Dierentuin Flevoland

Dieren spotten in Natuurpark Lelystad met kinderen

Ontdek Natuurpark Lelystad. Je kunt er al wandelend of fietsend veel verschillende dieren zien. Zo zagen wij przewalskipaarden en wisenten.
Linda - Go or No Go

Vlak na Pasen was ik online aan het zoeken naar een leuk uitje met kinderen. Ik kwam toen iets tegen waar ik eigenlijk nog nooit van gehoord had, het Natuurpark Lelystad. Een plek waar je je prima een dag kunt vermaken met lekker weer. Je kunt er al wandelend of fietsend veel verschillende dieren zien. Zo zagen wij przewalskipaarden, elanden, wisenten en nog veel. Ben je op zoek naar een leuk dagje uit met kinderen in de natuur in het noorden van Nederland? Neem dan eens een kijkje bij Natuurpark Lelystad!

Wat is Natuurpark Lelystad?

Natuurpark Lelystad is een park van ruim 400 hectare, gevuld met natuur en bijzondere dieren. Zo leven er wisenten, wilde zwijnen, przewalskipaarden, elanden, moeflons en veel watervogels. Wat grappig is, is dat het park gemaakt is voor de inwoners van Lelystad in samenwerking met Artis. Artis zocht een goede plek voor zijn grote hoefdieren en Flevoland kon wel een stukje waterrijk park gebruiken. Het natuurpark is eigenlijk een soort kleine dierentuin in de wildernis waar de dieren heel veel ruimte hebben. Zoveel ruimte dat de dieren, op de bever na, niet bijgevoerd hoeven te worden en je ze niet gegarandeerd allemaal ziet.

Je kunt in Natuurpark Lelystad wandelen, fietsen en er is ook een speelplek voor kinderen.  Ook kan je echt oog in oog komen te staan met sommige dieren. Ik vond het heel gaaf om dicht bij een wisent te komen. De wisent is een Europese bizon die dankzij fokprogramma’s voor uitsterven is behoed. Het zijn behoorlijk indrukwekkende beesten om te zien. Zeker de mannetjes die wel tussen de 436 en 840 kilo wegen!

Is natuurpark Lelystad leuk voor kinderen?

Natuurpark Lelystad is zeker leuk voor kinderen! Zelf heb ik het park bezocht met mijn neefje en nichtje van 4 en 6 jaar, samen met mijn zoontje van 6 maanden. Door het park kun je makkelijk met de kinderwagen over de verharde paden lopen, al hadden wij ook de draagzak bij ons.

Wij hebben niet alle dieren zien, met de kinderen. We waren er maar een halve dag en hebben lekker rustig gelopen en af en toe een pauze genomen. Na de wandeling hebben de kinderen heerlijk gespeeld in de speeltuin, hebben we gezien hoe de bevers gevoerd werden en zijn we bij het bezoekerscentrum gaan kijken. Het bezoekerscentrum van natuurpark Lelystad is echt een aanrader om te bekijken met kinderen. Je krijgt er allerlei informatie over de dieren die in het park leven. Zo zijn er opgezette dieren, is er een interactieve quiz en krijg je in een bioscoop zaaltje beelden te zien over de dieren van het park.

Als je natuurpark Lelystad bezoekt met kinderen is het ook leuk om te weten dat je in het bezoekerscentrum speurtochten, zoekkaarten en rugzakroutes kunt krijgen. In de zomerperiode zijn er water ontdeksetjes te huur, waarmee je in de watertuin op zoek kunt gaan naar waterbeestjes.

Wat kost een bezoek aan Natuurpark Lelystad met kinderen?

Een bezoek aan Natuurpark Lelystad is gratis. Je betaalt alleen 3 euro parkeerkosten per auto. Een leuk low budget uitje met kinderen dus!

Andere praktische informatie

  • We bezochten Natuurpark Lelystad in een kindervakantie. Vooral dicht bij de speeltuin was het toen wel druk, maar naarmate je wat verder liep, viel de drukte alles mee.
  • De bevers worden elke dag gevoerd (vlak bij de ingang) om 15:00
  • Bij de Wisenten staan waarschuwingsbordjes, om voldoende afstand tot de dieren te bewaren. We zagen helaas mensen die zich daar niets van aantrokken en te dicht bij de dieren kwamen. Toen bleek dat de bordjes er niet voor niets staan, één van die personen kreeg een flinke kopstoot met zijn hoorns. Het liep gelukkig goed af, maar zorg er gewoon voor dat je voldoende afstand houdt.
  • Honden zijn (aan de lijn) toegestaan in het park.
  • Er is een restaurant in het park.

Deze gastblog is geschreven door Sandra van awaywego.nl.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.