TV-series

Interstellar Ella, van de gelijknamige nieuwe Cartoonito show, vertelt 7 leuke feitjes over de ruimte

De nieuwe Cartoonito show Interstellar Ella neemt kinderen mee op een avontuurlijke reis door de ruimte, waar ze nieuwe dingen probeert!
Linda - Go or No Go

De spannende nieuwe Cartoonito show Interstellar Ella neemt kinderen mee op een avontuurlijke reis door de ruimte, waar ze allemaal nieuwe dingen probeert! Om de lancering van deze geweldig nieuwe show te vieren deelt ze 7 interessante feitjes over de ruimte.

 1. Wist je dat het heelal meer dan 100 miljard sterrenstelsels bevat? Dat is meer dan het aantal zandkorrels op alle stranden van de wereld bij elkaar! De ruimte is enorm!
 2. Zwarte gaten zijn fascinerende verschijnselen in de ruimte. Het is als een kosmische stofzuiger die alles opslokt wat te dichtbij komt. Ze hebben zoveel massa dat zelfs licht niet kan ontsnappen.
 3. Astronauten kunnen in de ruimte zweven omdat er geen zwaartekracht is zoals op aarde. Ze kunnen zich voortbewegen door zich af te zetten tegen objecten of gewoon zweven als ware ruimtehelden.
 4. Wist je dat astronauten daadwerkelijk voetafdrukken op de maan hebben achtergelaten? Ze hebben de maan bezocht en omdat er geen wind waait kunnen voetafdrukken wel miljoenen jaren blijven staan.
 5. Mars, ook wel bekend als de rode planeet, lijkt in veel opzichten op de aarde. Wetenschappers zijn geïnteresseerd in Mars omdat het mogelijk sporen van leven kan bevatten.
 6. Sterren kunnen verschillende kleuren hebben, zoals rood, geel, blauw en wit. Dit komt door hun verschillende temperaturen. Sommige sterren zijn zo heet dat ze blauw kleuren, terwijl andere sterren juist koeler zijn en een rode kleur hebben.
 7. Ruimtevaartuigen, zoals raketten, worden gebruikt om de ruimte te verkennen. Ze hebben krachtige motoren die enorme snelheden kunnen bereiken om astronauten en satellieten naar de ruimte in te brengen.

Ben jij klaar voor nog meer grensverleggende avonturen in de ruimte samen met de dappere Ella?
Kijk dan van 10 juli tot en met 16 juli naar de speciale marathon van de spiksplinternieuwe serie Interstellar Ella, van 06:00 tot 21:00 uur, op Cartoonito.
Veel kijkplezier!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.