Noord-Brabant Sinterklaas Uitstapjes met je kids

Het Kasteel van Sinterklaas in Helmond

Kasteel van Sinterklaas Helmond
Linda - Go or No Go

Een van de allerleukste uitstapje in de omgeving van Helmond, rond Sinterklaastijd, is wat ons betreft het Kasteel van Sinterklaas in Helmond. 

Een bezoekje aan Het Kasteel van Sinterklaas

Ieder jaar is het gigantisch druk, maar o zo leuk!! Magisch zelfs. We stonden buiten maar liefst 1.5 uur in de rij. Een lange wacht, maar het was het wachten waard. Daarnaast lopen er buiten altijd veel Pieten rond en zijn er volop spelletjes te doen, dus uiteindelijk vermaakte Daan en Jesse zich wel.

Kasteel van Sinterklaas Helmond

Volop vermaak op de binnenplaats

Gelukkig was het deze keer anders, want het Kasteel was speciaal voor onze personeelsvereniging gereserveerd.
Bij aankomst begonnen de kids met de spelletjes die buiten staan op de binnenplaats van het kasteel. Oud-Hollandse spelletjes. Dat vonden ze superleuk om te doen! Vooral kegels omgooien en 5 op een rij was een succes.
In eens renden de mannen naar een hok dat op de binnenplaats stond. “Amerigo!!!” hoorde ik ze roepen. En ja hoor, daar stond Het Paard van Sinterklaas! Natuurlijk gingen ze met Amerigo op de foto.

Kasteel van Sinterklaas Helmond

Samen met de WegWijsPiet het Kasteel door

Toen was het zo ver, we mochten het kasteel in. Deze keer geen 1.5 uur wachten, maar 10 minuutjes. Heerlijk! De bezoekers gaan goed georganiseerd in kleine groepen om de 7 minuten naar binnen met een eigen WegWijsPiet. Zo hoef je nooit op elkaar te wachten en kan iedereen alles goed zien. De kinderen kunnen overal vooraan staan en krijgen alle aandacht.
In het kasteel maakt het niet uit waar je kijkt, óveral zie je cadeautjes en versieringen. In de gangen, aan de trapleuning, op de vensterbank.

Kasteel van Sinterklaas HelmondSamen met de WegWijsPiet ga je verschillende kamers in het kasteel binnen. Elke kamer ziet er werkelijk prachtig uit. Ik kan het bijna niet in woorden uitdrukken wat er allemaal te zien is, vandaar dat ik het vooral met foto’s aan jullie laat zien.Kasteel van Sinterklaas Helmond Kasteel van Sinterklaas Helmond
Kasteel van Sinterklaas Helmond

Kasteel van Sinterklaas Helmond

Na de Postkamer, de Pieten slaapkamer, de keuken, de speelgoedkamer en de Pietenschool is het tijd voor de spannendste
kamer: De kamer van Sinterklaas. 
Bij binnenkomt was Sinterklaas er nog niet, maar toen de kinderen hem riepen, kwam hij uit de slaapkamer. Daan en Jesse keken hun ogen uit en vonden het geweldig. Ze mochten zelfs nog even in de slaapkamer van de Sint kijken!
Bij het weggaan kregen ze een lekkere snoepzak vol pepernoten en een cadeau; een mooi fotoboek van het Kasteel van Sinterklaas.

Kasteel van Sinterklaas Helmond
Kasteel van Sinterklaas Helmond

Wil je ook nog naar het Kasteel van Sinterklaas?

Wil je ook graag een bezoekje brengen aan het Kasteel van Sinterklaas? Kijk dan op hun site voor meer informatie.
Je dient wel echt op tijd te zijn voor de verkoop. Het Kasteel van Sinterklaas is namelijk, logisch natuurlijk, heel erg snel uitverkocht.

Kasteel van Sinterklaas Helmond

Kasteel van Sinterklaas Helmond

 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Vlijtig Liesje
    28 november 2015 at 07:15

    Het klinkt als een erg leuk uitje moet ik zeggen. Fijn dat je dit keer niet zo lang hoefde te wachten. Ik denk dat ik was afgehaakt…

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.