10 jaar 11 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Boeken

{ Boek Recensie } | Groot Minecraft ideeën boek

Linda D

Minecraft, een spel wat hier graag wordt gespeeld op de Nintendo Switch (en ook dit leuke bordspel blijft populair). Lange tijd ontdekte Siem zelf de functies en bouwde vanuit eigen fantasie het een en ander. Maar nu hebben we een heus Minecraft boek: Groot Minecraft ideeën boek! Een boek waarmee hij leert hoe te bouwen en welke materialen te gebruiken.

Groot Minecraft ideeën boek

In dit grote, zware Minecraft ideeën boek zijn meer dan 70 creaties te vinden. Allemaal creaties waarmee je je eigen wereld kunt bouwen! De droom van iedere Minecraft fan. Minecraft is een spel waarin je een unieke wereld kunt creëren door het plaatsen van blokken. Hierin is alles mogelijk en het spel is al jarenlang ontzettend populair!

Prachtig!

Het is een prachtig boek met harde kaft en glimmende details. Een pareltje op de boekenplank.
De inhoud van het boek is kleurrijk en zeer overzichtelijk. Het boek begint met een duidelijke inhoudsopgave en vervolgens een introductie, een woordenlijst en bouwtips. Alle basisinformatie die je nodig hebt om vervolgens met een van de thema’s stap voor stap aan de slag te kunnen gaan.

Tijdreizen

Zo vind je vervolgens zo’n vijftig pagina’s over tijdreizen. Daarin lees en zie je alles over onder andere piramides, de Chinese muur, de Taj Mahal en de Eiffeltoren. Over ieder bouwwerk wordt kort toegelicht wat het is, wanneer het gebouwd is en waar het te vinden is. Dit is educatief en leerzaam, dus top wat mij betreft! Daarnaast vind je op de prachtig geïllustreerde, kleurrijke pagina’s een bouwplan en welke blokken en materialen je hiervoor het beste kunt gebruiken. Tot slot kun je met tips de beste trucjes uitvoeren voor een degelijk bouwwerk. De stijl is uitnodigend en door kleine teksten en verwijzingen eenvoudig in gebruik.
In de volgende thema’s in het boek vind je even uitgebreid een scala aan inspiratie over de wereld (grotten, baaien, watervallen etc.), ontdekkingsreizen en hoe je eigen wereld kunt bouwen.

Bouw je eigen Minecraft wereld

Met name het laatste thema is wat de aandacht van Siem heeft op dit moment. Het bouwen van een eigen wereld. In dit uitgebreide thema staat beschreven hoe je een winkelcentrum bouwt, maar ook een voetbalstadion, een wintersportplaats, een theater en nog veel meer. Eindeloos bouwen in je eigen wereld, dat is toch fantastisch!

Zelf heb ik (met de kinderen, maar met name zelf) ook wel eens geprobeerd wat leuks te bouwen. En geloof me, behalve dat dat best prima te doen is, is het ook enorm leuk om te doen! Ik snap wel dat kinderen hier heel wat uren mee bezig kunnen zijn. Zo heb ik onder andere een MacDonalds nagebouwd, hoe tof!

In Groot Minecraft ideeën boek zijn meer dan 70 creaties te vinden. Allemaal creaties waarmee je je eigen wereld kunt bouwen!

Go or No Go

Wij geven dit Groot Minecraft ideeën boek met meer dan 70 creaties en 197 bladzijden aan inspiratie en kennis een GO! Een topcadeau voor de echte Minecraft fans. Ik schat in dat het voor zowel een beginner zoals Siem, tot een meer gevorderde bouwer interessant kan zijn.

Groot Minecraft ideeën boek Facts

 • Uitgever: Big Balloon
 • Publicatiedatum: 18 oktober 2023
 • Auteur: Thomas McBrien
 • Aantal pagina;s 200
 • Type: Hardcover
 • ISBN: 9789047873068
 • Adviesleeftijd; vanag 7 jaar
 • Adviesprijs: 19,99 en te koop via bol.
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.