10 jaar 11 jaar 12 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Puzzels

{ Review } | 3D Puzzel Apollo Saturn V raket – Speelgoed van het Jaar 2023

Linda D

Verlanglijstjes: een jaarlijks terugkerend thema. Maar bij ons ook iets wat gedurende het jaar blijft bestaan. Een wensenlijstje, noemen wij het ook wel. Speelgoed om over te dromen, om voor te sparen, om te vragen voor een verjaardag of te plaatsen op het papieren lijstje richting het sinterklaasfeest.

Twee jaar geleden stond op dat lijstje voor het eerst een 3D puzzel! Siem vond destijds de 3D Pokemon ball puzzel wel gaaf. Deze heeft hij ook gekregen en bleek inderdaad een groot succes. Dit smaakte bij hem direct naar meer, dus ging er een grote 3D puzzel op zijn wensenlijstje. Zo droomde hij al een poosje over de lichtgevende Eiffeltoren. Toen een grote doos bij ons werd bezorgd met daarin de 3D puzzel van de Apollo Saturn V raket was hij dan ook bijzonder blij!
Deze 3D puzzel is gebaseerd op de wereldberoemde raket van de Apollomissie.

3D Puzzel Apollo Saturn V van Ravensburger

De gehele puzzel bestaat uit 440 puzzelstukjes en daarnaast nog heel veel losse details. De raket bouw je op een speciale manier op, welke stap voor stap staat beschreven in de gebruiksaanwijzing. Op het eind heb je dan een gigagrote (92 cm) raket op onderstel, een maanlander en drie astronauten. De puzzel is natuurlijk uiteindelijk te fragiel op mee te spelen, maar zeker educatief om eens goed van binnen te bekijken. Bij de puzzel wordt namelijk ook een boekje geleverd over de geschiedenis en waarin deze raket en bijbehorende missie uitgebreid wordt beschreven.

De 3d puzzel apollo raket bestaat uit 440 puzzelstukjes en daarnaast nog heel veel losse details. Lees onze review hier.

Puzzelen maar!

Wat een feest was het om hier samen mee aan de slag te gaan. Allereerst hebben we alles samen gesorteerd en de stappen bekeken. De 440 puzzelstukjes zijn aan de achterzijde voorzien van een cijfer en een symbool. Drie symbolen in totaal. We hebben allereerst de drie symbolen gesorteerd in drie bakjes. Hierna konden we met het eerste symbool aan de slag gaan en sorteren op cijfer. Van 1 tot 64. Mijn taak was het om de puzzelstukjes op volgorde te leggen, waarna Siem ze vakkundig aan elkaar maakte. De pijltjes op de puzzelstukjes geven aan in welke richting je moet puzzelen. Bijvoorbeeld naar rechts of naar boven. Snel hadden we zo al een stukje gemaakt. De afwisseling van de kleine puzzelstukjes en de grote constructieve onderdelen is fijn. Het feit dat je zo vlot de hoogte in gaat, werkt verslavend en motiverend.

Gedurende een aantal dagen hebben we samen gewerkt aan het prachtige eindresultaat. Een raket van maar liefst 92 cm hoog. Met grote trots heeft Siem hem op zijn slaapkamer neergezet.

De 3d puzzel apollo raket bestaat uit 440 puzzelstukjes en daarnaast nog heel veel losse details. Lees onze review hier.

Speelgoed van het Jaar 2023

Ben jij al bekend met speelgoed van het jaar verkiezing? Mogelijk heb je in speelgoedboeken wel eens gezien bij bepaalde artikelen dat het is genomineerd of verkozen tot speelgoed van het jaar, middels een bekend en herkenbaar logo.
Het kiezen van het Speelgoed van het Jaar wordt vakkundig uitgevoerd namens een vakjury. Ieder speelgoedbedrijf dat actief is op de Nederlandse speelgoedmarkt kan meedoen. Op de website speelgoedvanhetjaar.nl kun je zien dat deze 3D puzzel ook de vakjury prijs heeft gewonnen! Er kan nog tot en met eind oktober worden gestemd op publieksprijzen, en het leuke is dat je dan zelf ook kans maakt op mooie prijzen!

De website vind ik sowieso een aanrader omdat je daar binnen verschillende categorieën speelgoed kunt zien welke door de vakjury zijn bekroond. Dit zegt wat over de kwaliteit van het speelgoed. Deze waardering wordt uitgegeven wanneer het volgens hen goed speelgoed is. Goed speelgoed onderscheidt zich in veiligheid, duidelijkheid, kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid.
De moeite waard om eens een kijkje te nemen op de website en jouw stem uit te brengen!

De 3d puzzel apollo raket bestaat uit 440 puzzelstukjes en daarnaast nog heel veel losse details. Lees onze review hier.

Go or No Go

Wauw, wat een gedetailleerd ontwerp en solide puzzelsysteem. Wij (Siem en ik) waren beide heel verrast en opgewekt tijdens het puzzelen en bouwen. De adviesleeftijd is vanaf 8 jaar, maar met wat hulp zou 6 à 7 jaar ook een mogelijkheid zijn. Uiteraard is dit dan afhankelijk van de interesse en spanningsboog van het kind. Het is namelijk niet moeilijk, maar het kost voor een kind doorzettingsvermogen om alles uit te zoeken.
Wij hebben het dus echt ervaren als een feestje en konden telkens niet wachten om weer verder te gaan. Gedurende een aantal dagen hebben we samen gewerkt aan het prachtige eindresultaat. Een raket van maar liefst 92 cm hoog. Met grote trots heeft Siem hem op zijn slaapkamer neergezet. Wij geven deze 3D puzzel van Ravensburger een GO!

3D Puzzel Apollo Saturn V facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.