Inspiratie

Alles wat je moet weten over het leasen van een elektrische auto

Wil je elektrisch rijden, maar ben je financieel niet in staat om elektrische auto te kopen? Lees meer over leasen van een elektrische auto.

Wil je graag elektrisch rijden, maar ben je financieel niet in staat om een elektrische auto te kopen? Zet dit idee dan niet direct uit je hoofd, want je kunt ook leasen in plaats van kopen. Als je nog niet eerder een auto geleaset hebt, wil je hier ongetwijfeld eerst wat meer over weten. Daarom vertellen wij je hier alles wat je moet weten over het leasen van een elektrische auto.

Wat houdt leasen precies in?

De meeste mensen hebben weleens van leasen gehoord, maar lang niet iedereen weet wat het precies inhoudt. Daarom leggen we je hier eerst kort uit wat dit precies is. Wanneer je een auto leaset, betaal je geen groot bedrag in één keer. Je maakt iedere maand namelijk een vast bedrag over naar het bedrijf waarbij je een leasecontract afsluit.

Wil je als particulier een elektrische auto leasen?

Dan kom je al snel bij private lease uit. Bij deze leasevorm blijft de leasemaatschappij economisch eigenaar van de auto. Jij betaalt alleen om in de afgesproken periode gebruik te maken van het voertuig. Het grote voordeel van een elektrische auto leasen is dat je niet bang hoeft te zijn voor bijkomende kosten. Kosten voor onderhoud en reparatie zijn namelijk bij de prijs inbegrepen. Daarnaast betaalt de leasemaatschappij ook de premie voor een allrisk autoverzekering en de belasting(en). In principe zijn dus alleen boetes nog voor eigen rekening.

Belangrijke aandachtspunten

Als je het leasen van een elektrische auto (nog steeds) interessant vindt, kun je een blik op het aanbod werpen. Schrik niet, want je hebt ontzettend veel om uit te kiezen. De vraag naar elektrische auto’s is namelijk gegroeid. Aangezien veel mensen zich de aanschaf van zo’n auto niet kunnen veroorloven, worden er steeds vaker leasecontracten afgesloten. Voordat je zo’n contract afsluit, moet je op een aantal zaken letten. Hieronder zetten wij een aantal belangrijke aandachtspunten op een rijtje.

1) Actieradius
Iedere elektrische auto heeft een andere actieradius. Hiermee wordt de afstand aangegeven die je ermee kunt rijden als de accu volledig is opgeladen. Doordat de actieradius van elektrische auto’s sterk kan verschillen, is het verstandig om hier naar te kijken.

2) Looptijd
De looptijd is ook een belangrijk aandachtspunt bij private lease elektrische auto. Deze ligt vaak hoger dan bij brandstofauto’s. Dit komt doordat elektrische auto’s meer waard zijn. Kijk daarom goed naar de leaseperiode voordat je jouw handtekening onder een leasecontract zet. 

3) Prijs
Uiteraard is de prijs ook een belangrijk aandachtspunt bij het leasen van een elektrische auto. Je wilt immers niet onnodig veel betalen voor private lease. Maak daarom altijd een vergelijking voordat je een keuze maakt. Je kunt namelijk veel geld besparen door elektrische leaseauto’s te vergelijken. Staar je niet blind op de prijs, want de voorwaarden zijn ook belangrijk.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.