Bioscoop TV-series

{ Film recensie } | De Super Mario Bros. Film

KirstenR
Laatste berichten van KirstenR (alles zien)

Uniek, kleurrijk, vol actie, muziek en humor. Welkom in de wereld van Mario Bros. De populaire bioscoopfilm van Nintendo in samenwerking met Illumination is eindelijk op dvd verkrijgbaar. Wij zagen de film al in 3D in de bioscoop, maar nu kunnen we ‘m opnieuw thuis bewonderen. Is deze film een feest der herkenning voor alle game fanaten? En ook nog vermakelijk voor zowel jong als oud? Lees hieronder verder. 

Let´s-a-go! 

Onze bekende loodgieters zijn een nieuw bedrijfje gestart. Echter, de klussen stromen niet bepaald binnen en van de steun van hun Italiaanse familie moeten ze het ook niet hebben. Sterker nog, ze worden ronduit uitgelachen. Blijven ze dan voor eeuwig op hun kamer gamen? Zeker niet! Een eerste klus volgt; ‘uw kraan blijft maar lekken, wat fijn’. Helaas verloopt die eerste klus dramatisch. Al snel volgt een volgende kans op succes want ze krijgen de taak om de overstromende riolen in New York voor eens en voor altijd te verhelpen. Hiervoor moeten ze afdalen in het riolenstelsel. Als ze eenmaal diep onder de grond zijn worden de broers in een rioolpijp gezogen. Luigi beland in een duistere wereld bij de gemene schildpad Bowser en Mario ziet het Paddenstoelenrijk (Mushroom kingdom) van dichtbij. Luigi is in een duister land, bang en wil er zo snel mogelijk weer vandaan. Maar hoe vinden Luigi en Mario elkaar terug? Mario ontmoet Princess Peach en samen slaan zij de handen ineen om en Luigi te redden en het voor eens en voor altijd op te nemen tegen slechterik Bowser. 

De gemenerik Bowser 

De film begint vol actie en spektakel waarin we meteen kennismaken met de gemene schildpad Bowser. Je zit hem in een eerste aanval op pinguïns met zijn vuuradem alles vernietigen. Hij is van plan om de wereld te veroveren en het paddenstoelenrijk is zijn volgende doel. Daarbij heeft hij de ster te pakken gekregen, die zorgt dat hij over super krachten beschikt. Toch heeft deze gemenerik een klein hartje, maar dan alleen als het om Princess Peach gaat. Hij wil het haar hart veroveren en samen met haar heersen over Paddenstoelenrijk. Op een gegeven moment zie je hem achter de piano een uiterst gevoelig liedje zingen (Peaches). Met haar trouwen kan hij wel vergeten en de band die Peach ontwikkeld met Mario maakt Bowser alleen nog maar bozer. 

Peaches Peaches Peaches 

Dit nummer, dat in de film gezongen wordt door Bowser, zal nog lang in je hoofd doorzingen. Peach is een stoere meid, weet van aanpakken en is niet op haar mondje gevallen. Ze moet een manier verzinnen om het Mushroom Kingdom weg te houden van de gemenerik Bowser. Samen met Toad aan haar zijde komt ze een wanhopige Mario tegen. Samen bundelen ze de krachten om en Luigi te redden en Bowser voor eens en voor altijd te doen stoppen. 

Feest der herkenning

Jeugdsentiment of juist een nieuwe doelgroep aan jonge kijkers, voor iedereen die iets met Mario heeft is de film echt een must. Oude voorwerpen, bekende wezens, spectaculaire scènes: je raakt al snel verzeild in de bekende gamewereld. De muziek, sound effects en humor maakt dat je echt op het puntje van je stoel zit. Doordat er in iedere scène wel een (subtiele) verwijzing te vinden is, gaat de film niet vervelen, ook niet na 2 of 3 keer kijken. Je ziet telkens wat anders! Er zit humor in die jong en oud zal aanspreken. En dat Mario en Luigi eindelijk uitgroeien tot de helden die ze altijd al willen zijn is natuurlijk de kers op de taart. Al nieuwsgierig geworden? Ik ga natuurlijk niet al te veel verklappen over de film.

Go or No Go

Wat ons betreft een Go. Dus Let’s-a-go zoals Mario altijd zegt en haal deze film in huis. Spanning, mooie animaties, humor, goede muziek echt alles zit verwerkt in deze film. Daarbij komt het hele Mario repertoire voorbij van de karts, Donkey Kong, Odyssey, Mario party en ga zo maar door. Toegegeven; de verhaallijn is vrij simpel, maar wie droomt er nu niet van in een magische wereld te belanden en voor een keertje een held te zijn? Een film voor de hele familie en zeker de moeite waard. Blijf eventjes kijken tot na de aftiteling: wordt hier een deel 2 geboren? 

Facts:

  • Naam: De Super Mario Bros. film 
  • Kijkwijzer: 6 jaar
  • Speelduur: 88 minuten 
  • Releasedatum: 21 juni 2023 
  • Genre: animatie, komedie, kinder & familie
  • Adviesprijs: 20,99 via bol.com
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.