je batterij ook nog eens.

pokemon go albert heijn

Incense gebruiken

Heb je geen zin om aan de wandel te gaan en wil je dat de Pokémon vanzelf naar je toekomen, dan kun je Incense gebruiken. Dit goedje zorgt ervoor dat er Pokémon naar je toekomen terwijl je gewoon op je plek blijft. Dit werkt voor 30 minuten, dan stopt het weer. In de praktijk blijkt dat je ongeveer 5 à 6 Pokémon krijgt op deze manier. Ik heb gemerkt dat er niet echt spannende Pokémon komen, als je die normaal ook niet krijgt in de omgeving waar je bent.
Als voorbeeld: ik heb het nu enkele keren thuis geprobeerd en er is pas één keer een nieuwe Pokémon op af gekomen. Wellicht dat het dus slim is om deze te gebruiken wanneer er wat meer nieuwe Pokémon in je ‘nearby’ schermpje staan.

Update: Ik weet zelf nog niet zeker of het werkt, maar het is het proberen waard: Als je met je incense aan gaat wandelen, krijg je meer Pokémon dan dat je op dezelfde plek blijft zitten of staan.

Lure bij een Pokéstop

Bij een Pokéstop kun je een Lure inzetten. Deze krijg je soms cadeau als je levelt. Met een Lure komen net als bij Incense Pokémon naar je toe, maar het mooie hiervan is dat iedereen die met je mee is ook kan genieten van je Lure. Leuk dus als je met een paar vrienden de Lure inzet, zodat iedereen van elkaar mee profiteert.
Je kunt aan een Pokéstop zien dat er Lure is ingezet als hij roze vallende blaadjes om zich heen heeft. Zeker de moeite waard om er even te blijven hangen dus als hij roze is.

Ook Go or No Go heeft zich laten meesleuren door de Pokémon Go gekte. En we spelen het dan ook vol plezier! Lees onze tips en trucs!

Pokémon trainen

Voor je aan een gymgevecht begint, is het belangrijk dat je sterke Pokémon op zak hebt. Natuurlijk moet je ergens beginnen en zul je je eerste gevecht echt niet winnen. No problem, je verdiend ook XP met je gevechten dus het kan geen kwaad.
Maar goed, wil je wel een redelijke kans maken, lees dan door.
Elke Pokémon heeft een CP-waarde (Combat Power). CP geeft aan hoe krachtig de aanvallen zijn. Ook de HP (Hit Points) neemt toe naarmate de CP hoger is. Als de HP van een Pokémon de nul bereikt, is je Pokémon verslagen. Je kunt hem dan weer tot leven toveren met revive, potion en super potion,
Om een hogere CP-waarde voor je Pokémon te krijgen heb je Stardust en Candy nodig?

Elke type Pokémon heeft zijn eigen Candy. Voor het verhogen van de CP van een Pokémon. ga je naar je Pokémon overzicht. Kies een Pokémon uit waar je graag mee zou willen vechten in een gym, dus die je graag sterk wil maken. Kies dan voor Power Up. Hier kun je meteen zien hoeveel Stardust en Candy het kost om de CP van de Pokémon te verhogen.

De aanvallen van een Pokémon en de getallen

Elke Pokémon heeft twee aanvallen. Niet elke Pokémon kent echter dezelfde aanvallen. Het kan dus best zo zijn dat de ene Pidgeot andere aanvallen heeft dan de ander. Achter elke aanval staat een getal. Dat getal geeft aan hoe sterk deze is. De kracht van deze aanvallen is belangrijk bij een gym battle. Bij het kiezen van een Pokémon is het dus belangrijk dat je een Pokémon hebt met een hoge CP waarde en met goede aanvallen.

Ontdek nieuwe plekken

Bijzondere Pokémons vind je helaas niet zomaar bij in je straat. Hiervoor moet je er echt op uit gaan, naar bepaalde locaties. Bijvoorbeeld waar veel water is, of heuvels, musea, industrie, enzovoorts.

Tips tricks

Eevee evolueren

Eevee is de enige Pokémon die in drie verschillende versies kan evolueren. Ze kan namelijk evolueren in een vuurtype, een watertype of een elektrisch type. Als je Eevee evolueert met je candy, is het afwachten welke je krijgt. Maar…het blijkt dat er een easter egg verstopt zit in het spel! Je kunt namelijk wél beïnvloeden hoe Eevee evolueert. In ieder geval één keer, want het is nog niet zeker of het de tweede keer dat je Eevee evolueert ook werkt.
Wat je moet doen is het volgende: Kies de Eevee die je wil evolueren. Wijzig de naam van Eevee (met het potloodje) naar één van de namen van de drie trainers uit de Pokémon serie. Sluit het spel helemaal af (just for sure) en ga vervolgens Eevee evolueren.
Je hebt de keuze uit:
Flareon (vuur): Noem Eevee: Pyro
Jolteon (elektrisch): Noem Eevee: Sparky
Vaporeon (water): Noem Eevee: Rainer

