Gelderland Overijssel Utrecht

Ballonvaren in Midden-Nederland: hier kun je terecht! 

Linda - Go or No Go

Midden-Nederland behoort tot de populairste opstijgregio’s voor ballonvaarten in Nederland. Niet voor niets, daar deze regio je tal van fraaie plekken te bieden heeft. Neem het Nationaal Park de Hoge Veluwe, of steden als Utrecht, Nijmegen en Zwolle. De diversiteit aan vergezichten vanuit de lucht maakt dat ballonvaarten in deze regio zelden zullen vervelen. Zelfs niet, wanneer je al meermaals deelgenomen hebt aan een ballonvaart in dit gebied. Dit artikel zet de mooiste opstijglocaties in Midden-Nederland voor je op een rijtje. In de basis worden ballonvaarten door het hele gebied aangeboden door organisaties. 

Opstijgen in de provincies Gelderland en Overijssel 

Zoals reeds aangehaald bieden provincies Gelderland en Overijssel je een fraai uitzicht over de Nederlandse natuur: Nationaal Park de Hoge Veluwe in Gelderland en onder meer natuurpark de Weerribben in Overijssel. Daarnaast geniet je van grotere steden als Apeldoorn en Arnhem, of Zwolle en Deventer. Opstijgen in deze provincies kan onder meer vanuit Apeldoorn, Deventer, Zutphen, Arnhem, Duiven en Ede. Houd er rekening mee dat het slechts voorbeelden van opstijglocaties in deze regio zijn; deelnemen aan een ballonvaart kan op veel meer plekken. 

Deelnemen aan een ballonvaart in Utrecht 

Niet alleen het opstijgen vanuit de provincies Gelderland en Overijssel is het overwegen waard; ook provincie Utrecht behoort tot Midden-Nederland. Vanuit deze provincie heb je een fraai uitzicht over de Loosdrechtse- en Vinkeveense Plassen, over de Utrechtse Heuvelrug en vanzelfsprekend over de stad Utrecht. Lukt het je de Domtoren te herkennen? Opstijgen in de provincie Utrecht kan onder meer vanuit Utrecht zelf, vanuit Nieuwegein en bijvoorbeeld vanuit Amersfoort. De exacte opstijglocatie wordt in overleg met de piloot bepaald; dit is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden op de dag van vertrek. Denk aan de invloed van de windrichting. 





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.