10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Game Review } | Fae Farm voor op de Nintendo Switch

De Nijhofjes

Het zijn gouden tijden voor boerderij-management games want er is een groot aanbod op de elektronische markt beschikbaar. Is Fae Farm een van de betere in haar genre? Of misschien wel de beste? Dat ga ik voor je uitzoeken, voor zover dat gaat. Er bestaat namelijk ook nog iets vervelends genaamd “smaak”. Maar gezien ik een hele goede smaak heb, al zeg ik dat zelf, komt dat wel goed. Ben je al benieuwd? Lees snel verder…

De game Fae Farm

De Switch is qua grafische mogelijkheden nu eenmaal niet de sterkste van de huidige generatie consoles. Tijdens het opstarten van het spel nam ik aan dat dit spel ook voor de andere consoles uit zou zijn gekomen, omdat de laadtijden tijdens het opstarten enorm lang zijn. Tot mijn verbazing komt Fae Farm alleen op de Switch en PC uit. Hmm, geen goed teken. Tijdens het spelen bleek dit gelukkig enorm mee te vallen en stotterde het beeld alleen tijdens het automatisch opslaan.

Fae Farm – Het verhaal

Zoals bij elk boerderijspel zal je het spel niet spelen vanwege het meeslepende verhaal en emotionele wendingen in het plot. Fae Farm is niet anders hierin. Jij spoelt aan op een eiland waar de burgemeester zo blij is je te zien, dat je een huis krijgt en een stuk grond om te gaan bouwen en verbouwen. Wat een geluk! Je krijgt een serie opdrachten waarbij je steeds meer gereedschap tot je beschikking krijgt en je langzaam aan leert wat er allemaal mogelijk is in je nieuwe dorpje. Toch voelt het niet geforceerd aan. De besturing is soepel en simpel. Iets wat niet vanzelfsprekend is in dit genre!

Het zijn gouden tijden voor boerderij-management games want er is een groot aanbod beschikbaar. Is Fae Farm een van de betere in haar genre?

Besturing

Wat mij het meeste opviel aan de besturing is hoe makkelijk alles gaat. Eén druk op de A knop en je gebruikt automatisch het juiste gereedschap voor de handeling. Bijl, schep, gieter of pikhouweel. Wanneer je spellen hebt gespeeld waar dit niet zo is, begrijp je hoe geweldig het is dat je niet steeds hoeft te wisselen. Wel moet je schakelen tussen werken op het land, vangnet voor beestjes, toverstaf en vishengel. Simpel via de L en R knoppen. Dus geen gedoe in menu’s. Het lopen, springen en zwemmen gaat gelukkig net zo prettig. En niet van vakje naar vakje stappen, maar vrij bewegen. Ook iets wat in sommige boerderij games niet zo prettig gaat.

Het zijn gouden tijden voor boerderij-management games want er is een groot aanbod beschikbaar. Is Fae Farm een van de betere in haar genre?
Het zijn gouden tijden voor boerderij-management games want er is een groot aanbod beschikbaar. Is Fae Farm een van de betere in haar genre?

Onze conclusie

Wanneer ik de vergelijking maak tussen Fae Farm en de concurrenten, dan komt Fae Farm behoorlijk goed uit de bus. De dagen zijn wat kort, waardoor je een goede dagplanning moet hebben, maar dat is iets wat bij het genre hoort. Op de laadtijden na loopt alles soepel en ziet het er vrolijk en vol uit. Geen kale wereld of een gevoel van knip-en-plak natuur dus. Je kunt veel doen en bent niet alleen op een akker aan het ploegen. Een belangrijk punt voor de jongere gamers is dat het spel niet in het Nederlands is! Maar ook dat je samen kunt spelen tijdens deze game met meerdere spelers, wat weer een pluspunt is.

Go or No Go

Alles bij elkaar genomen krijgt dit spel een dikke GO. Het is niet de beste boerderijgame van dit moment geworden, wat ons betreft, want dat is Stardew Valley toch wel, als je van old-school pixel style houdt. Toch is Fae Farm wel zeker één van de betere! Want het is heel verleidelijk om nog even een dagje boerderij erbij te doen. “Schat, kom je naar bed?” “Ja hoor, nog even deze dag afmaken… uuhhmm en nog 1 dagje daarna om de laatste dingen af te maken” En dan nog een dagje….

Fae Farm Facts

 • Leeftijd: vanaf 7 jaar (PEGI leeftijd 7 jaar)
 • Multiplayer functie aanwezig: ja
 • Genre: Boerderij, avontuur
 • Console: Nintendo Switch, PlayStation
 • Taal: Engelstalig
 • Releasedatum: september 2023
 • Adviesprijs: 64,99 en te koop bij bol.com
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.