10 jaar 11 jaar 12 jaar 9 jaar Boeken

{ Recensie } | Van nul tot nu: Geschiedenis les anno 2023

Linda D

Siem is dol op lezen! Steeds vaker en langer neemt hij de tijd om lekker te lezen. Wat is dat fijn om te zien zeg, plezier en ontwikkeling in lezen. Wij motiveren dit graag en zorgen dus met regelmaat voor nieuw leesvoer. Met name door middel van bezoekjes aan de bieb, maar ook door een bezoek aan de plaatselijke boekhandel.

Van nul tot nu

Recent hebben we een nieuw, zwaar exemplaar op de boekenplank mogen plaatsen. Namelijk het boek “Van nul tot nu”. Dit is een geschiedenisboek in de vorm van striptekeningen, met hele humoristische tekeningen. Siem is bijna 8 jaar en het boek heeft een adviesleeftijd van 10 jaar. Ik was dus heel erg benieuwd naar zijn reactie en of hij het graag zou gaan lezen.

Het boek “Van nul tot nu” is een geschiedenisboek in de vorm van striptekeningen, met hele humoristische tekeningen.

Nou, hij heeft me zeer positief verrast. Ik kan oprecht zeggen dat hij het fantastisch vindt. Al lezend feitjes leren over de geschiedenis van ons land. Sowieso is de keuze om dit in striptekeningen vorm te geven natuurlijk goud! Want dat spreekt kinderen in de genoemde leeftijdscategorie zeker ook aan!

Het boek “Van nul tot nu” is een geschiedenisboek in de vorm van striptekeningen, met hele humoristische tekeningen.

Een lekker dik boek

Het boek, wat maar liefst 248 bladzijdes bevat, heeft een harde stevige kaft. De schrijver, Thom Roep, is een Nederlandse vormgever van stripverhalen. Zo is hij onder andere van 1984 tot 2013 hoofdredacteur geweest van de Donald Duck en schreef hij scenario’s voor Disney-verhalen. Co Loerakker is de persoon achter de humoristische tekeningen. Die brengen tijdens het lezen telkens een lach op Siem zijn gezicht.

Het boek “Van nul tot nu” is een geschiedenisboek in de vorm van striptekeningen, met hele humoristische tekeningen.

Het schrijven van deze bundel startte al in 1984, echter waren het toen nog losse strips. Tot kort geleden hebben de heren hier samen aan gewerkt en vandaag de dag zijn ze als bundel op de markt gebracht.

2000 jaar aan geschiedenis

De gehele bundel omvat wel meer dan 2000 jaar aan geschiedenis! Dit is helder ingedeeld in hoofdstukken en in de inhoudsopgave keurig omschreven en daardoor goed terug te vinden. Zo staat de vaderlandse geschiedenis tot 1648 al startpunt beschreven. Hierna volgt de periode van 1648 tot 1815, vervolgens de periode 1815 tot 1940 en tot slot de periode vanaf 1940.

Aan het eind van het boek is nog een handige lijst terug te vinden waarin belangrijke gebeurtenissen op volgorde van jaartal op een rijtje staan. Uiteraard, zoals het hoort, een keurige bronvermelding tot slot.

Go or No Go

Wij vinden dit boek zeer leerzaam, humoristisch en mooi vormgegeven. Op deze manier kennis opdoen over de vaderlandse geschiedenis is een feestje! Wij geven dit boek van Thom Roep een GO!!

Van nul tot nu – Facts

 • Titel: Van nul tot nu
 • Auteur: Thom Roep
 • Illustraties: Co Loerakker
 • Adviesleeftijd: Vanaf 10 jaar
 • Uitgever: Big Balloon Publishers
 • Uitvoering: Hardcover
 • Aantal bladzijdes: 248
 • Prijs: 27,50 en hier te koop
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.