Opvoeding & Ouderschap

Onzichtbare beugel: een stralende glimlach zonder ongemak

Een slotjesbeugel willen we niet allemaal. Een alternatief is de onzichtbare beugel. In deze blog leggen wij meer uit.

Heb je last van scheve tanden, een spleetje tussen je tanden (diasteem) of een ander probleem waarvoor je een beugel nodig hebt? Dan kun je kiezen uit verschillende soorten beugels. Uiteraard zal de orthodontist de mogelijkheid om een metalen slotjesbeugel te gebruiken voorleggen. Maar niet iedereen vindt deze beugel even prettig, omdat het goed te zien is dat je een beugel draagt. Daarbij zit zo’n beugel vast aan je tanden, en heb je niet zoveel vrijheid als voorheen. Hoewel je je er niet voor zou moeten schamen, zijn er veel volwassenen die de metalen slotjesbeugel liever niet willen. Een alternatief is de onzichtbare beugel. In deze blog leggen wij uit wat je daar precies van kunt verwachten.

Kiezen voor een onzichtbare beugel

Tegenwoordig zijn er steeds meer fabrikanten die onzichtbare beugels op de markt brengen. Op die manier kun je toch de problemen van een scheef gebit verhelpen, zonder dat iedereen kan zien dat je een beugel draagt. De onzichtbare beugel is dan ook steeds populairder geworden. Maar helpt het wel echt en is deze beugel het overwegen waard?

Waarom kiezen voor een onzichtbare beugel?

De belangrijkste reden om voor een onzichtbare beugel van DR Smile te kiezen, is omdat de beugel echt onzichtbaar is. Je ziet de beugel vrijwel niet. Pas als iemand op een paar centimeter van je af staat, kun je door goed te kijken zien dat iemand een beugel draagt. Als je het mensen vertelt, is de kans aanwezig dat het ze inderdaad gaat opvallen. Daarom is het prettig om zelf de keuze te maken of je wel of niet wilt dat iemand weet van je onzichtbare beugel. Als ze het niet weten, zal het ze waarschijnlijk ook niet opvallen.

Het grote voordeel van een onzichtbare beugel ten opzichte van de klassieke slotjesbeugel, is dat je hem even uit mag doen. Dat is zelfs verplicht bij eten en drinken. Houd je beugel zoveel mogelijk in en doe deze maximaal twee uur per dag uit als je eet of warme dranken nuttigt. Bovendien is een onzichtbare beugel na een 3D-scan volledig voor je gebit op maat gemaakt. Het voordeel is dat het dragen van de onzichtbare beugels minder pijn doet dan traditionele beugels.

Comfort en discretie

Het dragen van een onzichtbare beugel brengt dus meerdere voordelen met zich mee. Staat het idee van een reguliere slotjesbeugel je tegen? Dan is dit dus een goed alternatief. De beugel zit niet vast aan je tanden, waardoor je hem kunt in- en uitdoen wanneer je wilt. Natuurlijk is het belangrijk dat je hem zo vaak mogelijk draagt voor het beste resultaat, maar het is ook begrijpelijk dat je liever geen beugel draagt tijdens een bijzonder evenement. Als je de beugel wel draagt, is deze erg discreet. Ze sluiten naadloos aan op jouw tanden en het materiaal is erg comfortabel te dragen. Zo ben je op een comfortabele en onzichtbare manier op weg naar een stralende glimlach.

 

 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.