Museums Zuid-Holland

Première: Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie in het Museon-Omniversum

Woensdag 5 juli was het dan zover, we hadden weer een leuk uitje op de planning staan. Het Museon-Omniversum had ik al sinds mijn middelbare school niet meer van binnen gezien, dus het leek mij een uitgelezen kans om nu de kinderen eens wat leuks te laten zien. Samen met mijn moeder en 2 kids ging ik op stap.

Museon-Omniversum

Je denkt misschien dat een bioscoop scherm groot is, maar het scherm van het Museon-Omniversum is pas écht groot! Het scherm loopt namelijk over het gehele plafond en een deel van de zijkant van de zaal. Echt bizar, even groot als een half voetbalveld. Een groot voordeel vind ik hier ook dat je totaal geen last hebt van de mensen die voor je zitten.
Ik als kleintje kijk namelijk niet altijd over de mensen heen in een bioscoopzaal. Je ziet het scherm overal waar je kijkt.
Voor de kinderen dan ook echt heel speciaal, die zitten er als mini’s helemaal in.

Première: Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie

Maar natuurlijk kwamen we er niet zomaar. We waren aanwezig bij de feestelijke opening van de Barney en Beenie film. Een grootbeeld film voor kinderen van 4 – 8 jaar. De kinderen kregen een zakje popcorn en wat drinken en we mochten plaatsnemen in de enorme zaal. Natuurlijk werd er al direct naar het grote plafond gekeken. “Wow! Echt groot mama!!”
Kidsproof Den Haag was ook aanwezig, aangezien zij samen met het Museon-Omniversum voor deze prachtige film hebben gezorgd. En in de zaal bij ons was zelfs Maylin van Putten aanwezig, zij is de Nederlandse stem van het zeepaardje Beenie!

Het verhaal

Barney is een kleine onderzeeër en hij woont samen met het zeepaardje Beenie in de onderwaterwereld. In de film word je meegenomen langs allerlei dieren die er wonen.
De onderwaterwereld wordt soms een beetje vies en we krijgen speels uitleg over hoe dat komt en wat je er tegen kunt doen. Ook leren we kijken naar de sterren en zien we hele bijzondere sterrenbeelden.
Maar dan ineens wordt het spannend en komt het vriendinnetje van Beenie niet opdagen. Abbey de schildpad zit verstrikt in een net. Gelukkig is Beenie niet alleen en heeft hij genoeg hulp om het verhaal tot een goed einde te brengen.

Onderwijs

Tijdens de film leren de kinderen niet alleen over het leven onder water maar ook over sterrenbeelden en hoe belangrijk het wel niet is dat we alles netjes schoon en veilig houden. Zeker ook voor de kleintjes is dit op een hele leuke speelse manier gedaan die echt aanslaat. Zelfs bij Harvey van 4 jaar bleef het hangen. Samen zijn we verantwoordelijk voor het schoonhouden van deze prachtige wereld. Daarom hebben ze ook de Barney en Beenie Cleanup Club opgericht en worden de bezoekers uitgenodigd om zich bij deze club aan te sluiten.

Duik in de Diepte in Museon-Omniversum

De film is onderdeel van het programma Duik in de Diepte, dat deze zomervakantie draait in het Museon-Omniversum. Er zijn deze zomervakantie nog veel meer leuke dingen te doen die onderdeel zijn van het programma, zoals:

•    Vouw mee voor een gezonde zee: Een gezonde zee is een zee vol leven. Help jij mee om onze zee te vullen met kleurrijke visjes? Kom origami vissen vouwen!
•    Doe mee aan de Kleurrijke Koralen Kwis en ontdek hoeveel jij weet over koralen en de bewoners ervan.
•    Doneer je adem aan de algen en fiets daarna een algenshake bij elkaar.
•    Maak jij een soktopus, schildpad, walvis of misschien wel een haai? Kom oceaandieren maken van een eenzame of versleten sok.
•    Doe jij mee met onze Onderwater expeditie? Reis mee met onze wetenschappers en ontdek tijdens deze Science Show meer over potvissen, bizarre zeedieren en zeeën.
•    Kom luisteren naar een Vissen Voorlees Verhaaltje en ontdek wat er onder water allemaal te zien is. Zo komen de prentenboeken echt tot leven!
•    Ontdek tijdens de familietour allerlei geheimen van de zee en speur in de diepte bij de Dome. Maak een selfie met een haai en ontvang een stoere beloning aan het einde van je bezoek.

Tot slot, neem ook zeker een kijkje bij de National Geographic tentoonstelling Pristine Seas en de grootbeeldfilm Secrets of the Sea om meer te weten te komen over de schoonheid en de geheimen van de zeeën en oceanen.

Go or No Go

Het scherm is mega groot, vlijmscherp en de kleuren springen er nog net niet uit. De film is zo ongelofelijk mooi gemaakt, dat vond ik echt heel opvallend. Ook de wijze lessen die ze uit de film haalden vond ik erg mooi. Wij zijn thuis ook echt bezig met het scheiden van afval, het gezond eten en duurzame keuzes maken. Deze film past dan ook echt bij ons, vind ik. Op een leuke educatieve manier wordt het onderwerp aan bod gebracht en dat gecombineerd met de hele ambiance van de film is zeker wel een echte aanrader! Wij hebben er enorm van genoten, echt een bijzonder uitje. Op school werd de dag erna dan ook honderduit verteld over dit uitje! Absoluut een GO!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.