Opvoeding & Ouderschap

Welke maten bedden zijn geschikt voor kinderen?

Het is niet makkelijk om het perfecte bed voor je kind uit te zoeken. Koop ik een ledikantje? Deze maten bedden zijn er allemaal

Slaap is voor een kind één van de belangrijkste dingen die er is. Ook al stribbelen ze vaak tegen wanneer het tijd is voor een middagdutje, weten ze zelf ook wel dat ze wat slaap kunnen gebruiken. Het is niet makkelijk om het perfecte bed voor je kind uit te zoeken. Koop ik een ledikantje? Is mijn kind klaar voor een peuterbed? Of kunnen we al een stapje verder? Gelukkig zijn wij er om je daarbij te helpen. Lees snel verder en ontdek wanneer jouw kind klaar is voor een nieuwe maat bed!

Stap 1: een ledikant

Waar je na de wieg je kind als eerste inlegt, is een ledikantje, of babybed. Dit is vaak de eerste overgang naar een peuterbed. Deze bedden zijn geschikt voor een kindje van twee à drie jaar en hebben meestal een afmeting van 60 x 200 cm. Het laken dat je gebruikt bij een ledikant heeft vaak een andere afmeting, namelijk 100 x 150 cm. Het grootste voordeel van een ledikant is veiligheid. De hoge zijwanden zorgen ervoor dat je kind niet uit het bedje rolt of valt. Daarnaast is het een goede manier om te wennen aan een groter bed, maar toch nog te kunnen genieten van de knusheid, net als in het wiegje.

Stap 2: een peuterbed

Als je kind uit een ledikant groeit, is het tijd voor een peuterbed; vaak vanaf 3 jaar. Dit zijn bedden van 70 x 140 tot 160 cm. Dit is een goede tussenstap van een ledikant naar een eenpersoonsbed, wat vaak nog net te groot en overweldigend is voor een kind. Deze bedden hebben lage zijwanden waardoor je kind er tijdens het slapen niet uitvalt, maar er wel zelf uit kan klimmen. Peuterbedden zijn er in vele soorten en maten en kun je perfect aanpassen aan het uiterlijk van de kamer!

Stap 3: een eenpersoonsbed

Heb je een snel groeiende peuter? Dan kun je kiezen voor een grotere maat, namelijk het eenpersoonsbed. Dit is een peuterbed in de maat 90 x 200 cm. Vaak stap je hier pas later op over, maar het kan zijn dat jouw kind er al behoefte aan heeft; elke peuter groeit anders. Dit bed is een goede tussenstap van een peuterbed naar een echt grote-mensen-bed. Daarnaast heeft je kind er profijt van tot en met de tienerjaren waardoor je voor lange tijd niet snel een nieuw bed hoeft aan te schaffen.

Het uitzoeken van de perfecte maat voor het kinderbed is erg belangrijk. Een kind van twee à drie jaar zal heerlijk slapen in een ledikantje. Daarnaast zal een kind vanaf drie jaar het tijd vinden voor een peuterbed. Tot slot zal een kind tot in zijn tienerjaren een goed uiltje knappen in een wat groter eenpersoonsbed. Dus, kies het juiste bed uit en zorg voor een goede nachtrust!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.