Zwangerschap

In verwachting? Dan zijn deze drie dingen herkenbaar voor jou!

Als je zwanger bent, zul je niet alleen ontzettend nieuwsgierig zijn naar het kindje in je buik, je merkt waarschijnlijk nog meer

Als je zwanger bent, zul je niet alleen ontzettend nieuwsgierig zijn naar het kindje in je buik, je merkt waarschijnlijk ook allerlei veranderingen aan jezelf. Dingen die misschien wel geheel nieuw voor je zijn. Je krijgt bijvoorbeeld als je zwanger bent te maken met hormonen waardoor je wat emotioneler reageert. Ook merk je misschien dat je de komst van je kleintje tot in de puntjes wil voorbereiden, en ineens kanten van jezelf tegenkomt die je helemaal niet kent!
In dit artikel zie je drie dingen die je vast zult herkennen als je in verwachting bent, én een tip om hiermee om te gaan! 

Snel in tranen

Je hoeft maar een schattig reclamespotje te zien van jonge koala’s en de tranen stromen al over je wangen van pure ontroering. Of je laat iets mislukken, en in plaats van dat je erom kunt lachen raak je totaal ontmoedigd en kun je wel weer huilen. De hormonen en de oververmoeidheid die vaak gepaard gaan met de zwangerschap maken dat je labieler bent en veel sneller geraakt bent. 
Hoe ga je hiermee om? Keur jouw tranen vooral niet af. Ook al is die sterke en onafhankelijke vrouw nu even ver te zoeken en voel je je een emotionele dweil, probeer te accepteren dat het hoort bij de zwangerschap en laat die tranen maar stromen. Het mag er zijn! 

Controlfreak

Wat is er nu leuker dan de voorpret als je zwanger bent? Eindeloos mijmeren over welke naam je je kindje wil geven, en over de kleuren en meubels voor het babykamertje. De meeste ouders vinden het heerlijk om zich uitgebreid te kunnen voorbereiden op de komst van hun kleintje. En natuurlijk geeft het ook een prettig gevoel als de babykamer straks klaar is en de babyuitzet compleet is, maar het is wel de bedoeling dat je er ontspannen in blijft staan. Wist je bijvoorbeeld dat je met de babynaam best nog eventjes kunt wachten als je er niet uitkomt? Deze hoeft echt nog niet voor de geboorte al zwart-op-wit te staan.
Om die controlfreak in jou even los te laten, kun je daarom ook bijvoorbeeld eerst alleen een lijstje maken met je favoriete namen, en pas een definitief besluit nemen als het kindje er straks is!

Stemmingswisselingen

Niet alleen die huilbuien, maar ook andere wisselende emoties kunnen opspelen tijdens de zwangerschap. Misschien voel jij je heel krachtig en heb je juist het gevoel dat je de wereld aankunt, of word je snel boos en spring je zomaar uit je vel. Hoe ga je om met die wisselende stemmingen? Laat ze gewoon zijn en zorg goed voor jezelf door op tijd naar bed te gaan en gezond te eten zodat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt. Zo blijf je in balans!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.