Gratis Pokécoins

Ja…je kunt echt gratis Pokécoins krijgen in het spel. Nu niet eraan denken hoeveel je hierdoor al mis gelopen bent, maar gewoon blij zijn dat je het vanaf nu weet!
Je krijgt namelijk ten eerste een dagelijkse bonus, in de vorm van XP, voor het achterlaten van je Pokémon bij een Gym. Hoe meer Pokémon je bij Gyms hebt achtergelaten, hoe hoger die dagelijkse bonus wordt.
Daarnaast krijg je dan ook nog eens extra Stardust EN Pokécoins. Je kunt iedere 21 uur je bonus ophalen door naar de Shop te gaan en op het groene schild rechtsbovenin te drukken. Hierin kun je twee dingen doen: Één Pokémon in een gym zien te krijgen en vervolgens direct je bonus claimen, of je probeert zo snel mogelijk je Pokémon in meerdere gyms achter te laten en dan je bonus claimen. Echter loop je dan het risico bij drukbezochte gyms, dat je Pokémon er alweer uit gekickt is voor je je bonus geclaimt hebt.

Gratis pokecoins krijgen

Pokémon evolueren

Leuk om te weten is dat een Pokémon, als je hem laat evolueren, zijn health helemaal terug krijgt na hij verslagen is in een gym. Nu heb ik de revives en potions in overvloed, maar als dat bij jou niet het geval is, kun je hem gewoon eventjes zo laten staan tot je hem kunt evolueren.

Evolueren pokemon go

Pokémon met vraagtekens als je hem probeert te vangen

Wellicht ben je ze al eens tegengekomen. Pokémon met drie vraagtekens in plaats van Combat Points. Deze vraagtekens betekenen dat de Pokémon je niet herkent als trainer. Hierdoor is de kans groot dat ze zullen wegrennen als je mis gooit of als ze uit de Pokéball springen. Het beste kun je hier direct een razz berry gebruiken en eventueel een sterkere Pokéball

pidgeyOok Go or No Go heeft zich laten meesleuren door de Pokémon Go gekte. En we spelen het dan ook vol plezier! Lees onze tips en trucs!

Aanvallen en aanvallen ontwijken in een gymgevecht

Tijdens het vechten in een gym tik je zoveel mogelijk op de Pokémon waar je tegen vecht. Hierdoor val je aan. Linksbovenin zie je een klein blauw metertje vollopen. Als de meter vol is, houd je je vinger op het scherm. Zo valt je Pokémon aan met een speciale aanval.
Wil je de aanvallen van je tegenstander ontwijken, swipe je naar links en naar rechts.

Ook Go or No Go heeft zich laten meesleuren door de Pokémon Go gekte. En we spelen het dan ook vol plezier! Lees onze tips en trucs!

Hoe sterk is een gym?

Iedere Gym heeft zijn eigen prestige meter, waar je vanaf kunt lezen tot in hoeverre een team de Gym in kwestie nog in handen heeft. Hoe meer trainers de gym verslaan, hoe verder de meter afloopt. Iedere keer als er een gymgevecht wordt verloren door de gym, wordt er prestige van de meter afgetrokken. Als je daarnaast alle Pokémon weet te verslaan zonder te verliezen dan wordt daar nog eens 500 prestige bij opgeteld. Je hoeft dus niet in één keer het team dat de Gym bezit te verslaan. Je kunt gerust meerdere keren het gevecht tegen de gym aangaan, als je tussendoor je Pokémon even herstelt met potions en revive.
Daarnaast is het dus slim om een gym te zoeken die al wat lager staat in prestige, zodat de kans groot is dat je hem kunt verslaan en overnemen.
Wie gymleader is kun je trouwens zien aan het kroontje bij de naam. (zie de bovenste foto in dit artikel)

Pokémon categorieën en extra XP

Er zijn vier categorieën waar je gevangen Pokémon in kunnen vallen. Blank – Good – Nice – Excellent. Deze categorieën geven aan hoeveel bonus XP je krijgt als je ze vangt. 0, 10, 50 en 100 XP kun je als bonus krijgen bovenop de 100 XP die je standaard al krijgt.
Ook kun je extra XP verdienen door de bal in het midden van de cirkel te gooien en eventueel een curve ball te gebruiken. Een curve ball kun je zelf maken door rondjes te draaien met de Pokéball als je een Pokémon probeert te vangen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.