- Een warme en sfeervolle inrichting van je appartement - 31 juli 2024
- { Boek Recensie } | Bunnie VS. Monkie en de terugkeer van de lijpe das - 16 juni 2024
- { Review } Trust Gaming toetsenbord & gaming muis - 7 mei 2024
Het is zover: je gaat je ouderlijke huis inruilen voor je eigen woning. Spannend! Je hoeft met niemand meer rekening te houden, want dit wordt jouw plek. Eindelijk kun je je eigen inrichting bepalen, zelf besluiten wat je gaat eten en je eigen tijdsplanning hierop aanpassen. Naast dat het heel spannend en leuk is zijn er ook een aantal zaken die je niet moet vergeten te regelen voordat jij je ouderlijke huis verlaat. Daarom hebben we in dit blog drie dingen verzameld om jou een handje op weg te helpen!
Contracten en toeslagen
Wanneer je op jezelf gaat wonen moet je ook een eigen energiecontract afsluiten. Houd er rekening mee dat dit bedrag aardig is gestegen. Gelukkig zijn er verschillende energieaanbieders met meerdere aanbiedingen. Kijk goed wat de beste prijs is voor jouw woning. Daarnaast moet je ook een maandelijks bedrag gaan betalen voor het water wat je gebruikt en voor het afval wat je weggooit. Hier hoef je zelf niks voor te regelen. Je krijgt hier vanzelf bericht over. Zorg wel dat je een internet en eventueel televisieabonnement afsluit in je huis. Dit zit er meestal niet standaard bij in begrepen. Deze providers vergelijk je gemakkelijk online. Wanneer je zelfstandig gaat wonen kan het zijn dat je in aanmerking komt voor diverse toeslagen, denk bijvoorbeeld aan huur- en zorgtoeslag. Kijk goed of jouw woning hier ook onder valt.
Verzekeringen
Op jezelf wonen betekent ook dat je een eigen verzekering moet afsluiten. Het kan zijn dat je een basisverzekering hebt die je ouders nog voor je betalen. Omdat dit vaak goedkoper is met alle inwonende wordt dit onder een huishouden gezien. Wanneer je verhuist moet je hierdoor wel een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Dit komt doordat je niet meer als een huishouden wordt gezien. Daarnaast is het belangrijk om een inboedelverzekering af te sluiten voor je spullen. Wanneer er iets wordt gestolen of vernield wordt door bijvoorbeeld een brand, dan ben je hiervoor verzekerd. Ook is een aansprakelijkheidsverzekering geen overbodige luxe. Wanneer je een ongeluk veroorzaakt bij iemand anders sta je niet voor onverwachte kosten.
De juiste meubels en een goed contract
In je eerste huis heb je veel spullen nodig die je eerst nog niet nodig had. Denk aan een eettafel, een bank, een koffiezetapparaat, een stofzuiger en ga zo maar door. Deze producten zijn niet goedkoop. Daarom is het handig om alvast meubels en geld te sparen voordat je gaat verhuizen. Wanneer je deze producten tijdig aanschaft, scheelt dit een hoop geld tijdens het verhuizen. Je kan ook op zoek gaan naar tweedehands producten. Dit scheelt vak een hoop geld. Kijk daarnaast voordat je tekent goed naar de voorwaarden die in je huurcontract staan. Welke kosten zijn inbegrepen bij de huur en welke komen hier nog bovenop? Ook is het goed om duidelijk te hebben wat het opzegtermijn en de contractduur van de woning is. Laat het huurcontract ook eens doorlezen aan vrienden of familie. Zo voorkom je eventuele problemen.
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥
No Comments