Opvoeding & Ouderschap Zwangerschap

Geboortekaartjes inspiratie en kosten – Kies een thema

Linda - Go or No Go

Ben je op zoek naar geboortekaartjes inspiratie? Ik laat je verschillende stijlen en thema’s zien, van heel modern tot vintage. 

Er zijn natuurlijk onwijs veel geboortekaartjes waar je uit kunt kiezen als je een kindje verwacht. Om het jezelf een beetje makkelijker te maken, kan het goed werken om eerst een thema te kiezen. Dan hoef je je daarna alleen op kaartjes uit dat thema te richten en wordt je keuze een stuk makkelijker! Ik probeer het nóg een stukje makkelijker voor jullie te maken door hier al een aantal thema’s uit te lichten.

Hout

Een trent van de laatste jaren is het geboortekaartje met houten planken als achtergrond. Super stoer natuurlijk en helmeaal modern. Vaak worden deze kaartjes gecombineerd met pastel kleuren of spijkerstof-blauw. Ook zie je patronen en sterretjes veel terug keren op deze kaarten.

hout

Silhouet

Als je van strakke en stijlvolle kaarten houdt, zijn de silhouet kaarten zeker iets voor jou. Je hebt ze natuurlijk wel in allerlei kleuren, maar silhouet kaarten vind ik persoonlijk vooral tof in zwart/wit.

silhouet

Vintage

Een vintage stijl kaartje kenmerkt zich vaak door veel kleuren, diertjes, bloemetjes, stipjes en ga zo maar door. Met schattige illustraties krijg je een echt vintage kaartje. Heel erg gaaf, vind ik persoonlijk!

vintage

Foto geboortekaartjes

Natuurlijk ook helemaal tijdloos en hip zijn de geboortekaartjes met een foto van de baby. Dat kan natuurlijk in Anne Geddes style, maar volgens mij is dat nu inmiddels wel wat achterhaalt. Een foto van je baby in een schattig mandje met dekentje is heel populair, maar ook leuk is een foto van je baby’s eerste badje. Heb je nog geen babybadje, ga dan gauw eens kijken en babybadjes kopen, want ook dat levert heerlijke foto’s op.

Dieren

Een hele brede categorie, maar ik kan hem natuurlijk niet overslaan. De dieren kaartjes. Je hebt ze in alle soorten en maten, dus het is handig om naast deze categorie toch nog een extra thema te kiezen, anders blijf je een enorme zoektocht houden. Tenzij je natuurlijk weet wélk diertje je zou willen. Dan ben je waarschijnlijk zo klaar met zoeken!

dieren

Informatie geboortekaartjes

Ik heb deze kaarten zelf maar even informatie kaarten genoemd, omdat er vaak weinig afbeeldingen of alleen kleine afbeeldingen opstaan. Er staat vooral veel tekt en informatie op en deze kaartjes hebben een strak design.

strak

Black and White

Tot slot nog het thema black and white, naar mijn mening hét thema van 2016. De zwarte en witte kleuren geven de kaartjes een moderne look. Super stylish! Je ziet tegenwoordig veel babykamers in deze kleuren en dan is het natuurlijk heel leuk om het geboortekaartje ook in die stijl te doen.

geboortekaartjes zwart wit

Je geboortekaartjes kun je laten maken op bijvoorbeeld geboortepost.nl. Hier kun je ook gemakkelijk op thema zoeken.

Wat is jouw favoriete thema van bovenstaande thema’s?

Kosten geboortekaartjes

De geboorte van je kind is één van de belangrijkste momenten van je leven. De komst van een nieuwe wereldburger wil je daarom natuurlijk luidkeels aankondigen, of eigenlijk zelfs van de daken schreeuwen! Omdat je dat laatste net na de bevalling beter niet kunt doen, kun je de mooiste geboortekaartjes uitzoeken die je kunt vinden. Zo kun je aan iedereen laten weten dat jullie samen een klein wondertje hebben verricht! Let wel goed op bij het uitkiezen van je perfecte geboortekaartje, want voor je het weet geef je meer uit dan de bedoeling was. Om ervoor te zorgen dat je dit geweldige nieuws kunt aankondigen met een betaalbaar en persoonlijk geboortekaartje vind je hieronder een aantal tips die je helpen bij je keuze.

Tip 1: Hoeveel en hoe groot

Denk goed na over het aantal geboortekaartjes dat je wilt gaan versturen. Bepaal ook welk formaat je graag wilt voor je kaarten. Terwijl grotere kaarten meestal meer kosten dan kleinere exemplaren, kan een grotere oplage ze juist relatief goedkoper maken. De meeste kaartenmakers werken met staffelprijzen, waarbij de prijs per kaart lager wordt als je meer exemplaren bestelt. Ook als je op een website een voorbeeldprijs ziet, is het slim om precies uit te rekenen wat je ideale kaarten concreet gaan kosten!

Tip 2: Drukken of printen

Grof gezegd zijn er twee manieren om je kaart op papier te zetten: in een drukkerij of met een printer. Hoewel de modernste printers tegenwoordig mooie resultaten geven, heeft de drukker als vakman nog altijd meer mogelijkheden in huis. Bovendien is een gedrukt kaartje niet per se duurder dan een geprint exemplaar. De papiersoort die je kiest is een belangrijk punt: als je voor mat papier kiest, dan geeft drukwerk mooiere resultaten dan printen, vanwege de glans die printerinkt van nature blijft houden. Let er bij een keuze voor een drukkerij wel op of de drukkosten zijn meegenomen in de prijs die je wordt voorgelegd. Als de drukkosten exclusief zijn zou je wel eens voor een dure verrassing kunnen komen te staan!

Tip 3: De proef op de som

Voor alle zekerheid is het verstandig om een drukproef te laten maken van de geboortekaartjes die je het liefste wilt sturen. Drukproeven zijn gebruikelijk in de grafische branche, dus het is helemaal niet raar om hiernaar te vragen. Op een beeldscherm kan een ontwerp heel anders overkomen dan op papier, zowel wat de kleuren betreft als bijvoorbeeld qua papiersoort. Een drukproef is vaak gratis, maar ook als er een kleine vergoeding voor wordt gerekend is het zeker de moeite waard! Als je een geboortekaartje van Blijkaartje kiest, kun je je eerste drukproef gratis bestellen.

Tip 4: Bijkomende kosten

Soms lijken aanbiedingen op internet erg gunstig, maar blijkt achteraf dat er bijkomende kosten in rekening worden gebracht voor bijvoorbeeld een drukproef of het drukken zelf, het aanpassen van een ontwerp, extra tarieven voor verzending door de ontwerper bovenop de frankeerkosten, en meer van dit soort verborgen kostenposten. Kijk goed voordat je akkoord gaat met een offerte!

Tip 5: Het is jouw eigen kaartje!

Deze tip moet misschien juist bovenaan het lijstje prijken, want het gaat natuurlijk om jouw persoonlijke geboortekaartje voor jouw unieke kindje! Deze gelegenheid is uniek, dus is het een perfect moment om er je persoonlijke draai aan te geven en mee te denken over het ontwerp van je kaarten. Er zijn aanbieders te vinden die ze zo veel mogelijk ondersteunen bij het maken van je eigen ontwerp voor een uniek geboortekaartje van je eigen hand.

Hopelijk helpen deze tips je om je perfecte persoonlijke geboortekaartje te maken. Het is waarschijnlijk overbodig, maar ter afsluiting volgt hier nog onze belangrijkste tip: wat voor kaartje je uiteindelijk ook kiest, geniet vooral met volle teugen van de heerlijke tijd die voor je ligt!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.