3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar Boeken

{ Boek Recensie } | Zigzag De ruimte

KirstenR
Laatste berichten van KirstenR (alles zien)

Bij het uitpakken wordt onze interesse al gewekt. Wat is dit voor een boek/speelgoed? Een prentenboek, zoekboek, doeboek? Het blijkt een supergroot accordeonboek van wel 2 meter breed! Met een kant om te ontdekken en een kant om (voor) te lezen. Gemixt met leuke zoekopdrachten en superveel weetjes lijkt dit goed voor uren kijk- en zoekplezier. Lees hieronder wat we ervan vonden. 

ZIGZAG De ruimte

Waarom gaan we eigenlijk de ruimte in?
Mensen zijn nieuwgierige wezens die altijd 
meer willen ontdekken. Plekken die 
onbereikbaar lijken, zoals de ruimte, vinden we 
vaak extra interessant. Dus toen de mens 
raketten kon bouwen en ruimtepakken had
uitgevonden, werd de ruimte beetje bij beetje 
ontdekt! 
(Passage uit Zigzag de ruimte)

ZigZag De Ruimte: Een prentenboek, zoekboek, doeboek? Het blijkt een supergroot accordeonboek van wel 2 meter breed!

Zoef je mee? 

Dit Zigzag-doeboek is echt heel anders als alle andere informatieve boeken die wel al kenden. Natuurlijk staat deze ook vol weetjes en zoekopdrachten, maar de manier waarop is echt uniek en verrassend. Dus stap in je ruimteraket en ontdek alles over de planeten en het heelal. Als je het boek als een accordeon uittrekt is die wel twee meter. Op de grond kunnen de kinderen van de ene naar de andere kant bewegen om zowel de grote illustraties te bekijken als de tekst, zoekopdracht en weetjes aan de andere kant. 

Dit boek is gemaakt door het duo Makii zoals ze zichzelf noemen. Een creatief Nederlands ontwerpersduo. Wij vinden dit concept helemaal te gek en wat blijkt; er zijn al meerdere ZIGZAG boeken uitgegeven door dit duo. Zigzag de ruimte is de nieuwste. Maar er zijn ook zigzag boeken over muziek, het bos, dinosaurussen (lees onze review hier) en de wereld. 

Go or No Go

De combinatie van weten, leren, zoeken en je fantasie de vrije loop laten is echt heel goed gedaan. De illustraties zijn prachtig en telkens zie je weer nieuwe dingen. De weetjes over sterrenbeelden, zwaartekracht en het zonnestelsel zijn allemaal verteld in heldere duidelijke taal op kinderniveau vanaf een jaar of 4. Mijn zoon van 5 vindt dit een fantastisch boek terwijl mijn oudere dochters ook nieuwsgierig en geïnteresseerd zijn in dit gekkige accordeonboek. Een ontzettend origineel cadeautje ook in plaats van een ‘standaard’ boek. Een GO voor ons!

ZigZag De Ruimte: Een prentenboek, zoekboek, doeboek? Het blijkt een supergroot accordeonboek van wel 2 meter breed!

ZigZag De Ruimte – Facts

 • Titel: Zigzag de ruimte 
 • Auteur:Makii 
 • Uitgever: Lannoo
 • Taal: Nederlands 
 • Aantal pagina’s: 16 hardcover 
 • Uitgave: september 2023 
 • Leeftijdsindicatie: vanaf 3 jaar 
 • Onderwerp: sterren en de ruimte
 • Prijs: 22,99 en te koop via Bol.
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.