Fashion & Styling

Welke soorten bh’s zijn er?

Welke soorten bh’s zijn er?

Ben je op zoek naar de perfecte bh? Er zijn een heleboel soorten om uit te kiezen. Iedereen heeft weer een eigen voorkeur: daarom is het handig om de verschillende soorten bh’s te kennen. In dit artikel zetten we de meest gedragen bh’s voor je op een rijtje. Ken jij ze allemaal al?

Strapless bh

Bij een bh denk je waarschijnlijk ook direct aan de bandjes die op je schouder zitten. Vaak is dit handig, want de bandjes houden de bh goed op de plek. Maar het staat niet altijd even mooi met de kleding die je draagt. Denk aan een off-shoulder shirt, blouse of jurk. Heel sierlijk! Maar dan vooral als er ook geen bh-bandje op je schouder zichtbaar is. Daarom is een strapless bh zo’n ideaal kledingstuk: een bh zonder bandjes! Een goede strapless bh heeft een wat bredere band onder de cups, zodat je nog gewoon de juiste steun ervaart.

Bh met beugel

Wil je veel ondersteuning bij je borsten? Dan is een bh met beugel vaak een verstandige keuze. Zowel bij een kleine als een grote cupmaat past zo’n bh. De beugels zorgen dat de bh precies op de plek blijft zitten, ook als je veel beweegt. Dit type bh kan wel als wat strak worden ervaren, dat is wellicht even wennen. De beugels zitten aan de onderkant van de bh, wat betekent dat je ze echt voelt zitten. Tegelijkertijd kunnen de beugels juist ook voor comfort zorgen, bijvoorbeeld als je snel last hebt van je rug. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Bh zonder beugel

Heb je gauw last van een beugel in een bh? Dan is dit toch niet de ideale keuze voor jou. Draag liever een bh zonder beugel, voor een natuurlijk draaggevoel. Dit type bh biedt alsnog ondersteuning, maar dan in een wat lichtere vorm. Ook de natuurlijke vorm van je borsten komt duidelijker naar voren. Dat kan er heel fraai uitzien in een top of jurkje. Het is belangrijk dat de onderband goed aansluit op je lichaam, zodat alles op de juiste plek blijft.

Balconette bh

Bij een balconette bh zijn de cups aan de bovenkant wat lager uitgesneden dan bij een reguliere bh. De bovenkant van je borsten is dus beter zichtbaar: dit geeft een sierlijk effect. De schouderbandjes zijn wat meer richting de buitenkant van de schouder te vinden, en dus minder dicht bij de hals. Dit vormt een open halslijn.

T-shirt bh

Veel bh’s kennen versieringen en tierelantijntjes. Dat ziet er natuurlijk heel mooi uit, maar soms wil je helemaal niet dat dit zichtbaar is in je dagelijkse outfit. Een T-shirt bh komt van pas, om onder een strak shirt te dragen. Dit is een minimalistische bh, zonder enige poespas. Vaak zijn er ook geen zichtbare naden, zodat je de bh dus helemaal niet ziet zitten onder je shirt. Zorg wel dat je de bh in precies de juiste maat draagt: pas als deze volledig aansluit, zie je ook de randjes niet zitten.

Sport bh

Uiteraard zijn er ook bh’s voor je work-outs te vinden. Kies voor goede support, zodat je zorgeloos kunt sporten. Een sport-bh is vaak ook wat meer bedekkend, voor ultiem comfort. Met de juiste sport-bh voorkom je pijn aan bijvoorbeeld de schouders of rug na je training. Per type sport is er een bijpassende bh te vinden, van lichte tot sterke ondersteuning.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.