10 jaar 11 jaar 12 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Azul Mini: handig om mee te nemen op reis

Azul mini
Xenia

Het spel Azul neemt je mee op een kleurrijk avontuur. Het spel is ontworpen door Michael Kiesling en Azul is sinds de lancering in 2017 enorm populair geworden. Met zijn kleurige tegels, strategische uitdagingen en eenvoudige spel heeft Azul een speciale plek veroverd in de wereld van bordspellen. Sinds kort is er een variant op de normale Azul: de reiseditie van Azul: Azul Mini.

Bordspel Azul

Azul speelt zich af in het paleis van de koning en spelers nemen de rol aan van tegelzetters, die de muren van het paleis versieren met kleurrijke tegels. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk punten te verdienen door slimme zetten te doen en de tegels op een strategische manier te plaatsen.

Azul mini, een eenvoudig maar kleurrijkspel. Deze Azul reiseditie is ideaal om mee te nemen op reis door het handige formaat

Spelregels Azul

Het spelbord van Azul bestaat uit een centraal speelbord en individuele spelersborden. Aan het begin van elke ronde worden er tegels op het centrale bord geplaatst. Elke ronde heeft een specifiek patroon dat spelers moeten volgen om tegels van het centrale bord naar hun eigen bord te verplaatsen.

Spelers kunnen tegels van dezelfde kleur verzamelen door ze van een rij op het centrale bord te nemen. Vervolgens moeten ze de verzamelde tegels op een van de vijf rijen op hun eigen bord plaatsen. Het doel is om volledige horizontale of verticale rijen van dezelfde kleur te maken. Punten worden toegekend op basis van het aantal tegels in een voltooide rij en bonuspunten worden gegeven voor het afronden van specifieke patronen.

Strategisch spel

Hoewel de regels van Azul eenvoudig zijn, biedt het spel toch zeker strategische uitdaging. Tijdens het spelen moet je constant afwegen welke tegels je kunt verzamelen. Daarnaast moet je bedenken waar je ze gaat plaatsen op jouw eigen spelersbord. Het is spannend, want kies je op het juiste moment de juiste tegel?

Azul Mini

Bordspelletjes of gezelschapsspelletjes zijn altijd leuk om te doen en gezellig. Toch merk ik dat voor lange bordspellen je echt de tijd moet nemen. Tijd die wij niet altijd vrijmaken voor een langer spel, maar tijdens de vakantie vinden wij deze rust wel. Een reiseditie zoals Azul Mini is dan heel prettig om mee te nemen. Het neemt veel minder ruimte in dan het normale Azul bordspel en je hebt echt een heel leuk spel bij! Het spel levert in deze reiseditie gelukkig totaal niet in op kwaliteit: de stenen zijn nog altijd even mooi en de bordjes zijn stevig.

Azul mini, een eenvoudig maar kleurrijkspel. Deze Azul reiseditie is ideaal om mee te nemen op reis door het handige formaat

Go or No Go

Azul heeft niet voor niet veel spellenprijzen gewonnen. Het spel Azul Mini heeft een mooie vormgeving en is superleuk om te spelen. Hoe vaker je speelt, hoe leuker. Waarom? Je gaat steeds meer leren over de tactiek van het spel om te kunnen winnen. Dit spel valt hier zeker in de smaak, ideaal om mee te nemen en mooi om te zien. Wij zijn enthousiast! Een GO voor dit spel!

Azul mini, een eenvoudig maar kleurrijkspel. Deze Azul reiseditie is ideaal om mee te nemen op reis door het handige formaat

Azul mini facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.