10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar Boeken

{ Boek recensie } | Het raadsel van Pendelwiek

Drie zusjes, een nieuw begin en....Het raadsel van Pendelwiek. Een verhaal over de drie Wedderinne zusjes, zeker een mooi boek!
KirstenR
Laatste berichten van KirstenR (alles zien)

Drie zusjes, een nieuw begin en….Het raadsel van Pendelwiek. Een verhaal over de drie Wedderinne zusjes die zijn neergestreken in het pittoreske Pendelwiek. Maar in dit vredige stadje is niets wat het lijkt. De buren gedragen zich vreemd en er is een gevaarlijke vloek die Pendelwiek in zijn greep houdt. Perfecte ingrediënten voor een super spannend boek? 

Hocus pocus, wat een bende;
Steeds weer brengt magie ellende.
Drie gezusters, nieuw begin, 
Zit er een happy end erin? 
Een vredig dorpje zo te zien, 
Maar toch, loert daar iets kwaads misschien?
Doe snel iets magisch – geen paniek!
Er dreigt gevaar in Pendelwiek 

(Uit: Het raadsel van Pendelwiek)

Het raadsel van Pendelwiek

Veeg nooit de vloer na zonsondergang. Dat laat vriendschappen verdwijnen en nodigt vijanden uit. 

Betty, Flis en Charlie strijken na hun eerdere avonturen neer in een mooi huis in Pendelwiek. Er gebeuren alleen allerlei eigenaardige, fascinerende en griezelige dingen. Want wat is het ware verhaal achter de Gulzige Boom in het dorp, die alles opeet wat er in zijn buurt komt? Waarom willen de buren niet over magie praten, en weigeren ze voet te zetten in het mysterieuze Tiktakwoud? Nadat de zusjes de geheime kamer – en wat daarin te vinden is – hebben ontdekt, wordt een van hen behekst, met gevaarlijke gevolgen. Kunnen haar zussen haar met een snufje van hun eigen magie redden voor het te laat is? 

Drie zusjes, een nieuw begin en....Het raadsel van Pendelwiek. Een verhaal over de drie Wedderinne zusjes, zeker een mooi boek!

Als je je bezem opbergt, doe dit dan met de borstel naar boven. Dit beschermt je en brengt geluk. 

Humor, duisternis, fantasie, moed, vergeving, vertrouwen en dit alles met wat levenswijsheden hier en daar. Ik houd ervan. Bladzijde na bladzijde slaan we om, zoveel twisten in het verhaal, we willen gewoon door blijven lezen. De plattegrond van Pendelwiek en het Tiktakwoud die afgebeeld staat in het begin van het boek is handig. Er vliegen je namelijk nogal wat namen en gebouwen om de oren. Weer een snufje magie, mysterieus, griezelig gelukkig mogen we hier bijna 400 pagina’s van genieten. Telkens een verrassende wending, hunkering naar de eerste 2 delen die we niet kennen en hoop voor een deel 4. 

Drie zusjes, een nieuw begin en....Het raadsel van Pendelwiek. Een verhaal over de drie Wedderinne zusjes, zeker een mooi boek!

Go or No Go

De prachtige illustraties op de kaft van het boek en het mooie warme kleurgebruik nodigt meteen uit. Helaas zijn er in het boek, behalve de plattegrond, geen mooie illustraties meer te vinden. Maar daardoor wel des te meer eigen fantasie. Een dikke pil die erom vraagt om gelezen of voorgelezen te worden. Voor een tienjarige trouwens nog best spannend! Klein minpuntje vind ik dat de vertaling vanuit het Engels naar het Nederlands wel wat beter had gekund. Check ook vooral de verrassende extraatjes aan het einde van dit boek. Hoewel dit al deel 3 is van de serie over de Wedderine zusjes is dit boek goed te lezen zonder dat je de eerste twee delen kent. Een fijn leesboek voor de zomer en ook een perfect cadeautje voor zowel jongens als meisjes. 

Het raadsel van Pendelwiek – Facts

 • Titel: Het raadsel van Pendelwiek 
 • Auteur: Michelle Harrisson 
 • Vertaling door: Elise Kuip
 • Adviesleeftijd: 10+
 • Aantal pagina’s: 384 
 • Bindwijze: paperback (ook verkrijgbaar als e-book)
 • Adviesprijs: 18,99 en via bol.com te koop

Lees ook: Boek: Vleugels van Vuur – Het duistere geheim

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.