10 jaar 11 jaar 12 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Game Review } | Avatar: The last Airbender – Quest for Balance

De Nijhofjes

Voor velen bekend van de gelijknamige tekenfilmserie, is er een game van de Avatar serie gemaakt: Avatar: The last Airbender – Quest for Balance. Al sinds 2005 bestaat deze serie en zoals je kunt voorstellen is er in het verleden ook al geprobeerd hier een goede game van te maken. Voor zover bij mij bekend is dit nog niet echt gelukt. Maar of dat met deze poging wel lukt? Lees snel verder…

Voor velen bekend van de tekenfilmserie, is er een game van de Avatar serie gemaakt: Avatar: The last Airbender - Quest for Balance.

Avatar: Hoe zat het ook al weer?

De Amerikaanse titel is anders dan de Europese, want in Europa heet de serie Avatar: The legend of Aang. In Nederland is die vertaald naar Avatar: de Legende van Aang. Wel is het verhaal overal hetzelfde. Waar het op neer komt; Het gaat over een bijzondere jongen die de wereld moet redden volgens de voorspellingen vanuit het verleden. Er wordt gevochten met 4 verschillende elementen. Wind, Water, Lucht en Vuur. De wereld is opgedeeld in verschillende naties en elke natie heeft een eigen element. Ook is er 1 avatar, die alle 4 de elementen kan beheersen en voor vrede tussen de verschillende naties moet zorgen. De vuurnatie wil de wereld overnemen en weet dat de Avatar in de luchtnatie geboren gaat worden en besluit daarom om alle bewoners van de luchtnatie te vermoorden. Dit lukt niet helemaal en zo begint het verhaal, en zo ook deze game.

Voor velen bekend van de tekenfilmserie, is er een game van de Avatar serie gemaakt: Avatar: The last Airbender - Quest for Balance.

Avatar: The last Airbender – Quest for Balance – Laten we beginnen.

In het spel volg je het verhaal zoals bekend uit de serie. Er zullen dus weinig verrassingen op je pad komen wanneer je alles gezien hebt. Waarbij in vorige spellen het verhaal was opgedeeld onder verschillende spellen, speel je in dit spel alle drie de boeken door. Water, aarde en vuur. Waarbij elk boek staat voor een seizoen van de serie.

Gameplay

De manier om het verhaal door te komen is om door de wereld te lopen en opdrachten uit te voeren. Alles is simpel gemaakt en verwacht dan ook geen grafische hoogstandjes. De gevechten zijn verrassend lastig omdat de besturing nogal traag reageert en je soms gewoonweg niet iets kunt doen. Bijvoorbeeld aan de kant duiken tijdens een aanval van een vijand. Dit zorgde voor wat frustratie bij ons thuis. Zo veel zelfs dat de kids het spel al hadden weggelegd en ik er zelf vooral verder mee aan de slag ben gegaan. Door middel van het zelf kunnen samenstellen van je team van 3 karakters die je mee neemt de levels in en het vrijspelen van vaardigheden, proberen de makers je nog wel bezig te houden. En tot op een zekere hoogte lukt dit ook wel.

Voor velen bekend van de tekenfilmserie, is er een game van de Avatar serie gemaakt: Avatar: The last Airbender - Quest for Balance.

Go or No Go

Tsja, het is lastig. Het spel voelt niet helemaal af. De besturing is traag en hapert regelmatig en hoewel ik de serie echt een goede game gun, is dit spel het helaas niet geworden. Daarom geef ik het spel met pijn in mijn hart een No Go.

Avatar: The last Airbender – Quest for Balance Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.