10 jaar 11 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Kaartspel Skull

Bij ons thuis is de oudste helemaal weg van alles wat eng en griezelig is. Een spel met een schedel op de voorkant spreekt dan ook enorm tot de verbeelding. Skull is een spel waarbij bluffen en tactisch spelen belangrijke skills zijn om te kunnen winnen. Het is een leuk spel, hoewel het soms wat frustrerend kan zijn. Leuk om eens te spelen!

Wat is Skull en hoe wordt het gespeeld?

Vroeger kozen motorbendes hun leider via een heftige wedstrijd. Hierbij was het de bedoeling om zich zo lang mogelijk door een motor te laten voorttrekken, zonder bier te knoeien. Omdat de dure motorkleding hier niet heel goed uit kwam, werd er een andere oplossing gezocht. Tijdens een bijeenkomst in hun favoriete kroeg ‘Skull and Roses’ bedachten de bikers een blufspel waarmee ze hun chief konden aanduiden. Dit spel is nu als een kaartspel op de markt gebracht: ook als je geen nieuwe bendeleider zoekt leuk om te spelen!

Skull is een spel van Asmodee en blinkt vooral ook uit vanwege de gave graphics. Op ieder kaartje staan prachtige schedels of bloemen getekend. Alleen daar al voor, is het de moeite waard om eens te spelen.

Skull is een spel waarbij bluffen en tactisch spelen belangrijke skills zijn om te kunnen winnen. Het is een leuk spel.

Je speelt het spel met 3-6 spelers. Elke speler krijgt een set met vier kaarten. Op drie van die kaarten staan bloemen, en op één kaart staat een schedel (skull). Je bekijkt jouw kaarten en kiest welke kaart je als eerste neerlegt. Als alle spelers een kaart neer hebben gelegd kan de volgende ronde beginnen. Spelers kunnen nu kiezen of ze een nieuwe kaart neer leggen, of een challenge aan gaan. Als er voor een challenge gekozen is, kunnen andere spelers geen kaarten meer neerleggen. De speler die de challenge aangaat zegt hoeveel kaarten hij om wil draaien, de volgende speler kan passen of hier overheen gaan. Dat gaat zo door totdat alle spelers op één na gepast hebben. Deze speler, die het hoogste bod uitgebracht heeft, is de uitdager. Hij draait om de beurt van de andere spelers een kaart om, net zolang tot hij het aantal kaarten van zijn bod heeft omgedraaid. Als er alleen rozen verschijnen is er niets aan de hand, bij een schedel verliest hij deze ronde.

De eerste speler die twee rondes gewonnen heeft, wint het spel! Het is dus zaak om in de gaten te houden of je medespelers bluffen, of de waarheid spreken. Ze kunnen natuurlijk ook aangeven dat ze hoog willen inzetten, terwijl ze zelf een schedel hebben liggen. Dit maakt het spel extra spannend!

Het spel is niet alleen leuk voor kinderen: ik begreep dat er zelfs een drankvariant van gemaakt is waarmee ook wat oudere vriendengroepen het spel inmiddels omarmd hebben.

Skull is een spel waarbij bluffen en tactisch spelen belangrijke skills zijn om te kunnen winnen. Het is een leuk spel.

Go or No Go

Het spel is makkelijk uit te leggen: de jongste van 8 wist ook al vrij snel hoe het werkt! Het spel ziet er qua artwork echt heel gaaf uit. Het spel geeft een beetje het gevoel alsof je aan het gokken bent, zonder dat je aan het gokken bent. Je kunt snel beginnen met spelen, doordat je alleen de kaarten nodig hebt en er geen moeilijke set-up nodig is. Als je niet van bluffen houdt, is dit niet echt een spel voor jou. Aangezien wij dat wel zijn is het wat ons betreft een dikke go!

Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.