Opvoeding & Ouderschap

3 verzekeringen die je wilt hebben als je kinderen hebt

Kinderen zijn leuk, maar het zijn natuurlijk ook handenbindertjes. Je hebt er een hoop zorgen om en tot op zekere hoogte kunnen het ook ongeleide projectielen zijn. Dat hoort nu eenmaal bij het kind zijn, want van de gevolgen daarvan leren ze. Voor jou als ouder is het echter best een verantwoordelijkheid en een uitdaging om daarmee om te gaan. Het kan wat gemoedsrust geven om ervoor te zorgen dat je in ieder geval de juiste verzekeringen hebt. We bespreken drie verzekeringen die je wilt hebben als je kinderen hebt.

Aansprakelijkheidsverzekering

Misschien wel de belangrijkste verzekering om te hebben wanneer je kinderen neemt, is een aansprakelijkheidsverzekering. Kinderen zijn niet zo voorzichtig en komen op school en elders met veel andere mensen en diens eigendommen in aanraking. Tot in hun tienerjaren ben jij als ouder aansprakelijk voor de acties van je kinderen. Die acties kunnen resulteren in beschadigde eigendommen van derden, persoonlijk letsel bij anderen of zelfs een juridisch geschil als gevolg van het gedrag van je kind. Potentieel kun je met aanzienlijk schadeclaims en kosten te maken krijgen. Daarom is het echt cruciaal om bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering van Allianz Direct te nemen als ouder van een jong kind.

Inboedelverzekering

Het is altijd verstandig om een inboedelverzekering te hebben om je eigendommen in huis te beschermen tegen schade en diefstal. Kinderen zijn om verschillende motieven een extra reden om te kiezen voor een inboedelverzekering. Ten eerste groeit je inboedel doorgaans in waarde (en omvang!) wanneer je kinderen neemt. Het kan geen kwaad om die spullen goed te verzekeren zodat ze vervangen kunnen worden bij diefstal, brand of waterschade. Daarnaast kunnen kinderen door wild en onhandig gedrag schade veroorzaken aan spullen in huis. Met een allrisk-inboedelverzekering kun je hier mogelijk ook een vergoeding voor krijgen, mits de schade niet opzettelijk veroorzaakt is.

Kinderen zijn leuk, maar het zijn natuurlijk ook handenbindertjes. We bespreken drie verzekeringen die je wilt hebben als je kinderen hebt.

Reisverzekering

Een reisverzekering is zeker ook van belang als je kinderen hebt, omdat het extra bescherming biedt tijdens de vakanties en reizen die je ongetwijfeld samen met je gezin gaat maken. Kinderen zijn avontuurlijk en kunnen tijdens een reis betrokken raken bij ongelukken, of ze kunnen onverhoopt ziek worden. Een reisverzekering dekt medische kosten, repatriëring, verlies van bagage en annuleringskosten, waardoor je gemoedsrust hebt en financieel beschermd bent als er onvoorziene situaties optreden. Het zorgt ervoor dat je kunt genieten van een zorgeloze vakantie met je kinderen, wetende dat je gedekt bent en hulp kunt verwachten bij mogelijke onverwachte gebeurtenissen. Tenminste, als je de beste reisverzekering voor jouw gezin gekozen hebt.

Het is niet per se leuk om het ouderschap op deze manier wat zakelijk te benaderen. Maar ook dit is een van de verantwoordelijkheden die komen met het hebben van kinderen: ervoor zorgen dat je je zaakjes goed geregeld hebt. Besteed daarom als je dat nog niet gedaan hebt wat tijd aan het overwegen van je pakket aan verzekeringen, zodat je je gezin op de meest passende manier verzekerd hebt. En ja, dat zorgt voor vaste lasten, maar verzekeringen zorgen ook voor gemoedsrust en kunnen voorkomen dat je met enorme financiële tegenvallers geconfronteerd wordt. Want zeker als je voor kinderen moet zorgen kun je dat niet gebruiken!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.