Opvoeding & Ouderschap Sporten

Frisse, droge schoenen met Shoefresh

Linda - Go or No Go

We hebben een kletsnatte zomer achter de rug en ook een nazomer lijkt er dit jaar niet in te zitten helaas. Dat zorgde hier in huis voor veel natte kleding en schoenen. Die natte kleding is niet zo erg, dat is een kwestie van in de wasmachine en een paar uur later is het weer schoon. Maar natte schoenen is hier jaar in, jaar uit een uitdaging. Lekker veel in de plassen gestampt of gespeeld in het park in het natte gras. Om nog maar te zwijgen over de natte voetbalschoenen na een training vol regen. Wij mochten deze zomer de Shoefresh uittesten en in deze review vertel ik je wat de Shoefresh precies doet en of wij er tevreden over zijn.

Shoefresh 2.0

Er was al een versie van de Shoefresh op de markt, maar in 2023 heeft Shoefresh de nieuwste versie uitgebracht van de Shoefresh opod. Het gebruik van de Shoefresh is super simpel. Je plaatst je schoenen op de houders en de Shoefresh begint automatisch te werken.
De Shoefresh heeft 3 verschillende standen: voor sportschoenen, sneakers en leren schoenen. Het programma duurt 30 of 60 minuten. Je kunt het programma zelf aanpassen, bijvoorbeeld wanneer je hele natte schoenen hebt en 30 minuten niet voldoende is.
Wanneer de Shoefresh aanstaat, zorgt hij voor een gelijkmatige verdeling van actieve zuurstof in de schoen, wat zorgt voor een goede reiniging van de schoen. Daarnaast zal zweet en vocht verdampen door de warmte die hij de schoen in blaast. Bij sneakers en sportschoenen is dat 60 graden en bij lederen schoenen 40 graden.
In het nieuwe Shoefresh ontwerp wordt de hak van de schoenen beter meegenomen, zodat hij de schoen ook daar beter droogt.
Tot slot kun je de Shoefresh in de meeste gevallen voor het hele gezin gebruiken: er passen schoenen op vanaf maat 28 tot en met maat 48.

Werkt de Shoefresh goed?

De belangrijkste vraag is natuurlijk: werkt de Shoefresh nu echt goed? Doet hij wat hij moet doen? Houd hij je schoenen goed fris? Het antwoord daarop is ja! Hij doet zeker wat hij moet doen. Wanneer je schoenen na een dag dragen niet meer zo fris ruiken, lost de Shoefresh dat in 30 minuten inderdaad op. We hebben hier zelfs schoenen erop gezet die al een paar maanden oud waren en behoorlijk stonken naar zweetvoeten. Na 2-3 weken de schoenen op de Shoefresh te hebben gezet, is de vervelende geur echt veel minder, dus daar zijn we heel erg blij mee!
We hebben in de zomer ook nieuwe schoenen getest op de Shoefresh en nu, twee maanden later, zijn deze schoenen nog altijd fris en ruiken ze niet naar zweetvoeten. We kunnen dus echt zeggen dat de Shoefresh echt goed werkt als het gaat om het behoud van frisse schoenen.

Wij mochten deze zomer de Shoefresh uittesten en in deze review vertel ik je wat de Shoefresh precies doet en of wij er tevreden over zijn.

De tweede vraag is vervolgens: krijgt de Shoefresh natte schoenen goed droog. Het antwoord hierop is niet een volmondige ja, maar zeker ook geen nee. Er is namelijk wel een toelichting nodig. We hebben hier bijvoorbeeld een doorweekt paar schoenen gehad (lees: stampen in plassen). De Shoefresh krijgt een volledig doorweekte schoen niet in 30 of 60 minuten droog, máár wel in 90 of 120 minuten (dus meerdere programma’s achter elkaar).
Daarnaast hebben we ook modderige, natte schoenen getest, en ook deze krijgt hij behoorlijk goed droog in 90 tot 120 minuten. Dit zijn natuurlijk ook wel omstandigheden die gelukkig niet alledaags zijn voor je schoenen.

Wij mochten deze zomer de Shoefresh uittesten en in deze review vertel ik je wat de Shoefresh precies doet en of wij er tevreden over zijn.

Tot slot hebben we de Shoefresh natuurlijk sinds het einde van de schoolvakantie volop in gebruik voor de voetbalschoenen. Ook hier zorgt hij voor verfrissing van de schoenen, wat zeer welkom is kan ik je vertellen. Vochtige voetbalschoenen krijgt de Shoefresh ook goed droog met het sportschoenen-programma, zeker omdat het materiaal van een sportschoen wat dunner is dan een gewone schoen zal hij hier geen 90 minuten voor nodig hebben in de meeste gevallen.

Waar plaats je de Shoefresh?

Het beste kun je de Shoefresh in een garage of schuur plaatsen als je die hebt. Zeker bij schoenen die niet fris ruiken kan er best een muffe geur vrij komen doordat de Shoefresh zijn werk doet. Dat wil je natuurlijk niet in je huiskamer hebben. Als je de Shoefresh in je hal of bijkeuken zet, is het aan te raden om een raampje open te zetten zodat het goed kan ventileren.

Extra info

Ben je (bijna) overtuigd? Mooi, want je gaat echt blij zijn met dit apparaat. En wat een fijne is: je mag de Shoefresh opod na aankoop geheel vrijblijvend 90 dagen proberen. Niet tevreden = geld terug.
De Shoefresh is er in twee varianten, wit en zwart. De witte variant wordt verkocht voor €129,- en de zwarte versie voor €139,-.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.