5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Gezelschapsspel Happy Salmon

Korte spelletjes zijn hier echt een must. Op de verpakking staat dat Happy Salmon een spel van 90 seconden is wat je uren kunt spelen.

Korte spelletjes zijn hier echt een must. Zowel thuis als op vakantie. Er is niet altijd tijd voor een ingewikkeld of lang spel. Maar spelletjes spelen vinden ze fantastisch, dus als het even tussendoor kan dan is het natuurlijk een win/win. Op de verpakking staat dat Happy Salmon een spel van 90 seconden is wat je uren kunt spelen. Dat wilden wij natuurlijk wel zelf uitproberen!

Het spelletje Happy Salmon

Happy Salmon is een kort en snel spel dat je met meerdere mensen speelt. Je speelt het spel met minimaal 3 spelers en maximaal 8. Het doosje is compact, dus makkelijk mee te nemen.
In de verpakking zitten 96 kaarten. 8 setjes van 12 kaarten, elk setje heeft een eigen kleur en symbooltje. Er zijn 4 verschillende acties en in elk setje zitten 3 dezelfde actiekaartjes.
Happy Salmon is van de makers van Exploding Kittens, dus dat zegt wel iets over het soort spel. Dit moet leuk worden!

Speluitleg Happy Salmon

Alle spelers kiezen een kleur setje uit en je schudt je kaartjes goed door elkaar. Ga bij een tafel staan en zorg dat je wat ruimte hebt. Wanneer iedereen het setje kaarten in z’n hand heeft, kun je beginnen. Je werkt nu je hele stapel af van boven tot onder door alle acties uit te voeren. Maar dit kun je niet alleen, dus je moet op zoek naar iemand met hetzelfde kaartje als jij. Maar hoe doe je dat? Elke actie heeft een bijbehorende handeling die je uitvoert, zodat je elkaar kunt vinden. Het wordt dus een gezellige boel met iedereen die door elkaar roept en beweegt. Is de actie uitgevoerd, dan leg je de kaart op tafel en ga je door met de volgende kaart. Als de stapel leeg is, dan ben jij de winnaar!

Acties

Er zijn verschillende acties, dit zijn: High Five, Boks, Happy Salmon en Wissel.
High Five en Boks kent iedereen wel; je roept het woord en maakt de handeling erbij. Een boks naar voren met je vuist of een High five met je hand omhoog. Wisselen van plek doe je met de actie Wissel. Je draait met je vinger in de lucht en roept wissel. Happy Salmon is natuurlijk de leukste actie. Dit doe je door een golfbeweging met je handen te maken en Happy Salmon te roepen. En dan nu maar hopen dat je een partner vindt! Als je je partner vindtm moet je namelijk samen de High Five uitvoeren, een boks geven, wisselen van plek of 2x op de onderarm van je partner tikken.  

Aan de slag

We begonnen dus door allemaal een leuk kleurtje uit te zoeken en dan in de starthouding klaar te gaan staan. Lekker hard roepen en overdreven zijn met je bewegingen, want dan ziet iedereen wat je doet. Niet alleen de kinderen vinden het fantastisch, wij ook! Vooral Happy Salmon is leuk om als actie uit te voeren, als een soort vis tegen elkaars onderarm aan tikken. Wel snel natuurlijk, want je wil door met de rest van je kaarten. Ikzelf had maar 1x last ervan dat ik niemand kon vinden met dezelfde kaart. Dan mag je de kaart onderop je stapel doen en verder met de volgende kaart. Anders loop je veel te ver achter natuurlijk, want het spel is inderdaad echt supersnel afgelopen. Inderdaad binnen 1,5 minuut ben je wel klaar met een potje en kun je een nieuw potje starten als je dat wil.

Korte spelletjes zijn hier echt een must. Op de verpakking staat dat Happy Salmon een spel van 90 seconden is wat je uren kunt spelen.

Voor weke leeftijd is Happy Salmon?

Het spel is vanaf 6 jaar, maar na een paar potjes weet zelfs Harvey van 4 jaar hoe je het moet spelen. Op de kaartjes staat namelijk naast het woord ook het symbool afgedrukt, dus hij ziet welke kaarten hij heeft en doet lekker enthousiast mee met roepen en bewegen.
Er zijn ook leuke alternatieven voor als je maar met 3 personen bent en zelfs als je ergens bent waar je niet kunt roepen. Dus voor elke plek is er een geschikte variant!

Go or No Go

Wij vinden het echt een Go. Onwijs leuk om zo te spelen tussendoor en je kunt zoveel potjes doen als je wilt.
Het eerste potje was even wennen, maar al snel wordt er luid geroepen en doet iedereen mee met de bewegingen.
Als je vanaf een afstandje staat te kijken ziet het er vast heeeel bijzonder uit!
Zeker een aanrader op een spelletjesavond ook, of om mee te nemen op vakantie. Het spelletje kan namelijk altijd wel even, want tsja wie heeft er nu niet 90 seconden over? Dus je snapt wel dat het spel lekker mee de tas inging op vakantie. Daar spelen we gezellig verder!

Happy Salmon Facts

  • Aantal spelers: 3- 8 spelers
  • Speelduur: 1.5 minuut! (of langer als je wil)
  • Adviesleeftijd: vanaf 6 jaar
  • Uitgever: Asmodee
  • Adviesprijs: 14,99 en online hier te koop
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.