3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar Poppen & Knuffels

{ Review } | Cre-A-tures Draak & Puppy – Speelgoed van het Jaar 2023

Iris

Speelgoed dat beweegt, geluid maakt en ook nog eens zelf in elkaar te bouwen is, is natuurlijk geweldig! Daarom werden we aangetrokken door Cre-A-tures van BOTI. Wij gingen voor het draakje / puppy en in een mooie verpakking kwam het diertje bij ons thuis. Samen met mijn zoon van 3 jaar maakte ik de verpakking open. Hij kon niet wachten om de Cre-A-tures te ontdekken en vandaag vertellen we wat we van dit voor ons tot het lijstje met het genomineerde Speelgoed van het jaar 2023 behoort.

Wat zijn Cre-A-tures?

Met Cre-A-tures kun je zelf aan de slag om jouw eigen bewegend dier te maken. Bij deze blauwe uitvoering kun je kiezen tussen een draak of een puppy, maar je kan ook jouw eigen creativiteit de loop laten gaan. Naast deze blauwe Cre-A-tures is wel nog een roze variant. Hiermee kun je een olifant en een eenhoorn maken. Ook deze variant ziet er heel tof uit!

Speelgoed dat beweegt, geluid maakt en ook nog eens zelf in elkaar te bouwen is, is geweldig! Lees onze review van Cre-A-tures van BOTI

In elkaar zetten maar!

Er zitten 16 verschillende stukjes in de doos om waarmee je jouw dier kan maken. Oortjes, snuitjes, vleugels en zelfs een zacht staartje. Mijn zoon wist vrijwel gelijk wat hem toe doen stond; de stukjes in de gaatjes van de Cre-A-tures doen. Dit gaat vrij gemakkelijk. Je zou de afbeeldingen op de verpakking kunnen gebruiken als voorbeeld om een draakje of een puppy te maken, maar stiekem vond ik het grappig om mijn zoon zelf zijn gang te laten gaan met het maken van het bewegende dier.

Op de verpakking staat dat je één van de twee snuitjes in de Cre-A-tures moet doen om hem te laten bewegen en geluid te laten maken. Nadat wij dit samen gedaan hadden, schrokken we ons een hoedje van het brul-geluid van onze draak, de muziek en de bewegende poten. “Jaaa! Dit vinden wij echt leuk!” was de reactie van mijn zoon. Hij werd er helemaal blij van en zijn oogjes straalden. Het diertje danst vrolijk in het rond en het muziekje is enorm aanstekelijk. Je krijgt zelf de neiging om mee te gaan dansen.

Speelgoed dat beweegt, geluid maakt en ook nog eens zelf in elkaar te bouwen is, is geweldig! Lees onze review van Cre-A-tures van BOTI

Dansen en versieren

Ondertussen willen we de draak natuurlijk nog veel mooier maken door er nog wat stukjes in te doen. Maar doordat hij danst, is dit nog best een klus. Hij gaat heen en weer en is moeilijk stil te houden. Na een paar seconden staat onze draak stil en kunnen we hem verder afmaken. Natuurlijk maken we ook een keer een puppy en een eigen gemaakt monstertje. Het is zelfs mogelijk om het bewegende dier maar één oog te geven, waardoor hij er nog gekker uit gaat zien. Door op een knopje aan de zijkant te drukken gaat de Cre-A-tures weer muziek maken en dansen.

Wat ook leuk om te weten is is dat wanneer je het knopje aan de zijkant een tijdje inhoudt, hij geluiden op kan nemen. Laat je het knopje weer los, dan praat hij je als het ware na. En erg leuke functie voor jonge kinderen. Er worden heel wat gekke geluiden en woorden opgenomen, waardoor we dikke lol hebben samen!

Speelgoed dat beweegt, geluid maakt en ook nog eens zelf in elkaar te bouwen is, is geweldig! Lees onze review van Cre-A-tures van BOTI

Go or No Go

Inmiddels zijn we een paar dagen verder en ik kan niet anders zeggen dan dat de Cre-A-tures draak / puppy bij ons een succes is. Het is leuk om samen een creatie te maken, maar eigenlijk is het nog leuker om één kind er lekker mee te laten spelen en het te ontdekken. Mijn dochter van 4 jaar heeft er ook al veel mee gespeeld en vindt het een heel grappig ding. Ze doet hij uiterste best om er een zo mooi / leuk / grappig mogelijke Cre-A-tures van te maken. Ik snap heel goed dat het genomineerd is als Speelgoed van het Jaar. Het is iets nieuws, het is leuk voor verschillende leeftijden, het is goed voor de motorische ontwikkeling en het stimuleert de creativiteit bij kinderen. Jouw kind kan er lekker zelf mee spelen, waardoor het leert om zichzelf te vermaken. Het is dan ook zeker een “Go”!

Stemmen op Speelgoed van het Jaar

Vind jij dat dit leuke speelgoed, naast de vakjury prijs, ook de publieksprijs verdient? Stem dan op de Cre-A-tures! Je maakt door je stem zelf ook kans op hele leuke prijzen! Stemmen doe je op de website van Speelgoed van het Jaar.

Cre-A-tures Facts

 • Robotachtig speelgoed
 • Stimuleert de creativiteit
 • Het maakt geluid en muziek
 • Het beweegt
 • Het heeft een opname-functie
 • Verkoopprijs: 29,99
 • Naast deze blauwe draak / puppy is er ook nog een cre-A-tures in het roze. Dit is een olifant / eenhoorn.
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.