10 jaar 11 jaar 12 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Dobble Disney – 100 Years of Wonder

Xenia

Dobble is een spel dat ze overal ter wereld spelen. Dobble is een eenvoudig, maar super verslavend spel. Het leuke van dit spel is dat je het kunt spelen met groot en klein. Samen met jouw kinderen, met familie of met vrienden. En nu is er een super leuke nieuwe versie uit: Dobble Disney!

Dobble is een spel dat ze overal ter wereld spelen. Dobble is een eenvoudig, verslavend spel. Nu is er een nieuwe versie uit: Dobble Disney!

Dobble: een leuk en eenvoudig spel

Dobble heeft makkelijke spelregels en dit zal zeker mee spelen in het succes van dit spel. Het spel bestaat uit een stapel ronde kaarten, elk met een stel symbolen, plaatjes of figuren erop.
Het doel is om 2 dezelfde symbolen te vinden op 2 verschillende kaarten en als eerste te roepen of deze aan te wijzen. Elke kaart heeft precies 1 symbool gemeen met elke andere kaart in het spel. De uitdaging is om snel te reageren en het symbool te vinden voor een ander je voor is.

Snelheid en observatievermogen

Bij Dobble draait het om snelheid en observatievermogen. Jij als speler bent kaarten aan het bestuderen en op zoek naar dat ene symbool. Je traint hierdoor je observatievermogen, maar ook je cognitieve vaardigheden. Denk hierbij aan reactiesnelheid en dingen visueel herkennen. Dobble is een geweldige manier om de geest scherp te houden en je reflexen te verbeteren.

Dobble is een spel dat ze overal ter wereld spelen. Dobble is een eenvoudig, verslavend spel. Nu is er een nieuwe versie uit: Dobble Disney!

Voor jong en oud!

Wat het spel Dobble ook zo leuk maakt, is dat het geschikt is voor alle leeftijden. Van jonge kinderen tot volwassenen, iedereen kan plezier hebben met Dobble. De regels zijn eenvoudig en het spel is snel te spelen. Ook duurt het vaak niet lang, dus fijn om het te spelen zo even tussendoor.

Dobble en Disney

Disney bestaat 100 jaar en dat vieren ze met deze fantastische Disney-uitgave van Dobble: Dobble Disney – 100 Years of Wonder! Het spel bevat 90 kaarten, elk met 10 verschillende afbeeldingen van beroemde Disney-personages, zoals Mickey Mouse, Elsa, Buzz Lightyear en Rapunzel. Het doel van het spel is om als eerste het overeenkomende symbool op twee kaarten te vinden en te roepen. Maar pas op: de symbolen zijn niet altijd even makkelijk te vinden… Ben jij een grote fan van Disney en houd je van uitdagende spelletjes die je reflexen op de proef stellen? Dan is Dobble Disney het perfecte kaartspel voor jou!

Go or No Go

Als groot fan van Disney en van korte spelletjes werden wij heel blij van deze versie van Dobble. Alle Disney-karakters staan op de kaartjes en zelfs voor ons een aantal onbekenden. Leuk dat je deze personages kan opzoeken en daarna de naam weet.
Dobble Disney is een fijn spel om mee te nemen op vakantie. Klein, en eenvoudig te spelen. De kaartjes van Dobble Disney voelen iets minder stevig aan dan we gewend zijn bij andere Dobble varianten. Dus pas zeker op met knakken.
Wat ook leuk is, is dat deze Dobble Disney kaarten groter zijn dan die van de normale versie. Er lijken meer karakters/ personages op te staan in verschillende groottes.
Voor ons was Dobble al een GO als spel en door het te spelen in de variant van Disney maakt het spel nog leuker!

Dobble is een spel dat ze overal ter wereld spelen. Dobble is een eenvoudig, verslavend spel. Nu is er een nieuwe versie uit: Dobble Disney!

Dobble Disney facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.