Gratis uitstapjes en activiteiten TV-series

Avontuur in eigen huis: Maak je eigen fotospeurtocht geïnspireerd door Alice & Lewis

Alice en Lewis gaan elke dag op pad in Wonderland. Daarom een aantal handige stappen om een fotospeurtocht te ontwikkelen
Linda - Go or No Go

Alice en Lewis gaan elke dag op pad in Wonderland, waar ze de leukste avonturen beleven. Nieuwe avonturen beleven zijn als kind spannend en leuk! Daarom een aantal handige stappen om een fotospeurtocht te ontwikkelen voor je kindje, gewoon lekker thuis!

Stap 1:
Kies een leuk thema voor de fotospeurtocht dat tot de verbeelding van je kind spreekt. Misschien wil je aan het eind een beloning geven voor het oplossen van de speurtocht, zodat je kind zich een echte avonturier voelt. Laat je creativiteit de vrije loop en bedenk een eenvoudige verhaallijn om de fotospeurtocht te omlijsten.

Stap 2:
Bedenk een reeks raadsels die je kind van aanwijzing naar aanwijzing zal leiden, totdat hij of zij uiteindelijk de schat of het doel van de speurtocht vindt. Gebruik woordspelingen, codes en rijmpjes om de raadsels uitdagend en leuk te maken.
Bijvoorbeeld:

  • Raadsel 1: Ik ben een apparaat dat je kleren droog maakt. Ik draai en draai totdat alles klaar is. Wat ben ik? (Antwoord: wasmachine)
  • Raadsel 2: Ik hang aan de muur en tik-tak de tijd. Mijn wijzers bewegen, van links naar rechts. Wat ben ik? (Antwoord: grote klok)

Stap 3:
Kies een speciale schat die je kind kan vinden aan het einde van de fotospeurtocht. Dit kan een traktatie zijn, zoals een klein cadeautje of een activiteit, zoals samen een favoriete film kijken of een leuke knutselactiviteit doen.

Stap 4:
Nu je de raadsels en een beloning hebt bedacht, is het tijd om foto’s te maken die als aanwijzingen dienen. Ga door je huis en maak foto’s van herkenbare objecten en locaties die je in het raadsel kunt opnemen. Print vervolgens de foto uit.

Stap 5:
Plaats de foto’s op strategische locaties in je huis, waarbij elke foto leidt naar de volgende aanwijzing. Zorg ervoor dat de volgorde logisch is en dat de foto’s niet te ver van elkaar verwijderd zijn om frustratie te voorkomen. Je kunt de foto’s bijvoorbeeld op deuren, muren, koelkast, of onder kussens verstoppen.

Met het organiseren van een fotospeurtocht in je eigen huis voor je kinderen kun je een geweldig avontuur tegemoet gaan. En als ze nog meer avonturen willen beleven, laat ze dan vooral niet de nieuwe afleveringen van Alice & Lewis missen, elke dag om 15:00 op Cartoonito. Veel succes met het samen creëren van jullie eigen fotospeurtocht!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.