Fashion & Styling

Hoe onderscheid ik een dames en heren zonnebril van elkaar?

Zonnebrillen voor mannen en vrouwen lijken vaak veel op elkaar. Wanneer jij je hier niet bewust van bent, koop je misschien een verkeerde.

Zonnebrillen voor mannen en vrouwen lijken vaak veel op elkaar. Wanneer jij je hier niet bewust van bent, koop je misschien een zonnebril voor het andere geslacht. Sommige mensen doen hier niet moeilijk over, maar er zijn ook mensen die dit wel een probleem vinden. Behoor jij tot de laatste groep? Lees dan vooral verder. In deze tekst vertellen wij je namelijk hoe je een dames en heren zonnebril van elkaar onderscheidt.

Formaat

Om een zonnebril heren en dames van elkaar te onderscheiden, kun je allereerst naar het formaat kijken. Het valt je waarschijnlijk al snel op dat mannen- en vrouwenzonnebrillen niet allemaal even groot zijn. Zo zijn heren zonnebrillen over het algemeen een stuk groter en breder dan dames zonnebrillen. Dit is vrij logisch te verklaren, want mannen hebben vaak een groter hoofd dan vrouwen.

Vorm

Wie denkt dat zonnebrillen voor mannen en vrouwen alleen qua formaat van elkaar verschillen, heeft het mis. Er zit namelijk ook verschil in de vorm van de bril. Zo zijn zonnebrillen voor mannen vaak hoekiger van vorm. Dit komt doordat veel mannen een hoekiger gezicht hebben. Het gezicht van vrouwen is vaak een stuk ronder. Vandaar dat een zonnebril dames meestal een ronde vorm heeft.

Kleur

Wil je voorkomen dat je een zonnebril voor het andere geslacht koopt? Let dan ook op de kleur van de bril. Als je een bril ziet die in talloze kleuren verkrijgbaar is, is de kans groot dat het een zonnebril voor dames is. Zonnebrillen voor heren zijn er vaak in minder kleuren en hebben meestal een meer klassieke uitstraling. Vrouwenzonnebrillen zijn overigens ook vaak verkrijgbaar in allerlei felle kleuren.

Details

Tot slot kun je een dames en heren zonnebril van elkaar onderscheiden door naar de details te kijken. Zie je een zonnebril met allerlei versieringen, zoals steentjes of bloemetjes? Dan mag je aannemen dat het om een bril voor vrouwen gaat. Zonnebrillen voor vrouwen hebben doorgaans namelijk meer versieringen dan een heren zonnebril. Daarnaast is het montuur van een dames zonnebril vaak wat opvallender dan het montuur van zonnebril voor heren.

Uniseks zonnebrillen

Nu je weet hoe je dames- en herenzonnebrillen van elkaar kunt onderscheiden, wordt het hopelijk een stuk makkelijker om een nieuwe zonnebril te vinden. De verschillen zijn overigens niet altijd even duidelijk. Dit komt doordat er tegenwoordig steeds meer uniseks zonnebrillen zijn. Dit zijn brillen die zowel geschikt zijn voor mannen als vrouwen. Als je voor zo’n bril kiest, kun je de aandachtspunten die we hierboven noemden loslaten. Toch betekent dit niet dat het verstandig is om de eerste beste bril te kopen die je tegenkomt. Het is immers van belang dat een zonnebril lekker zit. Let er daarom goed op dat hij niet te strak zit, maar ook niet van je neus glijdt.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.