Inspiratie

4 voordelen van een tweedehands elektrische fiets

Het aantal mensen dat op een elektrische fiets rijdt, is de laatste jaren flink toegenomen. Misschien denk je er zelf ook wel over na

Het aantal mensen dat op een elektrische fiets rijdt, is de laatste jaren flink toegenomen. Misschien denk je er zelf ook wel over na om je gewone fiets in te ruilen voor een elektrisch exemplaar. Je kunt in dat geval een nieuwe elektrische fiets kopen, maar ook voor een tweedehands model kiezen. In deze tekst zetten wij 4 voordelen van een tweedehands elektrische fiets op een rijtje.

1. Goedkoper

De voornaamste reden dat mensen een tweedehands elektrische fiets kopen, is omdat de prijs een stuk lager ligt. Dit komt voornamelijk doordat je niet de eerste eigenaar bent. Verwacht overigens niet dat je een oud model krijgt als je een tweedehands elektrische fiets koopt, want dat hoeft niet. Er zijn namelijk ook genoeg tweedehands exemplaren die nog niet zo oud zijn. Het grote voordeel hiervan is dat je een goede fiets kunt kopen voor een (veel) lagere prijs.

2. Duurzaam

Staat duurzaamheid bij jou hoog in het vaandel? Dan is een tweedehands elektrische fiets een goede keuze. Een elektrische fiets krijgt in dat geval namelijk een tweede leven, waardoor hij niet bij het afval belandt. Ondanks dat zo’n fiets al door iemand anders gebruikt is, kan hij vaak nog prima een ronde mee. Reden genoeg om een tweedehands elektrische fiets in overweging te nemen als je het ons vraagt.

3. Groot aanbod

Het aanbod tweedehands elektrische fietsen is de laatste jaren flink gegroeid. Dit komt vooral doordat steeds meer mensen zo’n fiets hebben. Je komt onder meer fietsen van Cube en Gazelle tegen, maar je kunt ook een tweedehands Sparta elektrische fiets kopen. Daarbij komt dat er allerlei verschillende modellen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een tweedehands elektrische damesfiets, herenfiets of stadsfiets kopen, maar ook een tweedehands elektrische bakfiets, mountainbike of racefiets.

4. Direct beschikbaar

Wie een nieuwe elektrische fiets koopt, kan deze vaak niet direct meenemen. De fiets moet soms zelfs nog besteld worden, waardoor het weken tot maanden kan duren voordat je de fiets eindelijk in huis hebt. Kies je voor een tweedehands elektrische fiets? Dan is dit niet het geval. Een partij die zo’n fiets aanbiedt, doet dit alleen als zij hem op voorraad hebben. Hierdoor kun je er in principe direct na aankoop mee wegfietsen.

Koop niet de eerste beste fiets

Ben je overtuigd van de voordelen van een tweedehands elektrische fiets? Dan wil je er zelf misschien eentje kopen. Loop alleen niet te hard van stapel, want daar krijg je mogelijk spijt van. Je moet namelijk op een aantal zaken letten als je een tweedehands elektrische fiets koopt. Kijk in ieder geval naar de accu. Je wilt immers niet dat deze na een paar kilometer al leeg is. Onderzoek verder wat de staat van de motor, het bedieningspaneel en de rest van de fiets is voordat je hem koopt.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.