3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar Bouw & Constructie

{ Review } | Gravitrax Junior Starterset – Speelgoed van het Jaar 2023

Linda D

Speelgoed wat je in de loop van de tijd kunt aanvullen en uitbreiden en waar je kindje eindeloos mee kan spelen. Dat is toch ideaal? Altijd een cadeau-idee bij verjaardagen of feestdagen en telkens weer opnieuw uitnodigend om mee aan de slag te gaan. Dat plezier vinden wij in Gravitrax! En nu heeft Gravitrax weer een hele nieuwe set: Gravitrax Junior, speciaal voor de kleinere kinderen.

Wij zijn al een poosje Gravitrax Fan!

Siem (8 jaar) speelt erg graag met Gravitrax en hij gaat het nu steeds meer gebruiken zoals het van origine ook bedoeld is. Aanvankelijk was hij lekker creatief en maakte zijn eigen fantasieën werkelijkheid in bouwwerken. Nu, bouwt hij zoals het door de makers bedacht is en komt het leerzame van constructief bouwen tot zijn recht.
Zijn kleine zusje aanschouwt dit vanaf de zijlijn en wil dan meedoen. Maar, een peuter met Gravitrax laten spelen kan niet, toch? Niet veilig vanwege kleine onderdelen, balletjes die kwijt raken en kwetsbare stukken. Tot voor kort! Want nu mag ze meedoen. Tot grote vreugde!
Niet met de Gravitrax van Siem, maar met haar eigen set. De Gravitrax Junior Starter-Set: My Jungle!

Gravitrax Junior Starterset – My Jungle

Deze set wordt aanbevolen voor kinderen in de leeftijdscategorie van drie tot zeven jaar. Ze is nog net geen drie, maar door al het speelgoed en het zien spelen van haar grote broer van acht jaar, is ze wel een stuk wijzer wat dit soort vaardigheden betreft.
De set bevat wel een honderdtal bouwstenen waarmee een knikkerbaan gebouwd kan worden! Eindeloos veel mogelijkheden dus en momenteel bouwen we samen de knikkerbaan. Gaandeweg zal ze zich hierin gaan ontwikkelen, waardoor ook zelfstandig bouwen tot de mogelijkheden behoort. Altijd prettig qua aankoop wanneer het speelgoed meegroeit in de ontwikkeling van je kind. Dit om te voorkomen dat ze er heel snel op uitgekeken raken. Dat is nu zeker niet het geval!

Deze Gravitrax Junior starterset wordt aanbevolen voor kinderen in de leeftijdscategorie van drie tot zeven jaar. Lees onze review

Bouwen maar!

De bouwstenen, die je vindt in de uitnodigende doos met junglethema, plaats je in de zeshoekige gaten van de bouwplaten. Hierdoor zet je ze als het ware vast en kunnen ze niet meer wegschuiven. Een knikkerbaan wordt pas een echte knikkerbaan wanneer deze verschilt in hoogte. En dat kan! Dat doe je door de bouwstenen op elkaar te plaatsen, zo maak je torentjes. Naast deze bouwonderdelen vind je ook nog eens twee actie-elementen (geel gekleurd) en een brug. De bouwonderdelen zijn gemaakt van bio kunststof.

Deze Gravitrax Junior starterset wordt aanbevolen voor kinderen in de leeftijdscategorie van drie tot zeven jaar. Lees onze review

Laat de knikkers maar rollen!

Zodra de knikkerbaan naar wens is, komt Sofie echt in actie! Want, anders bij de reguliere Gravitrax, vind je in deze Junior Set planten- en dierenfiguren. Zo leuk! Hiermee kun je de knikkerbaan versieren, want deze klik je op de baan.
Hierna kunnen de bijgeleverde knikkers eindeloos over de gemaakte knikkerbaan rollen! Dit deed Sofie door met haar vingertje op het gele knopje te drukken, waardoor een mechanisme de voorste knikker de baan op laat rollen. Zoveel plezier. Echt heel erg leuk.

In de gebruiksaanwijzing vind je een aantal voorbeelden van te bouwen banen, maar natuurlijk kun je ook je eigen creativiteit de vrije loop laten.

Speelgoed van het Jaar 2023

Ben jij al bekend met de Speelgoed van het Jaar Verkiezing? Mogelijk heb je in speelgoedboeken wel eens gezien bij bepaalde artikelen dat het is genomineerd of verkozen tot speelgoed van het jaar, middels een bekend en herkenbaar logo.
Het kiezen van het speelgoed van het jaar wordt vakkundig uitgevoerd namens een vakjury. Ieder speelgoedbedrijf dat actief is op de Nederlandse speelgoedmarkt kan meedoen. Op de website speelgoedvanhetjaar.nl kun je zien dat deze Gravitrax Junior Starter-set ook de vakjury prijs heeft gewonnen! Er dan kan nog tot en met eind oktober worden gestemd op publiekprijzen. En leuk nieuws, want je maakt zelf kans op mooie prijzen als je dat doet, dus zeker een aanrader!

Deze Gravitrax Junior starterset wordt aanbevolen voor kinderen in de leeftijdscategorie van drie tot zeven jaar. Lees onze review

Go or No Go

Gravitrax is een interactief knikkerbaansysteem dat op verschillende fronten de ontwikkeling van je kindje prikkelt en stimuleert. Zo prikkelt het als vanzelfsprekend de fantasie, maar bevordert het ook het ruimtelijk inzicht en de oog-handcoördinatie. Allemaal redenen om De Gravitrax Junior Starter-Set in Jungle thema een mega GO te geven. Sofie voelt zich heel wijs en vind het superleuk om samen keer op keer een nieuwe baan te bouwen. Eindeloos knikkers laten rollen blijkt ook een top tijdsbesteding te zijn. Mooi dat het met haar ontwikkeling mee gaat groeien en dat het ook op zoveel vlakken stimulerend werkt. Wij waren al fan van Gravitrax, maar nu dus ook zeer blij met deze junior aanvulling in het assortiment!

Deze Gravitrax Junior starterset wordt aanbevolen voor kinderen in de leeftijdscategorie van drie tot zeven jaar. Lees onze review

Gravitrax Junior Starterset Facts

 • Merk: Ravensburger
 • Speelgoed: Gravitrax Junior Starter-Set in Jungle thema
 • Doelgroep: 3 – 7 jaar
 • Adviesprijs: 49,99 en te koop bij bol.com
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Chris
  28 januari 2024 at 16:31

  Is gravitrax junior ook te combineren met de normale gravitrax?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.