3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar Educatief

{ Review } | SmartGames Dress Code

Van SmartGames hebben wij thuis aardig wat spelletjes. Ze zijn erg educatief en het spelelement is onwijs leuk. Nu de nieuwe Dress Code

Van SmartGames hebben wij thuis aardig wat spelletjes. Ze zijn erg educatief en het spelelement is onwijs leuk. Zonder dat ze het door hebben zijn ze dus aan het spelen en het leren. Daar houden we van.
Ook als er vriendjes of vriendinnetjes komen spelen worden ze er vaak bij gepakt. Het spel Dress Code is voor ons de eerste keer dat we een kleuterspel van Smart Games testen. Heel benieuwd of dat net zo leuk is.

Van SmartGames hebben wij thuis aardig wat spelletjes. Ze zijn erg educatief en het spelelement is onwijs leuk. Nu de nieuwe Dress Code

De SmartGames Dress Code

Het doosje waar het spel inzit is erg compact. Je kan het zo meenemen aangezien het zo’n 12 x 13 cm is.
In het doosje is ruimte voor een boekje met opdrachten en totaal 12 kaarten.
Het opslagdoosje is daarnaast ook nodig om de opdrachten te gebruiken dus je hebt direct alles bij de hand.

De opdrachten

In het opdrachtenboekje vind je 80 opdrachten. Deze zijn verdeeld in 4 verschillende moeilijkheidsgraden; starter/ junior/ expert en master. Elk heeft 20 opdrachten, dus lekker veel variatie. Natuurlijk vind je achterin ook alle oplossingen. Ook staan er een aantal tips in om je kinderen te helpen de opdrachten op te lossen.

De puzzelstukken

De kaarten zijn de puzzelstukken. In totaal zijn er verschillende 12 puzzelstukken.
Er zijn 4 stukken met plaatjes erop, voor elk seizoen 1. Dan zijn er nog 4 stukken met patronen erop en 4 met kleuren.

Beginnen maar

Eigenlijk is het best simpel. Je pakt het opdrachtenboekje erbij en start bij de 1e opdracht.
Ik gaf het setje aan Harvey en keek wat hij ermee zou gaan doen. Natuurlijk riep hij direct zijn zus erbij, want tja, met zus is alles makkelijker. Ze sorteerden eerst alle puzzelstukken en zette daarna het doosje goed.

De 1e opdracht is om het puzzelstuk van de lente in te kleuren. Door het puzzelstuk op het doosje te zetten zie je door de witte achtergrond direct wat er mist, namelijk de roze kleur. Je moet dus op zoek naar het puzzelstuk met de roze kleur en deze op de juiste manier achter het puzzelstuk van het voorjaar plaatsen. Zo heb je hetzelfde plaatje en is de opdracht voltooid. Wanneer je klaar bent met je opdracht mag je door naar de volgende. Simpel toch?

Steeds moeilijker

Natuurlijk begin je met hele makkelijke oefeningen om te kijken hoe het precies gaat en wat je kindje wel/ niet aan kan. Het spelletje is vanaf 3 jaar en Harvey is 4 dus ze gingen hier al snel door de makkelijke (starter) opdrachten. De opdrachten worden ook echt moeilijker en je merkt dat het steeds langer duurt voor hij de opdrachten kan oplossen. Zo leuk om te zien dat hij er zoveel van leert.

Go or No Go

De opdrachten zijn heel erg leuk om te doen. Harvey pakt het doosje er regelmatig bij en daagt zichzelf er echt bij uit. Als hij er 1 heeft opgelost is hij helemaal trots en laat het dan zien.
De master opdrachten heb ik zelf ook eens geprobeerd, maar je moet er echt even goed bij nadenken. In welke volgorde moeten de patronen en kleuren liggen. Echt een brainteaser dus!
Daar zijn ze hier dol op. Hij blijft hier dus mooi staan in de kast bij de keuken, zodat ze hem snel bij de hand hebben. Ook is hij simpel mee te nemen als ze ergens gaan spelen of mee naar een restaurant. Het neemt geen ruimte in beslag en ze zijn er echt wel even mee bezig. Ook ideaal om cadeau te geven als je het mij vraagt. Dus wij vinden het echt een dikke Go!

SmartGames Dress Code facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.