Opvoeding & Ouderschap

Wat is een au pair?

In dit artikel vertellen we je meer over de taken van een au pair, wat deze kost en hoe je zelf een au pair kunt inhuren. Lees snel verder ..
Linda - Go or No Go

Benieuwd wat een au pair is en welke taken hij of zij zoal doet? Een au pair is vaak een jongere tussen de 18 en 30 jaar. Hij of zij heeft geen kinderen en gaat naar het buitenland om daar voor de kinderen in een gastgezin te zorgen. De au pair is een volwaardig gezinslid en helpt zowel bij de zorg voor de kinderen als bij lichte huishoudelijke taken.

Voor deze werkzaamheden krijgt de au pair kost en inwoning en zakgeld. Een au pair krijgt dus geen salaris. Het hoofddoel van het au pairschap is culturele uitwisseling. Zowel de au pair als het gastgezin maken kennis met elkaars cultuur, die vaak erg van elkaar verschillen.
Ook krijgt de au pair de mogelijkheid om zijn of haar taalkennis te verbeteren. Zo volgen veel au pairs in Amerika een taalcursus Engels. Het is vaak belangrijk dat een au pair over de basiskennis van de vreemde taal beschikt.

In dit artikel vertellen we je meer over de taken van een au pair, wat deze kost en hoe je zelf een au pair kunt inhuren. Lees snel verder en bekijk of een au pair inhuren of worden ook iets voor jou is!

Wat doet een au pair?

Een au pair zorgt voornamelijk voor de kinderen in het gastgezin. Ook helpen ze met lichte huishoudelijke klusjes. Het belangrijkste zijn de kinderen. Ze moeten ontbijten, lunchen en avondeten. Ook moeten ze naar school en buitenschoolse activiteiten worden gebracht. De au pair zorgt ervoor dat de kinderen schoon en op tijd in bed liggen en speelt een belangrijke rol in de opvoeding.
Daarnaast voert de au pair enkele lichte huishoudelijke taken uit, zoals afwassen, stofzuigen, het opmaken van de kinderbedden, het wassen en strijken van de kinderkleding en het opruimen van de kinderkamers. Indien nodig zorgen ze ook voor de huisdieren en zetten ze het afval buiten.

Hoewel een au pair dus zeker lichte huishoudelijke taken kan doen, is het niet de bedoeling dat ze alle taken van een huishoudster op zich neemt. De zorg voor de kinderen moet altijd bovenaan staan. Ook mogen de werkuren van een au pair niet worden overschreden en hebben ze recht op maximaal 8 uur werken per dag en minstens twee vrije dagen per week.
Verder mag een au pair geen zware zorgtaken verrichten. Als er kinderen met een speciale zorgbehoefte zijn, moet er speciale zorg of een gespecialiseerde nanny voor worden aangenomen. Een jongvolwassene heeft hier vaak niet de juiste ervaring voor.

Voordelen au pair

Een au pair heeft vele voordelen te bieden. Zo hebben de kinderen altijd een vertrouwd gezicht in huis. Hierdoor kunnen ouders met een gerust gevoel naar het werk gaan. Ook is er altijd een oppas aanwezig, op welk gewenst moment dan ook. Hierdoor kunnen ouders gerust een avondje of weekendje weg.
Een au pair zorgt er ook voor dat je meer kunt genieten van de tijd met je kinderen en partner. Alles eromheen wordt gewoon van je overgenomen. Zo zit je ‘s avonds met een relaxed gevoel aan tafel.

Een au pair ontzorgt ouders ook in de huishoudelijke taken, waardoor zij meer tijd hebben voor overige zaken. En voor zowel de au pair als het gastgezin is het een zeer interessante culturele ervaring. Een ervaring die ze de rest van hun leven met zich mee zullen dragen.

Kosten au pair

Wat kost een au pair? Grote kans dat je je dit afvraagt. Au pairs zijn geen echte werknemers. Zij krijgen dus geen salaris, maar zakgeld. Dit bedrag kan per gastland verschillen en is ook afhankelijk van hoeveel een au pair werkt. Je kunt hier online eenvoudig meer informatie over vinden.

De kosten voor een visum of gezondheidscontrole worden doorgaans door de au pair zelf betaald. Dit geldt ook voor de reiskosten. Vaak betaalt de au pair ook de kosten voor de taalschool, maar er zijn ook landen waarbij het gastgezin dit doet. Dit zorgt ook voor hogere kosten voor het gastgezin.

Verder maakt een au pair ook reiskosten. Ze gaan samen met de kinderen op allerlei uitstapjes. Hierdoor is er geld nodig voor de bus of trein of brandstof voor de auto.

Zo huur je zelf een au pair in of word je er een

Wil je een au pair inhuren of er zelf een inhuren? Dan kun je bij diverse bureaus terecht, zoals bijvoorbeeld www.nina.care. Bij een au pair bureau huur je eenvoudig en snel een au pair in of kun je als au pair aan de slag. Hierbij wordt alles voor je geregeld en hoef je nergens meer naar om te kijken. Ideaal, toch?

Zelf een au pair inhuren of au pair worden is zeker aan te raden! Voor zowel de au pair als het gastgezin is dit een enorm avontuur en een herinnering voor het leven!





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.