Entertainment Halloween TV-series

10x de leukste Netflix Halloween 2023 films voor kinderen

Op Go or No Go een overzicht van de 10 leukste, stoerste en spannendste Halloween films en series voor kinderen op Netflix 2023.
Linda - Go or No Go

De 10 leukste, enge Halloween films en Halloween series voor kinderen! Brrrrr. Gelukkig zijn er vele leuke films en serieus die voor kinderen perfect zijn. Niet te eng, niet te spannend, maar vooral ook grappig. Wij hebben voor jou dé Halloween watchlist, helemaal up to date voor Halloween 2023!

De 10 leukste Netflix Halloween 2023 films voor kinderen

Daar gaan we, ons rijtje met de leukste Halloween Netflix films voor kinderen.

1. Hotel Transylvania 1+2+3

Ik begin met een persoonlijke favoriet: Hotel Transylviania. Baby Dennis wordt geboren en Dracula gaat op zoek naar bewijs dat Dennis, zijn kleinzoon, een vampier is.
Er staan maar liefst drie films op van deze heerlijke reeks en daarnaast ook nog hele leuke series van Hotel Transylvania, dus je bent wel even zoet met kijken!

Ben jij nu een echte Hotel Transylviania fan? Dan is er ook een leuke game van Hotel Transylviania

De 10 leukste enge Halloween films en Halloween series voor kinderen!
Bron: Netflix

2. Het griezelige verhaal van Kapitein Onderbroek nep-o-ween

Mijn jongens zijn groot fan van Kapitein Onderbroek en dus was deze film van 45 minuten een grote hit! Ze waren sowieso al heel enthousiast dat Kapitein Onderbroek überhaupt een film heeft! Zeker een aanrader dus, als je Kapitein Onderbroek fans in huis hebt.

3. Sharkdog: een vintastische Halloween

Een groepje vrienden, de Sharkpack, maakt zich klaar voor Halloween met de griezelige legende van de ‘Vreselijke Mist’! Sharkdog moet aan de bak, want hij moet voorkomen dat een of ander slijmerig zeemonster Halloween helemaal verpest. Sharkdog ken je misschien van zijn eigen serie; hij is half hond en half haai. Zeer geliefd bij de kleinere kinderen, dus voor die leeftijd een aanrader!

4. Masha’s Spookverhalen

Je kent haar wel, het schattige meisje van Masha en de Beer. Masha legt in deze serie uit waarom je niet bang hoeft te zijn voor monsters, het donker, onweer en andere dingen waar kinderen vaak bang voor zijn. 1 seizoen en zeker een aanrader!

5. Super monsters

De ouders van deze mini’s zijn beroemd, namelijk de beroemdste monsters ooit. Deze baby monstertjes zijn net uit hun luiertjes en moeten alles nog leren én hun speciale krachten nog ontdekken. Een Netflix original serie die érg leuk is voor kleinere kinderen! Er zijn meerdere versies beschikbaar, namelijk ook Super Monsters Save Halloween en Vida’s eerste Halloween.

super monsters zijn enge monsters op netflix
Bron: Netflix

6. True Plompoen dag

Voor de allerkleinste Halloween kijkertjes raad ik True Plompoen dag aan. True kent je kindje misschien wel van de vele verschillende series op Netflix, maar er is dus ook een Halloween versie van dit leuke personage.
In True Plompoen dag moet True met haar vriendjes de boel zien te redden, wanneer een Yeti een fopsnoepje pikt.

7. Halloween met Toet Toet

Nog een voor de allerkleinsten: De Toet Toet auto’s zijn tijdens Halloween op jacht naar snoep! Maar hiervoor moeten ze naar het spookachtige deel van de stad, en dat is toch wel heel spannend…. zou het de tocht waard zijn?

8. Goosebumps 1+2

Terug naar 2 films die geschikt zijn voor oudere kinderen, vanaf ongeveer 9-10 jaar. Je moet ook wel tegen een beetje spanning kunnen, anders kun je deze film misschien beter even overslaan. Met de briljante acteur Jack Black is een film al gauw een succes, en dat blijkt ook voor de eerste Goosebumps film. Vader schrijft als vader horrorverhalen die tot leven komen! Dat staat garant voor humor, samen met de nodige schrikmomentjes.
In de tweede film speelt Jack niet helaas, maar het is een leuk vervolg op de eerste film.

8. AbaKatdabra (serie)

Deze serie is aanbevolen vanaf 6 jaar, dus iets minder spannend. De serie gaat over hekserij en bevat 9 afleveringen. Een leuke serie om te volgen tijdens Halloween!

9. Phantom Pups (serie)

Een serie waarin de combinatie is gemaakt tussen animatie en echt. Iets wat ik altijd wel erg kan waarderen. De serie is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar volgens de kijkwijzer, maar kan wel soms spannend zijn. De titel is niet voor niets geest puppies, dus ja, er komen hondjes als geest in voor. Maar wel op een hele schattige manier. De serie is Nederlands gesproken en bevat 10 afleveringen.

10. Wednesday (serie)

Ja, Wednesday mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Geschikt om te kijken met kinderen vanaf een jaar of 12. Een heerlijke serie en niet voor niets een van de meest populaire series ooit. Need I say more?

Wat zijn jouw favoriete Halloween films voor kinderen? Of welke spannende kinderfilm kijkt jouw kind graag?

Op Go or No Go een overzicht van de 10 leukste, stoerste en spannendste Halloween films voor kinderen. Ken je The Addams Family nog? En Scooby-Doo? Woh-ohw!

Trouwens, wist je al dat je in het buitenland ook simpel naar Netflix kunt kijken? Netflix kijken met een VPN wordt hier uitgelegd.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

 • Reply
  Melissa Diaz
  29 oktober 2023 at 19:56

  Vanaf 8 jaar

 • Reply
  s
  7 september 2022 at 09:28

  hai ik ben justin en ik hou van hallooweeennnnnnn

 • Reply
  Kerstfilms en Kerstseries voor kinderen op Netflix - Go or No Go
  11 november 2017 at 12:57

  […] zoekt op Kerst of Christmas, kom je vanzelf uit bij allerlei leuke kerstfilms. Voor jong en oud, enge Halloween series of juist schattig. Voor ieder wat wils. Have […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.