4 jaar 5 jaar 6 jaar Poppen & Knuffels

{ Review } | Fingerlings Aapje – Speelgoed van het Jaar 2023

Iris

Fingerlings zijn al een aantal jaren bekend, maar dit jaar is Fingerlings aapje Charli van BOTI genomineerd als Speelgoed van het jaar 2023! Het schattige aapje trok direct de aandacht toen we het voorbij zagen komen, dus besloten we hem in huis te halen en te gaan verzorgen.

Eenmaal thuis konden mijn kinderen niet wachten om Charli beter te leren kennen. Het lieve aapje werd uit de verpakking gehaald en door middel van een schuifknopje doe je het aapje aan. Charli gaat direct met het hoofdje draaien, doet de oogjes open en dicht en maakt wat geluiden. Woorden als “Good morning” en “Bye bye” komen uit het aapje, maar ook grappige geluidjes.

Hoe werkt het Fingerlings Aapje

Het is de bedoeling dat je het Fingerlings aapje om je vinger hangt. Ondanks dat ik dacht dat Charli een beetje aan de grote kant was voor een kindervinger, blijkt dit niet zo te zijn. Het aapje wordt overal mee naar toe genomen en er wordt zelfs “eten” uit het speelkeukentje voor hem gemaakt. Ze vinden hem allebei erg leuk en spelen er uitbundig mee.

Er zijn allemaal trucjes om het aapje iets te laten doen. Zo kun je hem wiegen en kun je hem op zijn hoofdje tikken. Het is erg leuk om dit samen met je kinderen te ontdekken. En zodra ze weten welke handelingen ze moeten doen, wordt het speelgoed alleen maar leuker.
Het grappige is ook, dat Charli aan de vinger anders reageren dan wanneer ze van de vinger af zijn.

Naast dat je het speelgoed om je vinger overal mee naar toe kan nemen, wordt hij bij ons ook aan andere dingen vastgemaakt en wordt hij aan z’n staart opgehangen. Charli kan zich volledig “aap” voelen bij ons thuis.

Fingerlings zijn al een aantal jaren bekend, maar dit jaar is Fingerlings aapje Charli van BOTI genomineerd als Speelgoed van het jaar 2023!

Go or No Go

Ik moet eerlijk toegeven dat ik het aapje nogal beperkt vind. Als ik het vergelijk met een Furby die destijds erg populair was en voor die tijd erg veel mogelijkheden had, vind ik toch dat de tijd bij Fingerlings aapje Charli een beetje stil heeft gestaan. De vergelijking is natuurlijk niet helemaal terecht, aangezien de kosten van een Furby behoorlijk hoger lagen dan van de Fingerling, maar toch. Het is een heel schattig aapje, maar voor mij is het niet meer dan dat. Het zegt vaak dezelfde dingen. Hij is Engelstalig, wat enerzijds wel leerzaam is, maar anderzijds was voor deze leeftijd Nederlandstalig toch ook wel fijn geweest. Voor speelgoed voor kinderen vanaf 5 jaar had ik het leuker gevonden als het gewoon alleen wat grappige geluidjes zou maken of Nederlands zou spreken.
Verder had ik ook iets meer verwacht van zijn bewegingen. Het is leuk dat hij dingen doet als je tegen hem aanblaast of tegen hem aantikt, maar naast zijn oogjes en zijn hoofd beweegt hij verder niet. Wel moet ik zeggen dat zijn pootjes fijn aanvoelen om je vinger heen. Ze zijn gemaakt van een zacht soort plastic, waardoor het aapje goed blijft zitten.

Fingerlings zijn al een aantal jaren bekend, maar dit jaar is Fingerlings aapje Charli van BOTI genomineerd als Speelgoed van het jaar 2023!

Als je mijn kinderen van 3 en 4 jaar gaat vragen wat zij van het Fingerlings aapje van BOTI vinden, dan zeggen ze dat ze hem erg leuk vinden. Het is een grappig speeltje, waar ze nu al lekker mee gespeeld hebben. Ze kunnen erg om hem lachen en ik denk ook wel dat het leuk speelgoed is voor kinderen rond de 4 jaar. En ja, het gaat er natuurlijk om wat kinderen van dit speelgoed vinden en dan is het een “Go”!

Speelgoed van het Jaar 2023

Zoals ik al vertelde, heeft het Fingerlings Aapje de vakjuryprijs van Speelgoed van het Jaar 2023 gewonnen. Vind jij dit nu helemaal terecht en vind je dat ze óók de publieksprijs verdienen? Stem dan! Je maakt dan zelf ook kans op jouw favoriete speelgoed namelijk! Je kunt stemmen via de website van Speelgoed vam het Jaar.

Fingerlings zijn al een aantal jaren bekend, maar dit jaar is Fingerlings aapje Charli van BOTI genomineerd als Speelgoed van het jaar 2023!

Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.