4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Boeken

{ Boek recensie } | Stinkhond terug in de tijd

KirstenR
Laatste berichten van KirstenR (alles zien)

Het is tijd voor een wandelingetje van Stinkhond en Plattekat. Vandaag zijn ze van plan om de mooiste vuilnisbakken te gaan bekijken. Ik vind de groene het mooiste, zegt Stinkhond. Ze zijn allemaal groen, zucht Plattekat. Dan besnuffelt Stinkhond een vuilnisbak waaraan een merkwaardig opschrift hangt. Het is vast en zeker een valstrik, waarschuwt Plattekat. O, ik ben dol op strikjes, zegt stinkhond blij. Zomaar een klein stukje uit het boek, moest jij ook glimlachen? Stinkhond is terug! We hebben het 13e boek uit de serie in handen: Stinkhond terug in de tijd. Lees hieronder wat we ervan vonden. 

Stinkhond is terug! We hebben het 13e boek uit de serie in handen: Stinkhond terug in de tijd. Lees hieronder wat we ervan vonden. 

Stinkhond terug in de tijd 

Stinkhond; hij ruikt naar sardientjes
En ziet eruit als een gerafeld tapijt. 
Stinkhond is niet alleen lelijk en dom,
Maar hij heeft ook een hart van goud. 
In een doodlopend steegje staat een vuilnisbak. 
Vuilnisbak Om Terug Te Keren In De Tijd, staat erop. 
Plattekat denkt aan de tijd dat hij nog niet plat was. Daar wil hij naar terug! 
En stinkhond gaat mee. Maar waren ze vroeger al vrienden?

Uitstinkend leesvoer 

Als echte fans van de Stinkhond reeks weten we dat er veel gekkige woorden en uitdrukkingen voorkomen in de boekenreeks. En een flink portie poep, plas en andere ranzigheid die de kinderen zo aanspreekt. Zo ook in deze Stinkhond terug in de t ijd! Ooit van een ‘Misspoesverkiezing’ gehoord? Of van ‘Snapkat’? Stinkhond weet niets van de digitale wereld, dus woorden als ‘fifi’, ‘aaifoon’, en ‘joetoep’ zeggen hem niets. En dan heb je ook nog een ‘poespaswoord’ nodig. Dit boek zit weer vol humor, gekkige woorden en de tekeningen die je bijna op elke pagina ziet maken het plaatje helemaal compleet. Ook in de illustraties zit een hoop humor verwerkt.

Go or No Go 

Mijn kinderen dansten door de kamer bij het zien van dit nieuwe exemplaar van Stinkhond. De ene kroop ermee in de hoek van de bank terwijl de ander hier heel graag uit voor gelezen wilde worden. Dat is nu juist het leuke aan deze reeks; voorlezen kan al vanaf 4 jaar en vanaf een jaar of 7 kunnen de kinderen de boeken zelf lezen. Het maakt niet uit of je al eerder een boek van Stinkhond hebt gelezen, de boeken staan op zichzelf. In het begin wordt kort uitgelegd waarom Plattekat nu zo plat is als een dubbeltje en waar stinkhond nu precies naar ruikt. Mijn dochter van 8 gaat een gedeelte van dit boek voorlezen voor de voorleeswedstrijd op school. Ze is ervan overtuigd dat iedereen net zo hard zal lachen om dit boek als zijzelf. En ik geef haar groot gelijk. Een GO voor ons. 

Stinkhond is terug! We hebben het 13e boek uit de serie in handen: Stinkhond terug in de tijd. Lees hieronder wat we ervan vonden. 

Stinkhond terug in de tijd Facts

 • Titel: Stinkhond terug in de tijd 
 • Schrijver: Colas Gutman & Marc Boutavant
 • Vertaald door Sylvia Vanden Heerde 
 • Serie: Stinkhond 
 • Aantal pagina’s: 80 hardcover 
 • Uitgave: september 2023 
 • Leeftijdsindicatie: vanaf 4 jaar 
 • Onderwerp: humor, voorlezen en zelf lezen 
 • Prijs: 12,99 via Bol.com ook verkrijgbaar als e-book

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.