5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Creatief & Knutselen

{ Review } | No Go: Play-Doh ijsmachine

Het is gelukkig al even geleden, maar vandaag heb ik voor jullie een review met als uitkomst een No Go! De twijfelachtige eer gaat deze keer naar de Play-Doh ijsmachine. En dat terwijl het er op de foto juist super leuk uit ziet, vind je niet?

Daan en Jesse vinden kleien best leuk, ondanks dat we het niet zo vaak doen. Dat komt voor een deel door mij, want ik ben heel eerlijk gezegd niet zo’n fan van kleien. Voor een ander deel komt dat door de jongens zelf, want als ze de keuze krijgen, zullen ze ook niet gauw uit zichzelf voor kleien kiezen. Vandaag dacht ik, laat ik de Play-Doh ijsmachine er gewoon weer eens bij pakken en kijken of de jongens mee doen. En ja hoor, binnen 10 seconden zaten we met z’n allen aan tafel en gingen we aan de slag!

IJsjes maken met de Play-Doh ijsmachine

IMG_8925

Daan en Jesse hebben de Play-Doh ijsmachine voor hun 3e verjaardag gekregen. Op de doos staat ook vermeld dat de ijsmachine voor 3 jaar en ouder is. De set is dus inmiddels al bijna 3 jaar oud en het mag dan ook gezegd worden dat hij van goede kwaliteit is. Er is nog niets kapot of beschadigd. Wellicht dat dit ook een beetje komt, omdat hij niet honderden keren gebruikt is, maar toch. 
Het grootste probleem dat ik heb met de ijsmachine, is dat kinderen tussen de 3 en 5 jaar de ijsmachine niet goed zelf kunnen bedienen. De hendel waar je een ijsje mee kunt maken moet je zo hard induwen om de klei eruit te krijgen, dat zelfs een volwassene behoorlijk kracht moet zetten. Iets wat een peuter echt nog niet lukt. Op de foto zie je ook dat Daan flink zijn best doet om de klei eruit te duwen. 
Het tweede probleem van de ijshendel is dat de klei er aan alle kanten uit komt. Op onderstaande foto zie je dat de bruine klei aan de zijkant helemaal eruit komt.

Dan heb je het hendeltje waar je versiering mee kunt maken voor over je ijsje. Je zou hier verschillende vormpjes versiering mee moeten kunnen maken, bijvoorbeeld sterretjes, maar alles komt er als kleine blokjes uit.
Daarnaast blijft er in dit hendeltje altijd klei zitten waar je niet goed bij kunt, met als gevolg dat je kleuren klei door elkaar gaan mengen.

Veel leuke kleivormpjes

Wat wel erg leuk is aan de ijsmachine is dat er superveel vormpjes in zitten waar je je klei in kunt doen. Zo kun je allerlei koekjes, bloemetjes, hartjes en noem maar op maken. Zelfs in de ijshendel zitten vormpjes voor klei. Ook zit er een leuk rondje met gaatjes in, waarmee je klei sliertjes kunt maken. Ook dit is overigens voor de kleinere kinderen nog te lastig om zelf te doen, omdat je behoorlijk kracht moet zetten.

IMG_8908
IMG_8911

Daan en Jesse, inmiddels bijna 6 jaar, konden vandaag wel de hendel zelf omlaag krijgen. Meevallertje dus!
Alleen gaven ze het ijsjes maken al gauw op en gingen ze vooral versieringen maken door klei in de vormpjes te doen. Ook leuk natuurlijk, maar daar heb je geen ijsmachine voor nodig.
Dit is het resultaat van Daan en Jesse en wat hulp van mama, Ziet er zeker leuk uit, maar het is jammer dat het maken van de ijsjes niet wat makkelijker gaat, 

Tot slot is het schoonmaken van de ijsmachine ook een hele uitdaging. Op de meest onmogelijke plekken zit klei, waardoor je niet anders kunt dan de machine niet helemaal schoon in de kast te zetten en te wachten tot de klei is uitgehard.

IMG_8917

Go or No Go

Al met al kom ik bij de Play-Doh ijsmachine op te veel negatieve punten, waardoor ik hem moet beoordelen met een No Go.
In de meeste winkels is deze versie van de ijsmachine inmiddels vervangen door andere versies van de ijsmachine.
Heb jij ook een Play-Doh machine en spelen jouw kids er graag mee?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 6 Comments

 • Reply
  Just Play Tag - Go or No Go
  21 juli 2016 at 08:16

  […] Dat was de ijscomaker van PlayDoh. Ik schreef er eerder al eens een blog over, kijk hier maar! […]

 • Reply
  Mommy's Musthaves - Marjon van BlogvanMarjon - Go or No Go
  24 maart 2016 at 08:04

  […] is de klei vormen. Dan bedoel ik niet kleine vormpjes. Maar zo had onze dochter iets gekregen om ijsje te maken van klei. Het eerste probleem was al dat ze het zelf niet kon aandrukken. Zelfs voor mij als […]

 • Reply
  linda meester
  14 januari 2016 at 19:45

  Wij hebben meerdere grote sets van Playdoh. Er wordt veel mee gespeeld, maar allemaal vertonen ze de mankementen die je schetst. Het is mij een raadsel waarom de meisjes ermee blijven spelen. Van de week heb ik de ijsmachine onder zeer heet water schoongemaakt omdat de klei niet lekker was geworden. De deal is spelen = schoonmaken! Ik geloof dat de sets zijn gekocht toen ze 20/25 euro waren door familie.

  • Reply
   Go or No Go
   14 januari 2016 at 23:10

   Ja zonde hè want de sets zien er te gek uit! Snap wel dat veel mensen ze kopen en denken iets super leuks te hebben gekocht..niet dus.

 • Reply
  Ester
  12 januari 2016 at 14:40

  Leuk dat je zo eerlijk bent!
  Tot vandaag beperkt onze PlayDoh verzameling zich enkel tot potjes klei, maar nog geen grote speelsets.
  Ik ga deze beoordeling zeker onthouden wanneer we ons een set aanschaffen.

  • Reply
   Go or No Go
   12 januari 2016 at 20:11

   Dankjewel Ester! 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.