10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 8 jaar 9 jaar Boeken

{ Boek recensie } | Bunnie VS Monkie en het Doemgenootschap!

“Deel 3!!!” riepen mijn kinderen toen ze Bunnie VS Monkie en het Doemgenootschap in de huiskamer zagen liggen. En ja, hun enthousiasme zegt natuurlijk alles, want wat vinden ze deze boekenreeks toch geweldig! Eenmaal begonnen in dit boek, kunnen ze het zo maar lastig wegleggen en dat is op deze leeftijd (13 jaar) wel een heel goed teken kan ik je zeggen. Lees gauw door om erachter te komen waar deel 3 van deze vrolijke en grappige reeks over gaat.

Bunnie VS Monkie

Ben jij nog niet bekend met de boeken van Bunnie VS Monkie? Dat zou kunnen hoor, want ze zijn pas sinds dit jaar in Nederland. Maar in het buitenland hebben de boeken inmiddels al een grote bekendheid opgebouwd. In Nederland is in mei 2023 het eerste deel verschenen en sindsdien zijn er al bijna 10.000 boeken verkocht! In juni is het tweede deel uitgekomen en nu, september ’23 is daar dan alweer het derde deel. De serie gaat over een hilarische vete tussen het aapje en het konijn.

Oei...dat klinkt natuurlijk niet best; Bunnie VS Monkie en het doemgenootschap. De twee hebben zich weer flink in de nesten gewerkt!

Bunnie VS Monkie en het Doemgenootschap

Oei…dat klinkt natuurlijk niet best; het doemgenootschap. De twee hebben zich weer flink in de nesten gewerkt! Misschien ook wel goed, want stiekem mist Monkie Stinkie het stinkdier behoorlijk, ondanks alle ruzies. En Stinkie zou eigenlijk niet meer terugkomen, maar toch heeft hij besloten Monkie en Bunnie weer eens dwars te zitten. Deze keer heeft Stinkie het Stinkdier het helemaal anders aangepakt. Hij is zijn laboratrium ingedoken en heeft een flinke groep robots gebouwd. Uiteindelijk besluiten Stinkie, Monkie en Bunnie om toch maar samen te werken en zo sluit Monkie zich aan tot het doemgenootschap. Hoe het afloopt….dat moet je zelf maar lezen!

Oei...dat klinkt natuurlijk niet best; Bunnie VS Monkie en het doemgenootschap. De twee hebben zich weer flink in de nesten gewerkt!

Humor en gekkigheid

Ook het derde deel van deze grappige reeks zit weer vol humor, gekke uitspraken en chaos. Met name chaos is wat mij betreft wel een goede omschrijving, want het boek gaat alle kanten op. En dat is nu precies wat mijn tienerzonen er zo leuk aan vinden. Een beetje maf en lekker pittig. “Luister, onschuldige zieltjes”, “Ik eet pret en plezier. En ik poep duisternis”, “Ik heb voor jou een speciaal bericht. Mijn kont!” en zo kan ik nog wel even doorgaan. Mijn kids hebben de grootste lol.

Go or No Go

Deze reeks is echt een aanrader en dit derde boek is daarop zeker geen uitzondering. Het is wat mij betreft een must-have als de eerste twee boeken ook goed ontvangen werden bij je kind. Je hoeft niet persé de eerste twee boeken gelezen te hebben om dit boek te lezen, maar het is wel een stukje leuker. Dan ken je alle personages en begrijp je een beetje hoe het zit tussen alle karakters.
Dus het boek krijgt zeker een GO en wij kunnen niet wachten tot deel verschijnt eind 2023!

Bunnie VS Monkie en het Doemgenootschap – Facts

 • Auteur: Jamie Smart
 • Vertaling: Leonie Hardeman
 • Uitgever: Gottmer
 • Verschijningsdatum: juni 2023
 • Aantal bladzijdes: 253
 • Categorie: Graphic novel
 • Type: Hardcover
 • Adviesleeftijd: Vanaf 8 jaar
 • Prijs: 16,99 en te koop bij bol.com
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.