10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 8 jaar 9 jaar Boeken

{ Boek recensie } | Bunnie VS Monkie en de mens-invasie!

Het eerste deel van Bunnie VS Monkie is pas nét uit en hier is al het tweede deel: Bunnie VS Monkie en de mens-invasie! Het boek waarschuwt al direct op de voorkant: ‘Pas op, je lacht je een ongeluk!’ Dat kan wel kloppen, want bij het eerste deel hoor ik regelmatig mijn zoon grinniken tijdens het lezen. Hij was dan ook erg enthousiast toen hij hoorde dat deel twee al verkrijgbaar is!

Bunnie VS Monkie en de mens-invasie!

Als je het eerste boek al gelezen hebt, weet je dat Monkie met zijn raket in een bos neergestort was. Het bos waar Bunnie woont. Monkie heeft hier erg hard zijn best gedaan om de boel eens flink op z’n kop te zetten, met als doel om opperheerser van het bos te worden. Inmiddels zijn Bunnie en zijn vriendjes Wienie de eekhoorn, Big het varken, Le vos, Actiebever en Metalen Arie wel klaar met die rare en gekke ideeën van Monkie en zijn vriendje Stinkie. Maar….nu krijgen de dieren het nog lastiger, want in dit deel hebben ze niet alleen problemen met Monkie en Stinkie, maar ook met mensen! Zouden Bunnie en Monkie samen kunnen werken om de mensen uit hun mooie bos te verdrijven?

Full colour

Net zoals deel 1 is ook dit nieuwste deel van Bunnie vs Monkie weer in full colour, wat ervoor zorgt dat het boek super aantrekkelijk is voor kinderen. Het boek is met veel humor geschreven en de vrolijke lettertypes en kleuren doen het goed bij kinderen. Regelmatig komen er ook tekstballonnen voorbij met ‘PLETTER’, ‘KRAAAAK’, ‘ZAPPP’ en ‘WOESJJ’, die kinderen helpen om het verhaal nog meer te beleven.

Heerlijke onzin

Het leuke aan de Bunnie VS Monkie boeken is dat het verhaal zo onzinnig is, dat het briljant is. Het is een heerlijke strip die makkelijk wegleest en vol humor zit.
En ook deze keer is er weer goed nieuws, want deel 3 zal ook dit jaar nog uitkomen, net zoals deel 4 overigens. We kunnen al verklappen hoe deel 3 gaat heten, namelijk: Bunnie VS Monkie en het doemgenootschap!

Go or No Go

We kunnen hier natuurlijk kort over zijn: Ook het tweede deel Bunnie VS Monkie en de mens-invasie krijgt een dikke go! Het eerste wat mijn zoon deed toen hij het boek op tafel zag liggen was erin duiken, want hij is dol op de verhalen van Bunnie VS Monkie!

Facts

 • Auteur: Jamie Smart
 • Vertaling: Leonie Hardeman
 • Uitgever: Gottmer
 • Verschijningsdatum: juni 2023
 • Aantal bladzijdes: 253
 • Categorie: Graphic novel
 • Type: Hardcover
 • Adviesleeftijd: Vanaf 8 jaar
 • Prijs: 16,99 en te koop bij bol.com
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.