Zwangerschap

In verwachting van je eerste kindje? Zo ga je deze fase ontspannen tegemoet

In verwachting? Als toekomstige ouders, staat jullie een spannende nieuwe periode te wachten. De fase van de zwangerschap....

In verwachting? Als toekomstige ouders, staat jullie een spannende nieuwe periode te wachten. De fase van de zwangerschap tot aan de geboorte is een tijd van voorpret, plezier en verheuging. Want wat kijken jullie uit naar die ene speciale dag dat jullie kleine wondertje geboren wordt, en wat zijn jullie nieuwsgierig hoe jullie zoon of dochter eruit zal zien, en of hij/zij ook op jullie lijkt!

Naast de vreugde en opwinding tijdens de zwangerschapsperiode, zul je als je voor het eerst vader of moeder wordt waarschijnlijk ook wat onzekerheid en spanning voelen. Je wil het zo graag goed doen straks, dat je begint te piekeren en werkelijk álles rondom de geboorte wil voorbereiden.
Op zich is het natuurlijk fijn als je het een en ander regelt voor de geboorte, maar het is het allerbelangrijkste om deze nieuwe fase ontspannen en met vertrouwen tegemoet te gaan. Hoe blijf je relaxed tijdens de zwangerschapsperiode en bij de voorbereiding op de geboorte? Dat lees je in dit blogartikel!

Stel prioriteiten en heb vertrouwen

Door overzichtelijke lijstjes te maken met de belangrijkste dingen die je moet regelen voor de geboortedag, creëer je meteen rust in je hoofd. Regeldingen zoals de babyuitzet en het kinderkamertje zijn erg fijn om ruim van tevoren in orde te hebben, en deze zaken kun je dan ook prioriteit geven. Maar er zijn ook een aantal dingen waar je gerust nog even mee kan wachten. Stellen denken bijvoorbeeld vaak dat ze voor de geboorte al een definitieve naam voor hun baby op papier moeten zetten. Maar dit is juist een goed voorbeeld van een keuze die je ook nog even uit kunt stellen totdat het kindje er is. Want zijn de namen die spontaan in je opkomen tijdens de eerste ontmoeting met jullie kind niet de allermooiste, júist omdat je de naam dan kiest vanuit je hart?

Als je het spannend vindt om de naamkeuze geheel aan het toeval over te laten, kun je je favoriete voornamen wel vast opschrijven. Dan kies je hier een naam uit als jullie het kindje voor het eerst in je armen hebben. (Of misschien heb je op dit moment wel een nieuwe perfecte ingeving!)

Plan dagelijks genoeg ontspanningsmomenten in

Doe niet alles in een keer, maar verdeel de klusjes over de dagen, maak duidelijke afspraken onderling met je partner over (huishoudelijke) taken, en hou het haalbaar.
Verder zijn rustpauzes tussendoor cruciaal. Vanwege alle opwinding en het enthousiasme vergeten toekomstige ouders nog weleens om even op adem te komen, terwijl dit juist zo belangrijk is! Zeker als je zwanger bent heb je de rustmomenten tussendoor extra hard nodig. Door dagelijks ontspanningsoefeningen of (zwangerschaps)yoga te doen, blijf je in contact met je lichaam en bereid je je optimaal voor op het ouderschap.

Veel geluk gewenst!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.