10 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Game Review } | Disney Illusion Island voor de Nintendo Switch

Disney Illusion Island is een handgetekende game waarbij Mickey er een beetje uit ziet als in de eerste Mickey film.
Anne

Afgelopen zomer gingen we met het gezin als verrassing naar Disneyland! Disney weet als geen ander hoe je Disney verkoopt. Het park ademt sfeer en commercie is op iedere hoek goed geregeld. Logisch dat mijn kinderen nu een behoorlijke portie Disney door hun aderen hebben stromen. Juist op dat moment kwam deze game uit, Disney Illusion Island. Een handgetekende game waarbij Mickey er een beetje uit ziet als in de eerste Mickey film. We hebben het spel onder de loep genomen en voor jullie getest.

Disney Illusion Island

Deze game begint als een soort van minitekenfilm! Op het eiland Monoth lijkt Mickey verdwaald te zijn onderweg naar een picknick. Al gauw blijken zijn vrienden Donald Duck, Minnie Mouse en Goofy er ook te zijn. Allen hebben ze een uitnodiging bij zich. Ze dachten dat de kaart van een van hun afkomstig was, maar dat blijkt niet zo te zijn. Dan komt er een konijnachtig wezen tevoorschijn, het is de leider van de Hokuns: Toku. Met veel moeite weet hij het viertal te overtuigen dat ze zijn volk moeten helpen. Er zijn 3 magische boeken verdwenen uit de bibliotheek van Monoth. Zonder deze boeken is het eiland Monoth in gevaar. Uiteindelijk gaan de vier het volk helpen en is de minitekenfilm afgelopen en gaan we de game echt in. Superleuk dat gedurende het spel de voice-over soms terug komt en er miniscenes afgespeeld worden.

Disney Illusion Island is een handgetekende game waarbij Mickey er een beetje uit ziet als in de eerste Mickey film.

Verschillende moeilijkheidsgraden

Disney Illusion Island speel je in platformstijl en het is handig om te weten dat naarmate de game vordert, je steeds meer acties vrij speelt en je dus meer kan. Je kiest je eigen karakter uit om mee te spelen en je kan ook het moeilijkheidsniveau kiezen. Echt heel moeilijk is de game overigens nooit. Het begin is zelfs makkelijk te noemen. Er is een vrij grote kaart waar door je heen moet en mijn kinderen was het in het begin niet heel duidelijk wat nu echt de bedoeling van het spel was. Tuurlijk, het is duidelijk dat ze door de platforms heen gaan, maar het speelveld is vrij groot en soms een beetje zoeken. Gelukkig kan je veel aanpassen in deze game. Zo kun je buiten het niveau het aantal levens instellen, maar ook de audio-hints, deze helpen je met het vinden van de verborgen gebieden. Gebieden waar je eerst bepaalde vaardigheden voor gehaald moet hebben.
Door de platforms heen, kom je allerlei wezens tegen waar je soms overheen of omheen moet. Je hoeft nooit iemand te doden. Het is veel rennen, springen en vliegen in deze game!

Disney Illusion Island is een handgetekende game waarbij Mickey er een beetje uit ziet als in de eerste Mickey film.

Leuke vaardigheden en mooie extra’s

Superleuk dat je je eigen personages kan kiezen en in Disney Illusion Island is het nog leuker omdat ieder karakter ook een eigen unieke kenmerken heeft. Jammer genoeg zijn je upgrades bij alle karakters hetzelfde, maar wel in karaktertype uitvoering.  Zo vliegt Goofy op peper en Donald vliegt met een raket.  De personages hebben echt hun karakter zoals je ze kent uit de tekenfilms. Donald kan nogal bozig zijn en als je hem in de game laat wachten (stilstaan) zie je hem boos worden. In het spel zitten diverse tussenfilmpjes (in game taal heet dat cut-scene) waarin echt met veel humor meer over het verhaal verteld wordt. Monoth heeft 3 subwerelden: Pavonia, Gizmopolis en Astrono. Ieder wereld heeft weer eigen muziekjes, karakters en een sfeer, passend bij die wereld.

Ook zijn er wat extraatjes in deze game. Zo kan je Glint verzamelen (eigenlijk het geld in Monoth) om zo nog meer levens te krijgen! Ook kan je een camera unlocken waarmee je verschillende geheime Mickey`s die in het spel verstopt zitten kunt vinden. De tokuns kunnen achtergrond verhalen vertellen. En de collectie die je kunt verzamelen geven weer mooie inkijkjes, maar nooit extra kracht.

Disney Illusion Island is een handgetekende game waarbij Mickey er een beetje uit ziet als in de eerste Mickey film.

Multiplayer in coöperatieve stijl

Deze game kan je met maximaal 4 spelers spelen. Je speelt in coöperatieve stand en dat wil zeggen dat je het samen gaat doen, je hebt hetzelfde doel! De camerastand van het spel is wel uit het oogpunt van speler 1, dus als speler 2 of 3 achterop raakt dan is het wel lastig! En zelfs een beetje storend. Wat dan wel top is, is dat je unieke vaardigheden hebt in deze coöperatieve stand.  Zo kan je een touw laten zakken om een ander het platform op te helpen, elkaar knuffelen voor hartjes (levens overgeven) en samen haasje-over springen om verder te komen!

Go or no go

Hoe kan je 8 uur gamen in verschillende werelden met subwerelden met karakters nu samenvatten in een leuke review die niet zolang gaat worden als de game zelf. Dat gaat haast niet! Er is zoveel te ontdekken in eigenlijk deze grote tekenfilm en dat is het voordeel, maar ook het nadeel van deze game. Je kan door de game vliegen alsof het een race is waarvan je het einde moet halen, want je hebt eigenlijk alleen de drie boeken die je uiteindelijk “gevonden” moet hebben. Maar…het is een game waar je júist de tijd voor moet nemen, de filmpjes kijken, de levels unlocken, kijken naar de karakters en ik noemt het de eastereggs. De game is erg mooi gemaakt in 2d stijl en de muziek is vanuit een orkest. Als nadeel vind ik de karakters wat klein in verhouding van de platforms, waardoor je op de handheld het niet altijd even goed kunt zien. Ik zou echt aanraden om deze game op de televisie te spelen!
De game is ook niet ontzettend moeilijk. Je leven verliezen gebeurt niet echt snel. Ben je een serieuzere gamer die wil winnen, dan zit je bij dit spel niet goed. Ben je meer van de beleving en avontuur, dan is dit zeker jouw spel! Dit is dan echt een spel dat je vaak gaat spelen en ik denk dat het een nieuwe klassieker gaat worden!

Disney Illusion Island facts

  • Leeftijd: vanaf 6 jaar (PEGI leeftijd 7 jaar)

  • Multiplayer functie aanwezig: ja

  • Genre: Avontuur

  • Taal: Engels

  • Releasedatum:  Augustus 2023

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1693061087788″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9300000141754624″,”familyId”:””,”siteId”:”41449″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Disney%3A%20Illusion%20Island%20-%20Nintendo%20Switch”,”linkSubId”:”Disney%3A%20Illusion%20Island%20-%20Nintendo%20Switch”};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.